Portal Analitika Montenegro 15m

Radulović: Strože mjere protiv zagađivača mora

On je otvarajući međunarodnu konferenciju "Boka Kotorska kao održiva nautička destinacija" u Tivtu, najavio da će tokom ove godine biti predstavljeno novo zakonsko rješenje koje se odnosi na zaštitu mora, koje će biti usklađeno sa propisima Međunarodne pomorske organizacije i ostalih međunarodnih k»»»

dan.co.me
Portal Analitika Montenegro 15m

Milev-Čavor: Vlada što prije da izradi Plan pravedne tranzicije za opštinu Pljevlja

Ovo je jedna od preporuka “Analize tranzicionih izazova u opštini Pljevlja” koju je sproveo Eko-tim u okviru projekta ”Koraci ka pravednoj tranziciji u Pljevljima” koji je podržan kroz program Podržani=Osnaženi, u okviru grant šeme “Javno zastupanje” koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u part»»»

dan.co.me
Dan Montenegro 24m

Miitropolit Joanikije danas dolazi u posjetu Dušku Kneževiću

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetiće danas Duška Kneževića, predsjednika Atlas grupe i Univerziteta Mediteran, koji je nedavno izručen Crnoj Gori od strane Velike Britanije. Ova posjeta je došala nakon što je Knežević u pismu upućenom načelniku Istražnog zatvora Vladimiru Šćepanoviću»»»

borba.me
Dan Montenegro 35m

Vladaјuća koaliciјa u Ulcinju više ne postoјi

Nakon što јe smiјenio troјe sekretara u SO Ulcinj koјi su kadrovi Force, predsјednik Opštine Ulcinj Omer Barјaktari јuče јe imenovao nove iz redova Demokratske uniјe Albanaca, saznaјe "Dan" iz više izvora. Sekretar za društvene dјelatnosti sada јe Ljuljeta Sefa, sekretar za privredu Adnan Alibegu, »»»

dan.co.me
RTCG Montenegro 36m

"Opština Bar da finansira studiju izvodljivosti za LNG terminal"

Опширније Краће M.M. Čitaj mi: Nakon jučerašnjeg sastanka sa potencijalnim investitorima koji su zainteresovani za izgradnju LNG terminala u Baru jasno je samo da se mora stati na put populističkom pristupu i istovremeno preduzeti niz mjera i aktivnosti da bi se razumjelo da li je taj razvojni proj»»»

dan.co.me
6 articles
Kodex Montenegro 38m

Plenković predao 78 potpisa i dobio mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise 78 zastupnika. Milanović mu je dao mandat za sastavljanje vlade. Glasnogovornik hrvatske vlade Marko Milić ranije je objavio da će Plenković predati potpise zastupnika u Hrvatskom saboru "k»»»

borba.me
Borba Montenegro 43m

Vulin o posjeti predsjednika Kine Srbiji: Srdačnost koju je predsjednik Si pokazao prema Aleksandru Vučiću je prosto nevjerovatna

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da posjeta kineskog predsjednika Srbiji ima istorijski karakter i značaj, te da je predsjednik Vučić pokazao čitavom svijetu kako se ponaša jedan državnik i slobodna zemlja kakva je Srbija. „Predsjednik Vučić je ispisao istoriju, to »»»

borba.me
Kodex Montenegro 51m

Zelenski smijenio šefa Državne garde nakon optužbi da su dva člana umiješana u pripremanje atentata

OTKRIVENA ZAVJERA Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je šefa Državne garde nakon optužbi da su dva člana bila umiješana u zavjeru za ubistvo ukrajinskog šefa države, prenosi Al Jazeera Balkans. Zelenski je smijenio lidera Državne garde Serhija Ruda, nakon što je Služba državne sigur»»»

borba.me
Kodex Montenegro 1h

Milatović u Vašingtonu sa senatorima i kongresmenima

Predsjednik države Jakov Milatović boraviće naredne sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će imati sastanke s brojnim senatorima i kongresmenima. “Uzimajući u obzir važnost SAD-a kao ključnog vanjskopolitičkog partnera Crne Gore, glavne teme sastanaka obuhvataju jačanje strateškog partnerst»»»

rtcg.me
21 articles
Aktuelno Montenegro 1h

Hrvatska: Plenković predao 78 potpisa i dobio mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise 78 predstavnika. Milanović mu je dao mandat za sastavljanje Vlade. Portparol Vlade Marko Milić ranije je objavio da će predsjednik Vlade Plenković predati predsjedniku Republike potpise po»»»

aktuelno.me
Adria TV Montenegro 1h

Pogonski potpuno spremna i pouzdana HE Perućica ulazi u 65. godinu rada

Hidroelektrana „Perućica“ u nedjelju, 12. maja, obilježava 64 godine postojanja i uspješnog doprinosa crnogorskom elektroenergetskom sistemu. Prve količine električne energije iz ovog hidroenergetskog objekta potekle su davne 1960. godine. Od tada, pa zaključno sa 30. aprilom ove godine, naša najst»»»

adria.tv
Kodex Montenegro 1h

Šibicari ljudskih duša

Crna Gora, kada su u pitanju svijest o sopstvenom biću i bolni proces suočavanja s prošlošću, još uvijek posrće i tumara, anestezirana, zaslijepljena i obezglašena u pomrčini tuđe mitologizovane prošlosti. Drugi uočeni trend je neutemeljenost pretpostavke da postoji kakav-takav etički luk i princip»»»

portalanalitika.me
Kodex Montenegro 2h

Dačić: Sramno i nečuveno da Crna Gora glasa za Rezoluciju o Srebrenici

Doskorašnji šef srpske diplomatije, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocijenio je najavu da će Crna Gora glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici kao “sramnu i nečuvenu”. Dačić je za današnji Kurir naveo da je “nevjerovatno” da zemlja u kojoj Srbi čine više o»»»

antenam.net
in4s Montenegro 2h

Ђурђев: Подржавам иницијативу ИН4С - Актуелна Влада Црне Горе постоји захваљујући гласовима Срба, гласање за резолуцију о тзв. геноциду у Сребреници пуцањ у срце историјске Црне Горе! - ИН4С

,,Није довољно да Влада Црне Горе поднесе амандмане на резолуцију о тзв. геноциду у Сребреници, нити је довољно да одбије да буде коспонзор овог срамног документа. Од ње се очекује да не гласа за исти и на тај начин заштити виталне интересе српског народа, чији припадници чине преко 30% грађана Црн»»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 2h

Broj vakcinisanih predškolaca na istorijskom minimumu

Broj predškolske djece koja su vakcinisana makar jednom dozom MMR vakcine u Crnoj Gori na istorijskom je minimumu i iznosi svega 22 odsto, konstatovano je juče na sjednici Odbora za rad, zdravstvo i socijalno staranje, piše Pobjeda. Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun je kazao da je antivakserska k»»»

borba.me
Portal Analitika Montenegro 2h

Kompanija MTEL donirala pet setova robota osnovnim školama: Stvaramo nove prilike za učenike

"Kompanija MTEL donirala je pet setova robota osnovnim školama za takmičenje u robotici koje se održava 17. maja. Roboti su donirani podgoričkim osnovnim školama „Savo Pejanović“, „Štampar Makarije“, „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, „Daša Pavičić“ iz Herceg Novog i „Radomir Mitrović“ iz Berana", saop»»»

borba.me
Vijesti Montenegro 3h

Saradnja SAD i Kine i dalje je moguća

Iako su SAD napustile svoju politiku interakcije sa Kinom, strategija rivalstva velikih sila koja ju je zamijenila ne isključuje saradnju u nekim oblastima. Dobra analogija je fudbalska utakmica, gdje se dva tima žestoko bore, ali se pridržavaju određenih pravila i granica, šutirajući samo loptu a»»»

borba.me
Kodex Montenegro 3h

Spajić: Srbi nisu genocidan narod

Za nas Srbi nijesu i ne mogu biti genocidan narod. To i ne postoji. Nijedan narod nije genocidan, poručio je premijer Milojko Spajić u objavi na društvenoj mreži X. Spajić je istakao da na temelju predloženih amandmanana Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici niko ne može reći da Crna Gora osuđuje»»»

in4s.net
6 articles
Kodex Montenegro 3h

Abazović: Ljudi sa kojima je Spajić sarađivao spremni da ustupe zvaničnu komunikaciju

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je, u vezi sa pitanjima na koje mu predsjednik Vlade Milojko Spajić nije odgovorio na današnjem premijerskom satu, da Spajić “savršeno dobro zna“ o čemu on priča i da te informacije nije mogao dobiti od nadležnih organa u Crnoj Gori niti od p»»»

in4s.net
Borba Montenegro 3h

13. maja počinju radovi na izgradnji obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju

U ponedjeljak, 13. maja 2024. godine počeće radovi na izgradnji obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju čime će djelovi naselja uz rijeku Lim biti trajno zaštićeni od poplava. Novi objekti će takođe značajno doprinijeti boljem vizuelnom izgledu i atraktivnosti Bijelog Polja i Berana. O»»»

portalanalitika.me
Aktuelno Montenegro 3h

Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori danas učesnike u saobraćaju očekuju povoljni uslovi za vožnju. Dodatna pažnja se preporučuje na dionicama koje prolaze kroz usjeke kao i na putevima gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG. Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojko»»»

borba.me
22 articles
Borba Montenegro 3h

Njemci radili četiri dana prekovremeno, više od pola bez plate

Radnici u Njemačkoj prošle godine su otkucali oko 1,3 milijardi sati prekovremenog. Više od polovine, 775 miliona radnih sati, nije im isplaćeno, pokazuju podaci koje je vlada objavila u četvrtak. Prosječan zaposleni je tokom godine radio 31,6 sati prekovremeno, a 18,4 poslodavci nisu platili, nave»»»

fosmedia.me
8 articles
Borba Montenegro 4h

Pregovori bivših i sadašnjih odbornika PES-a u podgoričkom parlamentu: Bez dogovora, nastavak sljedeće sedmice

Pregovori između Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad (PES) biće nastavljeni naredne sedmice, jer sastanak u srijedu nije dao rezultate. To je “Vijestima” rekla odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić i kazala da su u srijedu imali sastanak sa šefom odborničkog kluba PES-a Vasilijem Čara»»»

vijesti.me
Adria TV Montenegro 4h

Ko je zapravo misteriozni Srbin koji se tereti za otmicu Ane Knežević: "Moguće da je ona bila spakovana u kofer"

Davidu Kneževiću, Srbinu sa američkim pasošem, koji je za sada optužen “samo” za kidnapovanje supruge Ane Knežević u Madridu, policija u Sjedinjenim Američkim Državama napravila je sačekušu na aerodromu u Majamiju kada je od srpskih kolega dobila informaciju da je iz Beograda, preko Frankfurta, kre»»»

vijesti.me
Portal Analitika Montenegro 5h

Kompanija iz Kine zainteresovana za preuzimanje Rudnika u Beranama: Jama "Petnjik" mogla bi da dobije novog vlasnika

To je u razgovoru za "Dan" potvrdio direktor Rudnika mrkog uglja Nikola Šćekić, navodeći da je tačno da su predstavnici kineske kompanije dolazili u Berane i da postoji mogućnost da jama "Petnjik" dobije novog vlasnika. "Tačno je da je održan sastanak sa predstavnicima kineske kompanije koji su doš»»»

dan.co.me
Dan Montenegro 5h

U ponedjeljak počinju radovi na izgradnji obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju

U ponedeljak, 13. maja 2024. godine počeće radovi na izgradnji obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju čime će djelovi naselja uz rijeku Lim biti trajno zaštićeni od poplava. Novi objekti će takođe značajno doprinijeti boljem vizuelnom izgledu i atraktivnosti Bijelog Polja i Berana, sa»»»

dan.co.me
7 articles
Glas Naroda Montenegro 10h

Panaotović: Srbi ostanite u vlasti!

PIŠE: Bojan PANAOTOVIĆ Nema sumnje niti dileme da je odluka Milojka Spajića i PES-a da glasaju za rezoluciju o Srebrenici antisrpska, nož u leđa Srbiji i Republici Srpskoj i nedemokratska, jer je većina građana Crne gore jamačno protiv iste! Saobrazno rečenom, razumljivi su zgroženost, bes i nezado»»»

glasnaroda.me
Vijesti Montenegro 11h

Popa: Izbor crnogorskih građana je jasan i vrijeme čekanja je prošlo. Sada je vrijeme za rad i uspjehe

Popa je istakla da je ovo posljednji Dan Evrope koji proslavlja kao ambasadorka EU u Crnoj Gori, navodeći da će tu biti još nekoliko mjeseci Ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da Dan Evrope slave u novoj zgradi Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU), k»»»

standard.co.me
7 articles
Portal Analitika Montenegro 12h

Četiri članice EU bi uskoro mogle da priznaju palestinsku državnost

Pozivajući se na neimenovane izvore, RTE navodi da su u toku pregovori četiri zemlje o zajedničkom priznavanju države Palestine i da se kao mogući datum razmatra 21. maj. Premijeri četiri članice Evropske unije (EU) su u martu objavili zajedničko saopštenje u kojem su izrazili "spremnost da priznaj»»»

in4s.net
Portal Analitika Montenegro 12h

Milanović će Plenkoviću dati mandat, prvi put nijesu pozvani mediji

To je saopšteno iz Kabineta predsjednika i vlade Hrvatske. „Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primiće predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak»»»

vijesti.me
Antena M Montenegro 12h

Netanjahu: Ako bude neophodno, Izrael će se sam boriti protiv neprijatelja

216. je dan sukoba na Bliskom Istoku. U nastavku pratimo dešavanja: 23:02 Izraelska ratna vlada pred raspadom zbog nepostizanja dogovora oko talacaIzraelski ratni kabinet uskoro bi mogao da bude raspušten zbog nemogućnosti postizanja dogovora tokom pregovora o oslobađanju talaca, objavio je večeras»»»

antenam.net