Antena M 12.12.2023. 22:48

UŽIVO UN podržale zahtjev za hitnim prekidom vatre u Gazi

67. je dan sukoba između Izraela i palestinske grupe Hamas. U nastavku pratimo dešavanja: 22:37 UN podržale zahtjev za hitnim prekidom vatre u Gazi Generalna skupština UN-a je velikom većinom usvojila neobavezujuću rezoluciju kojom se poziva na hitan humanitarni prekid vatre u Gazi. "Za" su glasale»»»

antenam.net
Antena M 12.12.2023. 22:11

Rusija izgubila skoro 90% vojske koju je imala prije rata

Prema američkom obavještajnom izvještaju sa kojeg je skinuta oznaka "povjerljivo", rat u Ukrajini koštao je Rusiju 315.000 ubijenih ili ranjenih vojnika, što je skoro 90 odsto osoblja koje je imala na početku sukoba, saopštio je izvor upoznat sa obavještajnim podacima. U izvještaju se procjenjuje d»»»

pcnen.com
Antena M 12.12.2023. 22:11

Bregu: Korištenjem inovacija biće moguće ekonomsko osnaživanje žena

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) objavilo je dobitnike regionalne nagrade za inovacije Butterfly Innovation Award 2023 na svečanosti u Sofiji koju je Vijeće organizovalo sa Ministarstvom vanjskih poslova Bugarske. „Čestitamo. Nadamo se da će vam ova nagrada za inovacije pomoći da pronađete svoj »»»

dan.co.me
Aktuelno 12.12.2023. 21:57

Sud u Beogradu poništio prvostepenu presudu za zločin u Štrpcima

Apelacioni sud u Beogradu je 30. novembra 2023. godine donio rješenje kojim je ukinuo prvostepenu presudu za zločin u Štrpcima u Bosni i Hercegovini i predmet vratio na ponovno postupanje, saopštila je nevladina organizacija Fond za humanitarno pravo. Zbog otmice putnika iz voza u mjestu Štrpci 27.»»»

in4s.net
20 articles
Aktuelno 12.12.2023. 21:41

Nabavljeno lož ulje za Bolnicu Meljine, prostorije ponovo tople

Shodno nalogu koji je početkom decembra izdao ministar zdravlja dr Vojislav Šimun, Bolnica Meljine dobila je lož ulje za grijanje. Problem grijanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi je dugogodišnje prirode, na njega su ukazivali kako zaposleni, tako i pojedini pacijenti. Direkotr KBC Kotor Davor Kumburo»»»

dan.co.me
in4s 12.12.2023. 21:37

Бајден потписао: САД издваја још 200 милиона долара за Украјину - ИН4С

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је на састанку са украјинским лидером Владимиром Зеленским да је потписао указ о издвајању новог пакета помоћи Украјини у вредности од 200 милиона долара, јавила је агенција Ројтерс. „Бајден је на састанку са Зеленским изјавио да је потписао указ о додели 200 мил»»»

in4s.net
Antena M 12.12.2023. 21:34

Savjet ministara EU usvojio zaključke o CG: Bez odlaganja ispuniti mjerila iz poglavlja 23 i 24, inače nijedno drugo neće biti zatvoreno

Savjet ministara Evropske unije (EU) usvojio je 12. decembra zaključke o proširenju, a u dijelu posvećenom Crnoj Gori ističe se da naša država mora bez odlaganja da ispuni privremena mjerila iz poglavlja 23 i 24 bez čega neće biti privremenog zatvaranja drugih poglavlja. Savjet je pozdravio formira»»»

vijesti.me
Portal Analitika 12.12.2023. 21:24

MVP: Iz SAD-a povučen otpravnik poslova Nebojša Todorović

Todorović koji je u blickrigu Abazovića, nakon smjene Ranka Krivokapića sa mjesta ministra vanjskih poslova, postavljen na mjesto otpravnika, dio je operacije koju je preko noći sproveo Abazović u cilju postavljanja ''svojih ljudi'' u diplomatskoj mreži. „U vezi sa Vašim upitom, obavještavamo da je»»»

standard.co.me
Antena M 12.12.2023. 21:02

UŽIVO Izraelska vojska počela pumpati morsku vodu u tunele Gaze

67. je dan sukoba između Izraela i palestinske grupe Hamas. U nastavku pratimo dešavanja: 20:59 WSJ: Izraelska vojska počela pumpati morsku vodu u tunele Gaze Izraelska vojska navodno je počela pumpati morsku vodu u sistem tunela u Gazi, a neki kritičari upozoravaju da bi takav potez mogao naštetit»»»

antenam.net
Kodex 12.12.2023. 20:42

Zakon o Vladi u martu 2024. godine pred poslanicima?

``Izrada i usvajanja zakona permanentni su cilj svakog demokratskog društva, a pitanje donošenja Zakona o Vladi je magistrala zakonskog uređenja, možda i najvažnije grane vlasti``, kazao je ministar javne uprave, Marash Dukaj, na okruglom stolu na temu ``Zakon o Vladi - otvorena pitanja``, koji je »»»

gov.me
7 articles
Aktuelno 12.12.2023. 19:54

Potpisan Memorandum o saradnji na prevenciji i promociji pejzaža otpornih na požare

NVO Green Home je danas potpisao Memorandum o saradnji na prevenciji i promociji šumskih pejzaža otpornih na požare sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Opštinom Kolašin, Up»»»

standard.co.me
Borba 12.12.2023. 19:50

Božović: Mnogi bivši funkcioneri DPS-a će doći na red za procesuiranja

Ovo klupko je tek počelo da se odmotava i u narednom periodu će mnogi bivši funkcioneri Demokratske partije socijalista doći na red. Nadam se da će neko buduće nepristrasno sudstvo i tužilaštvo procesuirati sve one koji su učestvovali u kriminalnim radnjama, kazala je večeras, gostujući u Info plus»»»

adria.tv
Adria TV 12.12.2023. 19:50

Tragedija kod Mrkonjić Grada: Dijete poginulo u sudaru, povrijeđena cijela porodica

Maloljetno dijete je poginulo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada kada je došlo do sudara pežoa i kamiona skanija. Povrijeđeno je ukupno šest osoba, od čega su četvoro maloljetna djeca, te njihovi roditelji. Svi su prevezeni u UKC Republike Srpske i »»»

dan.co.me
Aktuelno 12.12.2023. 19:37

Jakšić-Stojanović: Razvoj sveobuhvatne strategije reforme obrazovnog sistema u narednih 12 mjeseci

Visok kvalitet obrazovanja za svu djecu od prvih godina života je nacionalni prioritet Crne Gore – ocijenjeno je na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđele Jakšić-Stojanović i šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Huana Santandera. “Reforma obazovnog sistema je priori»»»

dan.co.me
Standard 12.12.2023. 19:26

Navaljni navodno prebačen u moskovski pritvorski centar zbog novog krivičnog slučaja

Zatvoreni opozicioni političar Aleksej Navaljni navodno je prebačen u pritvorski centar u Moskvi iz kaznene kolonije u Vladimirskoj oblasti zbog novog krivičnog postupka pokrenutog protiv ovog otvorenog kritičara Kremlja. Evropska unija je ponovo pozvala na njegovo momentalno puštanje na slobodu. K»»»

dan.co.me
Adria TV 12.12.2023. 19:15

Plenković zbog afere smijenio ministra privrede i njegovog savjetnika

Premijer Hrvatske Andrej Plenković smijenio je danas ministra privrede i održivog razvoja Davora Filipovića pošto se njegov savjetnik našao u centru afere, saopšteno je u Zagrebu. Vladina pres služba saopštila je da je time ujedno Jurica Lovrinčević prestao da bude poseban savjetnik u kabinetu mini»»»

vijesti.me
in4s 12.12.2023. 19:15

Вулин са Патрушевим у Москви: Посвећеност очувању интереса српског и руског народа - ИН4С

Доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин боравио је у Москви где се састао са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим, сазнају „Новости“. Како је речено „Новостима“, Патрушев је потврдио задржавање постојећег курса и посвећености и сарадњи у»»»

adria.tv
Borba 12.12.2023. 19:09

Vučić iz Novog Pazara: Na svakom mjestu sam mislio i na Bošnjake, ne samo na Srbe; Dobićete najmoderniji klinički centar!

Novi Pazar imaće najmoderniji kliničko-bolnički centar, poručio je predsjednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić sa predizbornog skupa u ovom gradu. „Hvala vam na divnom dočeku, hvala Rasimu Ljajiću za divne riječi, znam koliko mu nije bilo lako večeras da govori, prije neki dan mu je i otac umr»»»

borba.me
Aktuelno 12.12.2023. 19:04

Pošta za devet mjeseci ostvarila dobit 733.000 eura

Devetomjesečni finansijski izvještaj, prema kojem je Pošta Crne Gore u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 733.206 eura, usvojen je na danas održanoj sjednici Odbora direktora Kompanije. Rezultat poslovanja za period januar-oktobar 2023. godine najbolji je u prethodnih pet godina i jedan od najb»»»

standard.co.me
9 articles
Standard 12.12.2023. 18:57

Veliki miting opozicije u Beogradu: Obratiće se 11 lidera, planirana i šetnja do RIK

U Beogradu, na Trgu Republike, održava se veliki izborni skup koalicije ``Srbija protiv nasilja``. Nakon obraćanja, planirana je i šetnja do Republičke izborne komisije. Saobraćaj u ulicama oko Trga republike je zaustavljen. Na bini su brojne srpske zastave, a očekuje se obraćanje 11 govornika. Obr»»»

antenam.net
Borba 12.12.2023. 18:50

Crna Gora odbila da izruči Stupara Srbiji

Crna Gora odbila je zahtjev Republike Srbije za izručenje Kotoranina Vojina Stupara. Kako tvrdi portal RTCG, Srbija nije dostavila dokaze o osnovanoj sumnji protiv njega uz molbu za izručenje. Viši sud u Beogradu ljetos je potvrdio optužnicu protiv jednog od beogradskih ogranaka „kavačkog klana“, n»»»

standard.co.me
Aktuelno 12.12.2023. 18:46

Ekonomske veze, investicije i trgovina temelj bilateralnih odnosa između Crne Gore i Njemačke

Na vanrednoj Skupštini Udruženja Njemačko – Crnogorski poslovni klub je imenovao dva nova člana Upravnog odbora, čime je postojeći odbor proširen sa pet na ukupno sedam članova. Za nove članove izabrani su Martin Leberle (NLB Banka) i Wolfram Zeihe (Advokatska kancelarija Prelevic). “Martin Leberle»»»

borba.me
Kodex 12.12.2023. 18:36

U budžetu nema povećanja zarada zaposlenima u prosvjeti

U predlog budžeta za 2024. godinu nije uključeno povećanje zarada zaposlenima u prosvjeti, što je suprotno obavezama koje je Vlada preuzela Granskim kolektivnim ugovorom, saopšteno je iz Sindikata prosvjete. Oni su zatražili hitan sastanak sa premijerom Milojkom Spajićem i ministarkom prosvjete nau»»»

bankar.me
Vijesti 12.12.2023. 18:27

Istraživanje u dijelu članica EU: Za članstvo Crne Gore 30, protiv 25 odsto

Građani Austrije, Danske, Francuske, Nemačke, Poljske i Rumunije u velikoj mjeri podržavaju ulazak Ukrajine u EU, nešto slabiju podršku imaju Moldavija i Crna Gora ali nisu entuzijastični u vezi sa prijemom većine država regiona Zapadni Balkan, Gruzije i Turske Evropljani su podijeljenog mišljenja »»»

mondo.me
PCNEN 12.12.2023. 18:08

Ministar Šaranović podržao stavove SDT

Ministar unutašnjih poslova Danilo Šaranović je saopštio da potvrđuje i podržava stavove Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa pitanjima koja je sinoć pokrenuo ministar pravde a tiču se Specijalnog policijskog tima (SPT) i izbora osobe koja će rukovoditi tim timom. “Rad i dostignuća tima Glavno»»»

vijesti.me
Aktuelno 12.12.2023. 17:47

Obrt: Cetinjane sad terete za nedozvoljeno držanje oružja, a ne pokušaj ubistva

Trojicu Cetinjana Blaža Pejovića (34), Vukana Vujačića (28) i Vlada Vulićevića (28) Tužilaštvo tereti za nedozvoljeno držanje oružja iako su prvobitno uhapšeni zbog sumnje da su odgovorni za pokušaj ubistva Gojka Simovića. Više državno tužilaštvo iz Podgorice je predmet ustupilo Osnovnom tužilaštvu»»»

standard.co.me
in4s 12.12.2023. 17:43

Црна Гора одбила изручење Војина Ступара Србији! - ИН4С

Црна Гора је одбила захтјев Републике Србије за изручење Которанина Војина Ступара. Како сазнаје Портал РТЦГ, Србија није доставила доказе о основаној сумњи против њега, а којих нема уз молбу за изручење. Виши суд у Београду љетос је потврдио оптужницу против једног од београдских огранака “кавачко»»»

fosmedia.me
26 articles
Antena M 12.12.2023. 17:43

Ruski diplomata izbačen iz EU zbog navodne špijunaže je OEBS-ov posmatrač na izborima u Srbiji

Ruski diplomata, kojeg je EU protjerala iz Brisela zbog navodne špijunaže i uz obrazloženje da se bavio "ilegalnim i remetilačkim radnjama" posmatrač je na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji u okviru misije OEBS, najvećeg bezbjednosnog tijela u Evropi, pokazalo je istraživan»»»

vijesti.me
Vlada Crne Gore 12.12.2023. 17:30

Hrvatska, BiH i Crna Gora zajedno oblikuju budućnost kroz...

Prekogranična saradnja između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, uz podršku Evropske unije, predstavlja temelj održivog razvoja i evropske integracije ovog područja, poručeno je sa konferencije Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020»»»

portalanalitika.me
8 articles
Portal Analitika 12.12.2023. 17:10

Potpisan memorandum o prevenciji i promociji pejzaža otpornih na požare

Cilj projekta je smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte prouzrokovane šumskim požarima prelaskom sa suzbijanja na prevenciju i promociju pejzaža otpornih na požare. Kako je istakla direktorica NVO Green Home Azra Vuković, u toku realizacije projekta pripremljena je Polazna studija o otp»»»

borba.me
Dan 12.12.2023. 16:55

Vujačić i Vulićević će se braniti sa slobode, Pejoviću pritvor 30 dana

VDT Podgorica našao je da nema osnovane sumnje u pravcu krivičnog djela pokušaj ubistva, a spise predmeta dostavio ODT Cetinje radi vođenja postupka zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplovnih materija Sudija za istragu Osnovnog suda Cetinje odbio je zahtjev za određenje pritvora »»»

standard.co.me
FOS 12.12.2023. 16:50

Šaranović: Novović će imati presudan uticaj na izbor tima s kojim želi sarađivati

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović kao ključna figura u procesu borbe protiv organizovanog kriminala, imaće presudan uticaj na izbor tima s kojim želi sarađivati, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će osigurati sve potrebne resurse za njihov rad. Naša posvećenost transparentnosti, pravdi i »»»

dan.co.me
8 articles
Aktuelno 12.12.2023. 16:51

Dobrotvornom aukcijom licitirano 2.000 eura za prvi Trauma centar za rehabilitaciju žena i djece žrtava nasilja u CG

SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić sinoć je u hotelu CUE Podgorica organizovao javnu akciju – donatorski koktel i dobrotvornu aukciju. Koktel i aukcija su organizovani u okviru kampanje Ne čekajte ni minut! za uspostavljanje prvog Trauma centra za rehabilitaciju i tretman traume nasil»»»

portalanalitika.me
Portal Analitika 12.12.2023. 16:44

Edštadler: EU ne smije da primjenjuje različite standarde prema kandidatima za članstvo

„Vrijeme je da se prizna da proširenje mora da bude geopolitički instrument“, rekla je ministarka uoči sastanka Savjeta EU u Briselu. Ona je rekla da će na Savjetu EU biti pripremljeni i zaključci koje na sastanku sredinom mjeseca treba da usvoje šefovi država i vlada EU, a koji se odnose na „veoma»»»

antenam.net
Adria TV 12.12.2023. 16:39

Novo rukovodstvo Ministarstva rada suočeno sa problemima: Duguju 1.500.000, za socijalu fale 22 miliona

Novo rukovodstvo Ministarstva rada i socijalnog staranja zateklo je, po preuzimanju vlasti, 1,59 miliona eura neizmirenih obaveza tog resora prema više subjekata i po više osnova, dok je procjena da im za isplatu socijalnih davanja nedostaju 22,4 miliona eura. To se navodi u informaciji o presjeku »»»

gov.me
Aktuelno 12.12.2023. 16:34

Spajić: Pokazali smo spremnost da ispunimo sve zahtjeve, ”siva” lista bi usporila naš put ka EU

Premijer Milojko Spajić oglasio se nakon što je Skupština sinoć usvojila Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i izmjene i dopune Krivičnog zakonika. Vlada je nedavno utvrdila izmjene tog zakona i Krivičnog zakonika nakon što je premijer Spajić upozorio da će Crna Gora, ako dosp»»»

vijesti.me
Bankar 12.12.2023. 16:26

Prvi korisnici kompanije MTEL Turska u Istanbulu

Kompanija MTEL Turska, ćerka firma Telekoma Srbija, danas je i zvanično počela sa prodajom usluga televizije na prostoru Turske. U Turskoj ima više od 10 miliona ljudi koji govore naš jezik, tako da je ova evro-azijska zemlja bila logičan izbor za širenje poslovanja Telekoma Srbija u dijaspori. Pos»»»

bankar.me
Antena M 12.12.2023. 16:06

UŽIVO Palestinski premijer: Od Izraela se ‘zahtijeva’ otvaranje više prelaza

67. je dan sukoba između Izraela i palestinske grupe Hamas. U nastavku pratimo dešavanja: 15:50 Palestinski premijer: Od Izraela se ‘zahtijeva’ otvaranje više prelaza Muhamed Shtajeh kaže da je ono što je potrebno od Izraela otvaranje više prelaza za Gazu i za brodove koji će prevoziti hranu i ljek»»»

antenam.net
Vijesti 12.12.2023. 15:50

Radulović: Crna Gora do kraja 2025. može ispuniti završna mjerila za poglavlja 14 i 21

"Ključan izazov predstavlja priprema novog Zakona o željeznici i Zakona o interoperabilnosti i bezbjednosti u željeznici i sa tim povezano buduće funkcionisanje nezavisnog regulatornog tijela u željeznici" Crna Gora do kraja 2025. godine može ispuniti sva završna mjerila za pregovaračka poglavlja 1»»»

dan.co.me
Antena M 12.12.2023. 15:47

Gardijan: Evropljani uglavnom žele Ukrajinu u EU, Crnu Goru u manjoj mjeri

Evropljani su uglavnom otvoreni za ideju o pridruživanju Ukrajine EU, uprkos troškovima i rizicima, ali, istraživanje koje je objavio Gardijan, pokazalo je da to i nije slučaj kada je u pitanju Gruzija i zemlje Zapadnog Balkana. Evropska komisija je prošlog mjeseca preporučila da treba da počnu for»»»

standard.co.me
Adria TV 12.12.2023. 15:42

Šćepanović potpisao Deklaraciju o saradnji za borbu protiv krijumčarenja migranata

Lazar Šćepanović v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala i Gordana Milutinović v.d. načelnice Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE prisustvuju Konferenciji o uspostavljanju funkcije 24/7 i mehanizma za brzi odgovor za Radnu grupu za »»»

gov.me
6 articles
Vlada Crne Gore 12.12.2023. 15:16

Lista o raspodjeli kvota za 2024. godinu prema SSP

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je rješenjem broj 12-307/23-20201/2 od 06.10.2023. godine formiralo Komisiju za raspodjelu preferencijalnih carinskih kvota za uvoz poljoprivrednih proizvoda po Javnom pozivu za raspodjelu uvoznih preferencijalnih carinskih kvota za poljoprivredn»»»

gov.me
7 articles
Vlada Crne Gore 12.12.2023. 15:16

Martinović–Hladik: Čvrsta podrška Češke na evropskom putu..

Češka podržava Crnu Goru na evropskom putu i nudi dalju saradnju kroz tehničku i ekspertsku pomoć, posebno u dijelu usaglašavanja crnogorske legislative sa legislativom Evropske unije (EU). To je poručeno na sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i češkog ministra »»»

borba.me
6 articles
Standard 12.12.2023. 15:17

Rođak Ljuba Milovića u zatvoru do maja iduće godine

Okružni sud u Moskvi produžio je pritvor Draženu Miloviću, koga crnogorske vlasti terete da je pripadnik kriminalne organizacije Radoja Zvicera, do maja 2024. godine. Milović, rođak odbjeglog policajca Ljuba Milovića, optužen je zvanično od crnogorskog Specijalnog tužilaštva u septembru. Moskovski »»»

borba.me
Borba 12.12.2023. 15:08

Opremljen Regionalni centar za obuku Danilovgrad

U okviru projekta „Povećanje otpornosti zajednica za prevenciju i upravljanje rizicima – RESCOMM“ koji finansira Evropska unija, održana je konferencija na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati projektnih aktivnosti kao i plan za predstojeći period. Konferencija je organizovana povodom obilje»»»

dan.co.me
Adria TV 12.12.2023. 15:03

Članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji podržava 80 procenata građana

Podrška građana Crne Gore pristupanju države Evropskoj uniji konstantna je i visoka, pokazalo je istraživanje koje je za potrebe Delegacije Evropske unije uradila agencija De Facto u novembru ove godine. Skoro četiri petine crnogorskih građana, njih 78,5 procenata, podržava članstvo Crne Gore u Evr»»»

dan.co.me
6 articles