Portal Analitika Montenegro 7m

Zviceru, Lazoviću, Miloviću, Kašćelanu suđenje zakazano za 12.jul

Početak suđenja Kotoraninu Radoju Zviceru i pripadnicima njegove kriminalne organizacije koju Specijalno tužilaštvotereti za više teških krivičnih djeladanas je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 12. jul. Pored Zvicera, na optužnici su policajac Ljubo Milović, službenik Agencije za nacionalnu bez»»»

dan.co.me
Aktuelno Montenegro 13m

Sud odbio jemstvo koje je ponuđeno za Čađenovića

Viši sud odbio je jemstvo koje je ponuđeno kako bi se bivši specijalni tužilac Saša Čađenović branio sa slobode, saopšteno je Pobjedi iz tog suda. Podsjećamo, porodica suspendovanog specijalnog tužioca Saše Čađenovića ponudila je jemstvo od 377.000 eura u nekretninama kako bi se ovaj optuženi brani»»»

portalanalitika.me
Kodex Montenegro 16m

Upravni sud odbio tužbu Šaranovića

Upravni sud odbio je tužbu ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, koji je tužio Vladu jer je za vršioca dužnosti direktora Uprave policije izabrala Aleksandra Radovića, a smijenila Zorana Brđanina. Sud je ocijenio da se u ovom sporu Šaranović pojavljuje kao tužilac iako nije odlučivano o n»»»

standard.co.me
14 articles
Borba Montenegro 22m

Ruske snage prešle granicu sa Ukrajinom i krenule u kopnenu ofanzivu prema Harkovu

Rusija je satima granatirala položaje Oružanih snaga Ukrajine iz vešecijevnih lansera raketa BM-21 Grad nakon čega je navodno krenula i kopnena ofanziva u više pravaca. Pojedini vojni blogeri nezvanično navode da su ruske snage došle i do prvih sela na ukrajinskoj strani granice i da je glavna meta»»»

adria.tv
Kodex Montenegro 30m

Medojević: Spajić bio kadar SPC, a sad je njoj i Srbiji zabio nož u leđa

Čelnik Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je kako je premijer Milojko Spajć zabio nož u leđa Srbiji, Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. On je to kazao povodom jučerašnje Spajićeve najave da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. "Spajić, koji je u Crnu Goru došao p»»»

borba.me
Antena M Montenegro 38m

Virtuelni manipulatori: Koordinisano neautentično ponašanje na društvenim mrežama

Digitalni forenzički centar objavio je novu analizu - Virtuelni manipulatori: Koordinisano neautentično ponašanje na društvenim mrežama. Analiza tretira koordinisano neautentično ponašanje mreže bot profila koje ima za cilj promovisanje određenih politika i stavova i na taj način vrši uticaj na jav»»»

portalanalitika.me
Portal Analitika Montenegro 35m

Ispitni centar: Probno PISA testiranje uspješno završeno

Testiranje je održano u sljedećim gradovima: Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Danilovgradu, Herceg Novom, Kotoru, Nikšiću, Pljevljima, Podgorica, Rožajama i Zeti, saopšteno je iz Ispitnog centra. “Učestvovala su 1733 petnastogodišnjaka rješavajući online zadatke i odgovarajući na pitanja iz up»»»

dan.co.me
Vlada Crne Gore Montenegro 57m

LISTA kandidata NVO koji su predloženi za člana RADNE GRUPE - Izmjene i dopune Zakona

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG”, broj 41/18), Ministarstvo pravde, objavljuje LISTU KANDIDATA NVO koji su predloženi za člana Radne grupe za iz»»»

dan.co.me
15 articles
Borba Montenegro 57m

Besplatno korišćenje usluga elektronskog potpisa za sve brucoše Univerziteta Crne Gore

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Crnogorskim Telekomom omogućiće korišćenje usluga elektronskog potpisa svim brucošima UCG, koji studiranje započinju u studijskoj 2024/25. godini. Telekom budućim studentima stavlja na raspolaganje korišćenje eTrust pro»»»

dan.co.me
6 articles
Vlada Crne Gore Montenegro 57m

Počinju radovi na izgradnji obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju

Povodom organizovanja redovne polugodišnje misije Svjetske banke u Crnoj Gori, u četvrtak, 9. maja je organizovana posjeta budućim gradilištima na kojima će se realizovati projekti u Beranama, Bijelom Polju, Plavu i Gusinju. U ponedjeljak, 13. maja 2024. godine počeće radovi na izgradnji obaloutvrd»»»

portalanalitika.me
Vlada Crne Gore Montenegro 57m

Razmjenjena iskustva o primjeni javno-privatnog partnerstva

Delegacija Ministarstva finasija Crne Gore, koju predvodi generalna direktorica, mr Jelena Jovetić, uz podršku RESPA-e, u okviru višednevne posjete Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, razmjenjuje iskustva o primjeni javno-privatnog partnerstva, kao modela za realizaciju investici»»»

gov.me
Portal Analitika Montenegro 55m

Nišić: Vlada intezivno radi na rješavanju pitanja bivših radnika Košute

„Ali moramo imati u vidu da je ovu Vladu dočekalo mnoštvo neriješenih piranja iz prošlosti čija realizacija zahtijeva milionske iznose“, istakla je Nišić. Podsjećamo, bivši radnici nekadašnje fabrike obuće "Košuta" protestuju zbog devet neisplaćenih zarada, na koje čekaju više od 28 godina, te neko»»»

standard.co.me
Kodex Montenegro 60m

Spajić: Do sledeće godine povećanje srazmjerne penzije, iznosiće 450 eura

Premijer Crne Gore Milojko Spajić saopštio je na pres konferenciji da najaksnije od sljedeće godine će penzioneri koji primaju srazmjerne penzije dobiti dostojanstven tretman. -Kada smo najavili da je 450 eura minimum ljudskog dostojanstva to smo i mislili - rekao je premiejr. Spajić je dodao da su»»»

dan.co.me
Antena M Montenegro 1h

Spajić: I korisnicima srazmjernih penzija minimalna od 450 eura

Korisnici srazmjernih penzija će najkasnije od naredne godine početi da primaju iznos minimalne penzije od 450 EUR, saopštio je premijer Milojko Spajić. On je podsjetio da je minimalna penzija od 450 EUR u Crnoj Gori počela da se isplaćuje od ove godine, ali da su postojale određene kategorije penz»»»

vijesti.me
Vijesti Montenegro 1h

Gorčević: Imamo istorijsku šansu

Ministarka očekuje da će Skupština usvojiti zakone koji su trenutno na usaglašavanju u Evropskoj komisiji Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kazala je da su u kratkom periodu završene skoro sve obaveze koje se tiču privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, te da očekuje da će Skupština usv»»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 1h

Spajić: Srazmjerne penzije su bile mizerne, penzioneri će dobiti dostojanstven tretman

Kada smo najavili da je 450 eura minimum ljudskog dostojanstva to smo i mislili. Minimalnim penzijama smo to i dokazali. Postojale su grupe penzionera koje su bile isključene iz te mjere, saopštio je premijer Milojko Spajić. On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade kazao da danas žele»»»

vijesti.me
Aktuelno Montenegro 1h

Inicijativa 30 NVO: Podrška jačanju demokratskih principa u medijskom sektoru

30 NVO uputilo je podršku jačanju demokratskih principa u medijskom sektoru. Želeći da podržimo dalje reforme medijskih usluga i javnog servisa, prepoznate u izvještajima Evropske komisije, Freedom House-a i od drugih međunarodnih relevantnih adresa, dostavljamo sugestije na nacrte navedenih zakona»»»

portalanalitika.me
Portal Analitika Montenegro 1h

Ordenom Marka Dakovića: Mandić odlikovao Metodija

Liturgiju u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila služio episkop budimljansko-nikšićki Metodije, koji je ujedno i počasni gost na proslavi krsne slave naše stranke. Tom prilikom, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, uručio je vladici Metodiju povelju i najveće stranačko odlikovanje – orden »»»

antenam.net
Adria TV Montenegro 1h

Spajić: Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu da predloži Parlament, ali ni mi ne bježimo od odgovornosti

Premijer Milojko Spajić rekao je da na današnjoj sjednici Vlade nisu raspravljali o predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici. On je kazao da za raspravom “nema potrebe”. “Bićete upoznati kad bude”, dodao je Spajić, odgovarajući na novinarska pitanja. “Svojestvenije da se to desi u Parlamentu, da»»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 1h

Projektovani vrt studenata na 13. Međunarodnoj hortikulturnoj izložbi u Francuskoj

Studenti završne godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Sara Stijepović, Irina Kusovac, Ognjen Mandić i Marko Jovanović, projektovali su vrt i paviljon pod nazivom “LUDIS IN SALE”, u sklopu podteme izložbe “Igre iz djetinjstva”, kojim će se Crna Gora predstaviti na 13. Međunarodnoj»»»

aktuelno.me
Kodex Montenegro 1h

Eko-tim: Vlada Crne Gore što prije da krene za izradom Plana pravedne tranzicije za opštinu Pljevlja

Vlada Crne Gore u što skorijem roku da izradi i usvoji Plan pravedne tranzicije opštine Pljevlja, kao rudarskog regiona, kako bi se osigurala socio-ekonomska stabilnost, zaštita zaposlenih i društvena pravda, kako ovaj najsjerevniji grad u budućnosti ne bi bio napušten. Eko-tim: Vlada Crne Gore što»»»

dan.co.me
RTCG Montenegro 2h

Plenković dobio mandat za sastavljanje treće vlade

Опширније Краће P.R. Čitaj mi: Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dao je danas mandat za sastavljanje vlade predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i tehničkom premijeru Andreju Plenkoviću. "Nakon predaje 78 potpisa izabranih poslanika u 11. saziv Hrvatskog sabora, povjeren mi je mandat»»»

vijesti.me
Borba Montenegro 1h

U subotu prvi kvalifikacioni turnir kadetkinja

Prvi kvalifikacioni turnir kadetskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica odigraće se u subotu, 11. maja, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih. Utakmice kvalifikacionih turnira kadetkinja odigraće se u sportskim salama SMŠ “Golubovci” i Gimnazije “Slobodan Šker»»»

borba.me
Dan Montenegro 2h

Dukaj: Vlada utvrdila Predlog zakona o informacionoj bezbjednosti

Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o informacionoj bezbjednosti, saopštio je ministar javne uprave Maraš Dukaj na konferenciji za medije. - Mi smo NATO članica, a ovaj zakon je veoma bitan u dijelu koji se odnosi na sajber bezbjednost - saopštio je Dukaj. Dodaje da je time jasno definisano »»»

portalanalitika.me
Adria TV Montenegro 2h

Kovačević za ADRIU: Parlamentarna većina iz svega izlazi sve jača, što će u krajnjem rezultirati rekonstrukcijom Vlade

Poslanik Nove srpske demokratije i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević istakao je u izjavi za Adria televiziju da je vlast u Crnoj Gori stabilna. Dodaje da uprkos tome što opozicija insistira na nestabilnosti, parlamentarna većina iz svega izlazi sve jača, što će u krajnjem rezultirati najav»»»

borba.me
Kodex Montenegro 3h

"Opština Bar da finansira studiju izvodljivosti za LNG terminal"

BARSKA URA Nakon jučerašnjeg sastanka sa potencijalnim investitorima koji su zainteresovani za izgradnju LNG terminala u Baru jasno je samo da se mora stati na put populističkom pristupu i istovremeno preduzeti niz mjera i aktivnosti da bi se razumjelo da li je taj razvojni projekat potreban građan»»»

dan.co.me
7 articles
Vijesti Montenegro 3h

HE Perućica za četiri mjeseca proizvela 43 odsto proizvodnog plana

HE Perućica bi, prema tom planu, do kraja godine trebalo da isporuči ukupno 920 hiljada MWh energije Hidroelektrana (HE) Perućica, koja u nedjelju obilježava 64 godine rada, u prva četiri mjeseca ove godine ukupno je proizvela 391,03 hiljade megavat sati (MWh) električne energije, što je 43 odsto p»»»

adria.tv
Dan Montenegro 3h

Miitropolit Joanikije danas dolazi u posjetu Dušku Kneževiću

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetiće danas Duška Kneževića, predsjednika Atlas grupe i Univerziteta Mediteran, koji je nedavno izručen Crnoj Gori od strane Velike Britanije. Ova posjeta je došala nakon što je Knežević u pismu upućenom načelniku Istražnog zatvora Vladimiru Šćepanoviću»»»

borba.me
Dan Montenegro 3h

Vladaјuća koaliciјa u Ulcinju više ne postoјi

Nakon što јe smiјenio troјe sekretara u SO Ulcinj koјi su kadrovi Force, predsјednik Opštine Ulcinj Omer Barјaktari јuče јe imenovao nove iz redova Demokratske uniјe Albanaca, saznaјe "Dan" iz više izvora. Sekretar za društvene dјelatnosti sada јe Ljuljeta Sefa, sekretar za privredu Adnan Alibegu, »»»

dan.co.me
Kodex Montenegro 3h

Plenković predao 78 potpisa i dobio mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise 78 zastupnika. Milanović mu je dao mandat za sastavljanje vlade. Glasnogovornik hrvatske vlade Marko Milić ranije je objavio da će Plenković predati potpise zastupnika u Hrvatskom saboru "k»»»

borba.me
Borba Montenegro 3h

Vulin o posjeti predsjednika Kine Srbiji: Srdačnost koju je predsjednik Si pokazao prema Aleksandru Vučiću je prosto nevjerovatna

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da posjeta kineskog predsjednika Srbiji ima istorijski karakter i značaj, te da je predsjednik Vučić pokazao čitavom svijetu kako se ponaša jedan državnik i slobodna zemlja kakva je Srbija. „Predsjednik Vučić je ispisao istoriju, to »»»

borba.me
Kodex Montenegro 3h

Zelenski smijenio šefa Državne garde nakon optužbi da su dva člana umiješana u pripremanje atentata

OTKRIVENA ZAVJERA Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je šefa Državne garde nakon optužbi da su dva člana bila umiješana u zavjeru za ubistvo ukrajinskog šefa države, prenosi Al Jazeera Balkans. Zelenski je smijenio lidera Državne garde Serhija Ruda, nakon što je Služba državne sigur»»»

borba.me
Kodex Montenegro 4h

Milatović u Vašingtonu sa senatorima i kongresmenima

Predsjednik države Jakov Milatović boraviće naredne sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će imati sastanke s brojnim senatorima i kongresmenima. “Uzimajući u obzir važnost SAD-a kao ključnog vanjskopolitičkog partnera Crne Gore, glavne teme sastanaka obuhvataju jačanje strateškog partnerst»»»

rtcg.me
21 articles
Aktuelno Montenegro 4h

Hrvatska: Plenković predao 78 potpisa i dobio mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise 78 predstavnika. Milanović mu je dao mandat za sastavljanje Vlade. Portparol Vlade Marko Milić ranije je objavio da će predsjednik Vlade Plenković predati predsjedniku Republike potpise po»»»

aktuelno.me
Kodex Montenegro 4h

Šibicari ljudskih duša

Crna Gora, kada su u pitanju svijest o sopstvenom biću i bolni proces suočavanja s prošlošću, još uvijek posrće i tumara, anestezirana, zaslijepljena i obezglašena u pomrčini tuđe mitologizovane prošlosti. Drugi uočeni trend je neutemeljenost pretpostavke da postoji kakav-takav etički luk i princip»»»

portalanalitika.me
Kodex Montenegro 5h

Dačić: Sramno i nečuveno da Crna Gora glasa za Rezoluciju o Srebrenici

Doskorašnji šef srpske diplomatije, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocijenio je najavu da će Crna Gora glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici kao “sramnu i nečuvenu”. Dačić je za današnji Kurir naveo da je “nevjerovatno” da zemlja u kojoj Srbi čine više o»»»

antenam.net
in4s Montenegro 5h

Ђурђев: Подржавам иницијативу ИН4С - Актуелна Влада Црне Горе постоји захваљујући гласовима Срба, гласање за резолуцију о тзв. геноциду у Сребреници пуцањ у срце историјске Црне Горе! - ИН4С

,,Није довољно да Влада Црне Горе поднесе амандмане на резолуцију о тзв. геноциду у Сребреници, нити је довољно да одбије да буде коспонзор овог срамног документа. Од ње се очекује да не гласа за исти и на тај начин заштити виталне интересе српског народа, чији припадници чине преко 30% грађана Црн»»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 5h

Broj vakcinisanih predškolaca na istorijskom minimumu

Broj predškolske djece koja su vakcinisana makar jednom dozom MMR vakcine u Crnoj Gori na istorijskom je minimumu i iznosi svega 22 odsto, konstatovano je juče na sjednici Odbora za rad, zdravstvo i socijalno staranje, piše Pobjeda. Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun je kazao da je antivakserska k»»»

borba.me