Dan Montenegro 10m

Božović i grupa sjutra pred sudom: Razmatra se dopunjena optužnica

Pred podgoričkim Višim sudom za 9. maj zakazana je kontrola optužnice koja je dopunjena a koja je podignuta protiv Mila Božovića i grupe. Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo završilo je dopunu istrage i prije roka od dva mjeseca, 3. aprila ponovo podiglo pomenutu optužnicu. Viši sud je prvu o»»»

dan.co.me
Borba Montenegro 6m

U Višem sudu nastavljeno suđenje Blažu Jovaniću

Suđenje bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću nastavljeno je danas u Višem sudu. Jovanić se brani sa slobode nakon što mu je početkom godine ukinut pritvor. Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo koje je ponuđeno. Za Jovanića je porodica ponudila jemstvo u iznosu od 768.000 evra u n»»»

borba.me
Borba Montenegro 1h

CBCG upozorio banke: Naknade za obradu kredita moraju odgovarati stvarno pruženim uslugama ili nastalim troškovima

Nakon što je Viši sud u Podgorici donio presudu kojom se zabranjuje da Crnogorska komercijalna banka (CKB) u ugovorima koje nudi potrošačima određuje naknadu za obradu kredita u procentima, zavisno od iznosa kredita koji se odobrava, Centralna banka Crne Gore (CBCG) je, u okviru zakonom utvrđenih o»»»

fosmedia.me
Antena M Montenegro 1h

Moderna Rusija nije pobjednica Hitlera i nacizma i nije osloboditeljka Evrope, već okrutni agresor

Piše Oleksandr Levčenko Ukrajina ove godine prvi put obilježava 8. maj kao Dan sjećanja i pobjede nad nacizmom u Drugom svjetskom ratu 1939.-1945. Dan sjećanja i pobjede je podsjetnik da je Drugi svjetski rat počeo kao rezultat dogovora dva totalitarna režima: nacističkog u Berlinu i komunističkog »»»

fosmedia.me
9 articles
Dan Montenegro 1h

Ministarstvo pravde: Garantujemo bezbjednost Dušku Kneževiću u UIKS-u

Ministarstvo pravde garantuje bezbjednost Dušku Kneževiću dok se nalazi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), saopšteno je iz tog Vladinog resora. Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i direktor UIKS-a, Darko Vukčević, održali su danas sastanak sa britanskim advokatima Duška Knežev»»»

borba.me
in4s Montenegro 1h

Божовић о резолуцији о Сребреници: Срамота је да иницијатива потиче од оних који су геноцид чинили! - ИН4С

Свака породица је позориште и уопште сви људски односи, казао је Петар Божовић гостујући у емисији “Са Српском у центар”, присјећајући се своје богате позоришне и глумачке каријере. У животу нашег славног глумца посебно је остао упамћен живот у Паризу, који га је и натјерао да се тада врати у Беогр»»»

borba.me
Kodex Montenegro 1h

Eskobar: Vjerujem da će Crna Gora biti sljedeća članica EU

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kazao je da vjeruje da će Crna Gora biti sljedeća članica Evropske unije (EU). On je to rekao na svom posljednjem brifingu sa novinarima sa pozicije zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu »»»

dan.co.me
Kodex Montenegro 1h

Američka ambasada donirala Vrhovnom sudu opremu za medijsku salu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore. Oprema, vrijedna 148,5 hiljada eura, namijenjena je za održavanje konferencija i aktivnosti za odnos»»»

borba.me
Portal Analitika Montenegro 1h

Eskobar o podjelama u Vladi oko Rezolucije: Genocid je fakat, ne etiketira nijednu zemlju i naciju

-Došao sam do kraja svog trogodišnjeg mandata. Mislim, ovaj posao je zapravo dvogodišnji, ali sam tražio da ostanem dodatnu godinu jer sam tada zaista vjerovao da ćemo do kraja ove godine imati više napretka u vezi sa Okridskim sporazumom, da ćemo imati punu implementaciju i nekih zahtjeva Srbije»»»

rtcg.me
Dan Montenegro 1h

SNP i Demokrate predale izbornu listu u Andrijevici

SNP i Demokratska Crna Gora juče su u Andrijevici, Opštinskoj izbornoj komisiji, predali pobjedničku izbornu listu: "SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita". - Listu čine prepoznate građanke i građani ove sjeverne opštine Crne Gore, pošteni i stručni pojedinci koji će u»»»

vijesti.me
8 articles
Portal Analitika Montenegro 1h

Vlada planira izmjenu: Državna firma za sječu umjesto dosadašnjeg sistema koncesija

Vlada Crne Gore trebalo bi do 30. juna da donese odluku o osnivanju privrednog društva koje će ubuduće gazdovati šumama i baviti se, pored uzgoja i održavanja, sječom i prodajom drveta. To je navedeno u prijedlogu novog zakona o šumama koji je usvojen na sjednici Vlade 30. aprila, kojim se planira »»»

borba.me
Bankar Montenegro 2h

U kotorskoj luci dva kruzera sa oko četiri hiljade putnika

U kotorskom zalivu danas su dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika, javlja Radio Kotor. Prema informaciji iz AD “Luka Kotor”, kruzer “Celebrity Constellation” uplovio je u kotorsku luku iz Splita u 07:15 sati, a isplovljava u 17 sati za Dubrovnik. Na njemu je 2.158 putnika. U 8:45 sati sa Krfa»»»

standard.co.me
10 articles
Borba Montenegro 2h

Turska pomorska komora zainteresovana za saradnju sa Adriatic 42

Turska pomorska komora zainteresovana je za saradnju sa brodogradilištem za remont jahti, Adriatic 42, saopštili su njeni predstavnici i dodali da je potrebna što bolja povezanost sa kompanijom iz Bijele. Predstavnici Turske pomorske komore koja okuplja najveći broj brodovlasnika, kapetana i špedit»»»

dan.co.me
Borba Montenegro 2h

Đeljaj podržao gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić: Ratni zločini, a naročito djela genocida, ne smiju biti zaboravljeni

Opština Tuzi pridružila se pozivu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić za podršku Rezoluciji UN koja ostaje da bude izglasana u Generalnoj skupštini o „Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici 1995. godine”. To je saopštio predsjednik Opštine Tuzi Lindon Đeljaj. „Uvažen»»»

portalanalitika.me
PCNEN Montenegro 2h

VDT: SKY ECC komunikacija zakonit dokaz

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore (VDT) je reagovalo danas povodom različitih tumačenja u javnosti presude Evropskog suda pravde od 30. aprila 2024.godine i podsjetilo na to da se navedenom presudom tumače odredbe Direktive 14/41 kojom se reguliše primjena Evropskog istražnog naloga, “što znači »»»

dan.co.me
Antena M Montenegro 2h

Eskobar o podjelama u Vladi oko Rezolucije: Genocid je fakat, ne etiketira nijednu zemlju i naciju

Gabrijel Eskobar kazao je da napušta funkciju Specijalnog izaslanika za Balkan. - Došao sam do kraja svog trogodišnjeg mandata. Mislim, ovaj posao je zapravo dvogodišnji, ali sam tražio da ostanem dodatnu godinu jer sam tada zaista vjerovao da ćemo do kraja ove godine imati više napretka u vezi sa»»»

vijesti.me
Aktuelno Montenegro 2h

Sjećanje na Sofiju Klikovac: Majka hrabrosti i humanosti

Piše: Dragan Mitov Đurović U dva vijeka dvije Sofije zadužile su Crnu Goru, najljepšim darovima -brigom o najmlađima. Činile su to otmeno, dostojanstveno, hrabro, majčinski toplo. I ostale zapamćene kao primjer posvećenosti novim generacijama, i kao učiteljice vaspitačima u jaslicama i vrtićima, ta»»»

portalanalitika.me
Borba Montenegro 3h

Piperović najavio žalbu na slučaj Bemax – Abazović: Naoružao sam se kokicama, da se ne zna da postoje pravne budalaštine – nikad ne bi znali što je pravno pametno

Zoran Piperović, pravni zastupnik kompanije Bemaks, saopštio je „Pobjedi“ da će se žaliti na današnju odluku sutkinje Osnovnog suda u Ulcinju Hasire Bećović, koja je odbila tužbeni zahtjev kojim je traženo im da bivši premijer i lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović isplati 21.000 evra zbog »»»

borba.me
Dan Montenegro 3h

Radulović: Počelo asfaltiranje puta Rožaje-Špiljani

Rekonstrukcija puta Rožaje-Špiljani teče planiranom dinamikom i biće završena do 15. juna, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović. On je tokom nenajavljene posjete gradilištu kazao da ga raduje to što se rekonstrukcija jednog od najprometnijih saobraćajnih projekata u Crnoj Gor»»»

antenam.net
Portal Analitika Montenegro 3h

Air Montenegro otkazuje letove iz Podgorice za Minhen

Kompanija će tokom ljeta iz Podgorice letjeti ka Beogradu, Bratislavi, Cirihu, Kopenhagen, Frankfurtu, Istanbulu, Ljubljani, Lionu, Nantu, Ostravi, Parizu i Rimu, dok će se redovan saobraćaj iz Tivta obavljati ka sledećim destinacijama: Bakuu, Beogradu, Brnu, Istanbulu, Izmiru, Ljubljani i Pragu. „»»»

rtcg.me
11 articles
Aktuelno Montenegro 3h

Injac: Godišnja nagrada Asocijacije menadžera jedno od najznačajnijih priznanja koje dodjeljuje struka

Asocijacija menadžera Crne Gore dodijelila je godišnje nagrade za najuspješnije menadžere kao i za najbolje preduzetnike i poslodavce za 2023. godinu. Tokom svečanosti uručivanja nagrada govorila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice koja je iskazala posebno poštovanje ovogodišnjim laureatima »»»

portalanalitika.me
21 articles
Adria TV Montenegro 3h

Sjutra premijerski sat

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu. Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Spajića hoće li Crna Gora na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) podržati Rezolu»»»

borba.me
Adria TV Montenegro 3h

Počeli radovi na Martinićkom putu

Jedna od najvećih investicija ujedno predstavlja i najveći ponos, s obzirom na to da su projekat rekonstrukcije Martinićkog puta pratili brojni izazovi. Podsjećamo da je pri preuzimanju vlasti i naslijeđenih dugova novo rukovodstvo pristupilo izradi novog projekta Martinićkog puta kako bi se dodatn»»»

borba.me
9 articles
Borba Montenegro 3h

Najveći uvoznici hrane i pića dobro poslovali u 2023: Značajno bolji rezultati nego 2022

Kompanije koje se bave uvozom hrane, mliječnih proizvoda i pića, kao i niihovom daljom prodajom po Crnoj Gori, imale su u 2023. godini značajno bolje rezultate nego godinu dana ranije. Tako je šest najvećih uvoznika prehrane i bezalkoholnih pića imalo ukupne prihode od 155,3 miliona eura, 23 odsto »»»

bankar.me
Vijesti Montenegro 4h

Ambasada SAD: Stejt dipartment ne posreduje u predaji amandmana Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici

Vlada, kako je Vijestima nezvanično potvrđeno, planira da preda dva amandmana na Rezoluciju o Srebrenici, radi “postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu”. Prema nezvaničnim informacijama, amandmane će podnijeti preko SAD i Njemačke Stejt dipartment je vidio nezvanični»»»

borba.me
RTCG Montenegro 4h

Spajić sjutra odgovara na pitanja poslanika

Опширније Краће B.B. Čitaj mi: Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu. Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Spajića hoće li Crna Gora na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinje»»»

rtcg.me
Dan Montenegro 4h

Popović: Žrtva predaka vječni izvor inspiracije

Žrtva i predanost naših predaka ostaju vječni izvor inspiracije za buduće generacije, kazala je potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović u čestitki povodom 9. maja, Dana pobjede. Ona je istakla da je dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope duboko usađen u istoriji Evrope kao simbol hrabrost»»»

rtcg.me
RTCG Montenegro 5h

Si poslije sastanka s Vučićem: Novo poglavlje čeličnog prijateljstva

Опширније Краће B.Č.J. Čitaj mi: Predsjednik Kine Si Đinping je danas u Beogradu poslije sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio da potpisivanje zajedničke izjave o produbljavanju odnosa predstavlja podizanje strateštkog partnerstva koje donosi "novo poglavlje u čeličnom prijate»»»

in4s.net
Aktuelno Montenegro 5h

Mnogobrojne aktivnosti povodom predstojeće Nedjelje Crvenog krsta

U okviru Nedjelje Crvenog krsta (CKCG), širom Crne Gore biće realizovane mnogobrojne aktivnosti, saopšteno je iz te organizacije. Iz CKCG navode da Svjetski dan Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca se obilježava na dan rođenja osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Anri Din»»»

borba.me
6 articles
Aktuelno Montenegro 5h

Vlada Kosova odbacila uslovljavanje članstva u SE slanjem Statuta ZSO Ustavnom sudu

Premijer Aljbin Kurti izjavio je da je za žaljenje što saveznici uslovljavaju članstvo Kosova u Savjetu Evrope. Zvaničnica za informisanje u Savjetu Evrope (SE) Estel Štajner potvrdila je u utorak da zahtjev Kosova za prijem u tu organizaciju „sada nije na dnevnom redu“ sastanka Komiteta ministara »»»

dan.co.me
Portal Analitika Montenegro 5h

Nova Vlada Srbije: Velikosrpski brod plovi u pravcu Moskve

Srbija je konačno dobila novu Vladu, u poslednjem trenutku. Kako ne bi bio prekoračen zakonski rok za formiranje najvišeg organa izvršne vlasti, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zakazala je sednicu za 1. maj, Praznik rada. Politička kasta ionako vidi radnike kao nužno zlo, pa nije ni čudo »»»

antenam.net
Adria TV Montenegro 5h

Burna rasprava Nikolića i Čarapića: "Povedite računa kako se ponašate", "Sram Vas bilo"

Sjednica parlamenta prekinuta je zbog polemike između poslanika Evrope sad Vasilija Čarapića i poslanika Demokratske partije socijalista Andrije Nikolića. Prepirka je nastala zbog rezolicije o Srebrenici, a Čarapić je poručio da nisu prevarili građane, te naveo da su primili žestoke uvrede od DPS-a»»»

borba.me