RTCG Montenegro 4m

Si poslije sastanka s Vučićem: Novo poglavlje čeličnog prijateljstva

Опширније Краће B.Č.J. Čitaj mi: Predsjednik Kine Si Đinping je danas u Beogradu poslije sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio da potpisivanje zajedničke izjave o produbljavanju odnosa predstavlja podizanje strateštkog partnerstva koje donosi "novo poglavlje u čeličnom prijate»»»

in4s.net
Dan Montenegro 8m

Spajić sjutra odgovara na pitanja poslanika

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu. Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Spajića hoće li Crna Gora na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) podržati Rezolu»»»

rtcg.me
Aktuelno Montenegro 7m

Mnogobrojne aktivnosti povodom predstojeće Nedjelje Crvenog krsta

U okviru Nedjelje Crvenog krsta (CKCG), širom Crne Gore biće realizovane mnogobrojne aktivnosti, saopšteno je iz te organizacije. Iz CKCG navode da Svjetski dan Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca se obilježava na dan rođenja osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Anri Din»»»

borba.me
6 articles
Adria TV Montenegro 16m

Hrvatska uskoro dobija vladu: Plenković i Penava postigli dogovor o većini

Hrvatska demokratska zajednica Andreja Plenkovića i Domovinski pokret Ivana Penave postigli su danas saglasnost o formiranju nove parlamentarne većine i o strukturi buduće vlade. O predlogu postignutog dogovora biće najprije upoznata stranačka tijela tokom današnjeg dana, a potom će biti obaviješte»»»

dan.co.me
Aktuelno Montenegro 17m

Vlada Kosova odbacila uslovljavanje članstva u SE slanjem Statuta ZSO Ustavnom sudu

Premijer Aljbin Kurti izjavio je da je za žaljenje što saveznici uslovljavaju članstvo Kosova u Savjetu Evrope. Zvaničnica za informisanje u Savjetu Evrope (SE) Estel Štajner potvrdila je u utorak da zahtjev Kosova za prijem u tu organizaciju „sada nije na dnevnom redu“ sastanka Komiteta ministara »»»

dan.co.me
Portal Analitika Montenegro 19m

Nova Vlada Srbije: Velikosrpski brod plovi u pravcu Moskve

Srbija je konačno dobila novu Vladu, u poslednjem trenutku. Kako ne bi bio prekoračen zakonski rok za formiranje najvišeg organa izvršne vlasti, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zakazala je sednicu za 1. maj, Praznik rada. Politička kasta ionako vidi radnike kao nužno zlo, pa nije ni čudo »»»

antenam.net
Adria TV Montenegro 23m

Burna rasprava Nikolića i Čarapića: "Povedite računa kako se ponašate", "Sram Vas bilo"

Sjednica parlamenta prekinuta je zbog polemike između poslanika Evrope sad Vasilija Čarapića i poslanika Demokratske partije socijalista Andrije Nikolića. Prepirka je nastala zbog rezolicije o Srebrenici, a Čarapić je poručio da nisu prevarili građane, te naveo da su primili žestoke uvrede od DPS-a»»»

borba.me
Adria TV Montenegro 29m

U kotorskoj luci dva kruzera sa oko četiri hiljade putnika

U kotorskom zalivu danas su dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika, javlja Radio Kotor. Prema informaciji iz AD “Luka Kotor”, kruzer “Celebrity Constellation” uplovio je u kotorsku luku iz Splita u 07:15 sati, a isplovljava u 17 sati za Dubrovnik. Na njemu je 2.158 putnika. U 8:45 sati sa Krfa»»»

standard.co.me
9 articles
Adria TV Montenegro 30m

Kurti: Kosovo ne prihvata ZSO kao uslov za članstvo u Savjetu Evrope

Premijer Kosova Aljbin Kurti istakao je u srijedu da njegova vlada neće prihvatiti osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom kao uslov za članstvo Kosova u Savjetu Evrope. On je, govoreći na sjednici Vlade u Prištini, rekao da se Kosovo suočava sa “novim uslovom, koji nema veze sa članstvom” u»»»

vijesti.me
Dan Montenegro 41m

Dvјesta parova mogu da tuže Ministarstvo zbog vјeštačke oplodnje

Nakon što јe Upravni sud poništio rјešenje Ministarstva zdravlja, koјim јe odbiјena žalba na odluku Fonda za zdravstveno osiguranje da ne refundira troškove za postupak krioprezervaciјe, oko 200 parova mogu da tuže zbog neostvarivanja prava na neku od zakonom omogućenih procedura u okviru liјečenja»»»

aktuelno.me
21 articles
Portal Analitika Montenegro 44m

Duško Knežević traži posjetu Joanikija i prelazak u sobu kod Mila Božovića

On je u pismu Vladimiru Šćepanoviću, načelniku Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, rekao da želi da iznese svoje zahtjeve u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (ECHR). Knežević pravni tim u pismu Šćepanoviću naveo je da boravi u izuzetno lošim uslovima u ćelij»»»

borba.me
Kodex Montenegro 1h

Air Montenegro otkazuje letove iz Podgorice za Minhen

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odlu»»»

rtcg.me
10 articles
Kodex Montenegro 1h

Zaharova upozorila Francuze da će gađati njihove trupe ako dođu u Ukrajinu

Rusija je u srijedu upozorila Francusku da će, ako predsjednik Emmanuel Macron pošalje trupe u Ukrajinu, ruska vojska na njih gledati kao na legitimne mete. Macron je u februaru kazao da ne može isključiti raspoređivanje kopnenih trupa u Ukrajini u budućnosti. Francuski lider je upozorio da će, ako»»»

borba.me
Borba Montenegro 1h

Knežević traži da ga posjeti mitropolit i da pređe u sobu kod Mila Božovića

Uhapšeni bankar Duško Knežević žalio se načelniku Istražnog zatvora na uslove u kojima boravi u ćeliji i tražio je da ga primi na razgovor, kako bi taj problem riješili, a zahtijevao je i da ga posjete eksperti Evropkse komisije za ljudska prava u zatvorskim uslovima, ali i diplomatsko osoblje Amba»»»

borba.me
Antena M Montenegro 1h

UŽIVO Huter o Katniću: Je li ovdje nekome cilj da se sudi i presuđuje mrtvom čovjeku?

Skupština Crne Gore danas nastavlja sa radom. Tok sjednice: Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč je na početku rekla da poslanica PES-a Jelena Nedović treba da se izvini majkama Srebrenice u vezi sa izjavom o amandmanima na rezoluciju UN-a o Srebrenici i da u njima posreduje SAD. "Upravo je objav»»»

antenam.net
Portal Analitika Montenegro 1h

Evo ko učestvuje na izborima u Andrijevici

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica Vesko Vulević Portalu RTCG potvrdio je da je do isteka roka predato osam lista. - Ujedinjena Crna Gora, nosilac Milovan Dukić - Grupa građana "Za budućnost naše djece"- prvi na listi Ivan Radojević - DPS Crne Gore - nosilac liste Srđan Mašovi»»»

rtcg.me
Kodex Montenegro 1h

Nikolić o Katniću: Informacije koje imamo navode nas na to da će jedan život biti tragično okončan, a zbog toga niko neće snositi odgovornost

Razgovaramo o čovjeku koji, kako god se zvao, nema veze ni šta je bio po funkciji, ni kako se zove, koji štrajkuje glađu, koji ima gotovo 70 godina, koji štrajkuje glađu već 20 i nešto dana i koji u posljednjih 48 sati odbija da uzima vodu`, kazala je glavna i odgovorna urednica M portala Danica Ni»»»

portalanalitika.me
Borba Montenegro 1h

Zaharova: Ratku Mladiću koji se nalazi u pritvoru u Hagu ne žele da pruže adekvatnu medicinsku pomoć

Srpskom generalnu Ratku Mladiću koji se nalazi u pritvoru u Hagu ne žele da pruže adekvatnu medicinsku pomoć, kazala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i povezala to sa kontinuiranom politikom Kolektivnog zapada koji kažnjava Srbe. „Uprkos činjenici da se srpskom ge»»»

adria.tv
Borba Montenegro 2h

Peskov o pokušaju atentata na Zelenskog: Ne treba vjerovati informacijama koje širi Služba bezbijednosti Ukrajine

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da ne treba vjerovati informacijama koje širi Služba bezbijednosti Ukrajine (SBU). „Uopšteno govoreći, informacije koje dolaze od SBU teško se mogu smatrati istinitim“, rekao je portparol Kremlja, odgovarajući na zahtjev novinara da prokomentariše izveštaj »»»

mondo.me
RTCG Montenegro 2h

Izlaznost manja nego na prethodnim izborima

Опширније Краће P.R. Čitaj mi: Izlaznost u drugom krugu predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji danas do 9.00 sati, bila je 4,17 odsto, a na parlamenentarnim 4,45 odsto, objavila je Državna izborna komisija (DIK). Predsjednik te komisije Aleksandar Daštevski je na konferenciji za novinare reka»»»

dan.co.me
6 articles
Borba Montenegro 2h

Pala odluka: Odbijen zahtjev Bemax-a za odštetu, Abazović im nije povrijedio prava ličnosti

Bivši premijer Dritan Abazović nije povrijedio prava ličnosti kompanije „Bemax“, odlučila je sutkinja Osnovnog suda u Ulcinju Hasira Bećović, koja je odbila službeni zahtjev kojim je „Bemax“ od Abazovića tražio 21.000 eura odštete. “Odbija se tužbeni zahtijev tužioca kojim je zatraženo da se obavez»»»

borba.me
Dan Montenegro 2h

Vučić: Od 1. jula Srbija slobodno izvozi u Kinu

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da će od 1. jula Srbija slobodno izvoziti u Kinu. - Samo ugovor o slobodnoj trgovini donijeće našim poljoprivrednicima sigurnost – od izvoza govedine do jabuka i mnogih drugih proizvoda. Za nas neće biti tarifa, dok su za druge 38-62 odsto. Pogledajte »»»

in4s.net
Antena M Montenegro 2h

OO Demokrata i SNP Andrijevica: Vlada da razriješi Odbor povjerenika i naimenuje novi

Status lokalne samouprave nudi snažan osjećaj autonomije, ali i identiteta i ponosa da kroz mogućnost kreiranja lokalne politike preko legitimno izabranih predstavnika građani više kontrolišu svoj razvoj i utiču na odluke koje se tiču njihove zajednice, navodi se u saopštenju OO Demokratska Crna Go»»»

portalanalitika.me
Vijesti Montenegro 3h

Todorović: DNP bio u pravu u vezi Kosova, u pravu smo i kad je u pitanju rezolucija o genocidu u Srebrenici

"Građani koji su dali podršku ovoj parlamentarnoj većini sigurno ne podržavaju novo ponižavanje Crne Gore od koje se po stoti put traži da glasa o istoj stvari", rekla je portparolka DNP-a Odluka Komiteta ministara Savjeta Evrope da na majskom zasjedanju zakazanom za 17. maj ne glasa o prijemu Koso»»»

portalanalitika.me
Borba Montenegro 3h

Ataman odveo PAO na F4 nakon 12 godina: Kandidati smo za titulu

Prvi put nakon 12 godina Panatinaikos se plasirao na fajnl-for Evrolige – Atinjani su sinoć, u majstorici četvrtfinala, savladali na domaćem terenu Makabi (81:72) i čekirali kartu za Berlin. Makabi je bolje otvorio meč, ali je Panatinaikos na krilima sjajnih navijača počeo da se budi da bi na poluv»»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 3h

Rusija uvrstila Fridom haus na listu nepoželjnih organizacija

Rusko Generalno tužilaštvo je saopštilo da je nevladinu organizaciju za ljudska prava Freedom House označilo kao nepoželjnu u Rusiji. U saopštenjnu tužilaštva se navodi da je od početka “specijalne vojne operacije” Rusije u Ukrajini ta organizacija “aktivno učestvovala u promovisanju politike nepri»»»

antenam.net
Borba Montenegro 4h

Za 24 sata 14 nezgoda, poginula jedna osoba

U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, a poginula je jedna osoba. Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da je teže povrijeđena jedna, a lakše deset osoba. Navodi se da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Tivtu dvije. Po jedna nezgoda evident»»»

dan.co.me
Vijesti Montenegro 4h

Raspisan tender za mHe “Otilovići”

Tender uključuje izradu glavnog projekta, Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu i male hidroeletrane Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je raspisala tender za izgradnju male hidrorelektrane “Otilovići” čija je vrijednost sedam miliona eura, odnosno, 8,47 miliona sa PDV-om. Ponude se mogu do»»»

aktuelno.me
Portal Analitika Montenegro 4h

Policija registrovala 57 krivičnih djela za sedam dana: Podnijeto 28 prekršajnih prijava zbog nasilja u porodici

"Najveći broj registrovanih krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminalita, i to 47 djela", navode iz Uprave policije. U trenutku izvršenja 15 krivičnih djela je registrovano sa nepoznatim izvršiocem, a preduzete aktivnosti iz nadležnosti policije su rezultirale rasvijetljavanjem 11 djela, što pr»»»

borba.me
RTCG Montenegro 4h

"Dok je Abazović grickao kokice demokratija strmoglavo pala"

Опширније Краће M.L.B. Čitaj mi: Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad Tonći Janović. On kaže d»»»

vijesti.me
6 articles
RTCG Montenegro 4h

"Opština odgovorna za nekontrolisanu gradnju, Vlada riješila problem prije deset dana"

Опширније Краће B.Č.J. Poslanica Pokreta Evropa sad Nađa Laković saopštila je da Opština Budva ima jedinu i isključivu odgovornost za nekontrolisanu gradnju u neposrednoj blizini vrtića "Ljubica V. Jovanović Maše". Ona je kazala da je sve ostalo zamjena teza i sakupljanje jeftinih političkih poena.»»»

vijesti.me
Borba Montenegro 4h

CEMI: Duboko smo zabrinuti za zdravstveno stanje Katnića

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) uputio je zahtjev predsjedniku Višeg suda u Podgorici za posjetu bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, saopšteno je sinoć iz te organizacije. – Duboko smo zabrinuti za zdravstveno stanje gospodina Katnića, posebno zbog njegovog štrajka glađu»»»

portalanalitika.me
Aktuelno Montenegro 4h

U Sjevernoj Makedoniji danas parlamentarni izbori i drugi krug predsjedničkih

U Sjevernoj Makedoniji danas su parlamentarni izbori i drugi krug predsjedničkih. Izborna mjesta su otvorena od 7.00 do 19.00 sati, a u Državnoj izbornoj komisiiji (DIK) očekuju rezutate do ponoći. Glasači mogu da na biračko mjesto dođu samo jednom, a identifikuju se otiskom kažiprsta na uređaju za»»»

borba.me
6 articles
in4s Montenegro 4h

Николић: Позивамо предсједника Скупштине да обезбиједи израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о борачкој и инвалидској заштити - ИН4С

На дан када је 2023. године Скупштина Црне Горе донијела Закон о измјенама и допунама Закона о борачкој и инвалидској заштити, који је из познатих разлога остао мртво слово на папиру, Удружење бораца ратова од 1990. године Црне Горе (Удружење) позива предсједника Скупштине Црне Горе Андрију Мандића»»»

rtcg.me