Glas Naroda Montenegro 1h

Panaotović: Srbi ostanite u vlasti!

PIŠE: Bojan PANAOTOVIĆ Nema sumnje niti dileme da je odluka Milojka Spajića i PES-a da glasaju za rezoluciju o Srebrenici antisrpska, nož u leđa Srbiji i Republici Srpskoj i nedemokratska, jer je većina građana Crne gore jamačno protiv iste! Saobrazno rečenom, razumljivi su zgroženost, bes i nezado»»»

glasnaroda.me
Vijesti Montenegro 2h

Popa: Izbor crnogorskih građana je jasan i vrijeme čekanja je prošlo. Sada je vrijeme za rad i uspjehe

Popa je istakla da je ovo posljednji Dan Evrope koji proslavlja kao ambasadorka EU u Crnoj Gori, navodeći da će tu biti još nekoliko mjeseci Ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da Dan Evrope slave u novoj zgradi Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU), k»»»

standard.co.me
7 articles
Portal Analitika Montenegro 3h

Četiri članice EU bi uskoro mogle da priznaju palestinsku državnost

Pozivajući se na neimenovane izvore, RTE navodi da su u toku pregovori četiri zemlje o zajedničkom priznavanju države Palestine i da se kao mogući datum razmatra 21. maj. Premijeri četiri članice Evropske unije (EU) su u martu objavili zajedničko saopštenje u kojem su izrazili "spremnost da priznaj»»»

in4s.net
Portal Analitika Montenegro 3h

Milanović će Plenkoviću dati mandat, prvi put nijesu pozvani mediji

To je saopšteno iz Kabineta predsjednika i vlade Hrvatske. „Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primiće predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak»»»

vijesti.me
Kodex Montenegro 3h

Objavljeni preliminarni rezultati izbora u Sjevernoj Makedoniji

Državna izborna komisija (DIK) Sjeverne Makedonije objavila je večeras prve zvanične rezultate predsjedničkih i parlamentarnih izbora, na kojima su ubjedljivo pobijedili opozicioni VMRO DPMNE i predsjednička kandidatkinja te partije Gordana Siljanovska Davkova. Prema preliminarnim rezultatima, kand»»»

dan.co.me
Borba Montenegro 4h

Baraž za plej-of Prve A lige: Sutjeska nosi plus 4 u Podgoricu

Košarkaši Sutjeske savladali su večeras u Nikšiću Podgoricu 85:81 u prvom meču baraža za plej-of Prve A lige. Sutjeska je u trećoj dionici imala u tri navrata +17, Podgorica je u finišu napravila preokret, ali je pred revanš Sutjeska stekla +4. Sam početak donio je dosta grešaka i promašenih otvore»»»

standard.co.me
Aktuelno Montenegro 4h

Cetinjanin uhapšen zbog kokaina

Cetinjanin S.P. (23) uhapšen je sinoć zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika. Pregledom S.P. pronađeno je pakovanje sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je kokain ukupne mase 50 grama. “Službenici Odjeljenja bezbjedn»»»

portalanalitika.me
6 articles
Vijesti Montenegro 4h

MPŠV: U ponedjeljak počinju radovi na izgradnji obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju

Kako su kazali iz MPVŠ, novi objekti će takođe značajno doprinijeti boljem vizuelnom izgledu i atraktivnosti Bijelog Polja i Berana U ponedeljak, 13. maja počeće radovi na izgradnji obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju čime će djelovi naselja uz rijeku Lim biti trajno zaštićeni od p»»»

dan.co.me
6 articles
Aktuelno Montenegro 5h

Nastavak digitalizacije usluga; E- prijave i za predstojeći konkurs Podgorica na dva točka

U namjeri da se brojne usluge unaprijede, a zahtjevni procesi za građane – pojednostave, značajan broj aktivnosti usmjeren je na digitalizaciju gradske administracije.Osluškujući upravo potrebe građana, upotrebom najnovijih tehnologija stvaramo profesionalnu i servisno orjentisanu gradsku administr»»»

borba.me
in4s Montenegro 5h

Вучић: ЕУ стратешко опредељење Србије које се неће мењати - ИН4С

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је чланство у Европској унији стратешка и стална позиција Србије која се неће мењати у складу са дневном политиком. Говорећи на свечаном пријему поводом прославе Дана Европе, коју је у Ботаничкој башти организовао шеф Делегације Европске уније »»»

borba.me
Kodex Montenegro 5h

Zenović: Evropska komisija priprema pozitivne ocjene

Glavni pregovarač sa EU Predrag Zenović kazao je za TV E da će sigurno ostati na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, te da ta pozicija neće ostati upražnjena, niti zapostavljena uprkos njegovoj kandidaturi za lokalne izbore u Budvi. Na izborima 26. maja, Zenović će biti nosilac liste Pokreta »»»

portalanalitika.me
Aktuelno Montenegro 6h

Poziv za nominaciju za program Mladi lideri Evrope 2025

Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) dobila je poziv Komiteta Evropske unije da nominuje uspješne mlade ljude iz Crne Gore za učešće u prestižnom programu „Mladi lideri Evrope 2025”, u okviru kojeg se svake godine izabere preko 40 mladih koji imaju priliku da svojim talentima oblikuju budućnost Evrop»»»

borba.me
Borba Montenegro 6h

Spajić u suverenističkom duhu: Znamo stav Srbije o Srebrenici ali ne odgovaramo nikome, amandmanima pokušavamo da objasnimo Zapadu da Rusi hoće da se predstave kao zaštitnici Srba – izbili smo im adute iz ruku!

Iz perspektive Vlade je 2026. godina bitna za Crnu Goru jer do tada želimo da završimo obaveze prema Evropskoj uniji i da budemo spremni za ulazak, a onda čekamo politički signal naredne dvije godine za tako nešto, poručio je u intervjuu povodom Dana Evrope na Televiziji Crne Gore premijer Milojko »»»

borba.me
Kodex Montenegro 6h

Spajić: Želimo da 2026. budemo spremni za ulazak u EU

Iz perspektive Vlade je 2026. godina bitna za Crnu Goru jer do tada želimo da završimo obaveze prema Evropskoj uniji i da budemo spremni za ulazak, a onda čekamo politički signal naredne dvije godine za tako nešto, poručio je u intervjuu povodom Dana Evrope na Televiziji Crne Gore premijer Milojko »»»

rtcg.me
RTCG Montenegro 6h

"Puna podrška stavu DNP-a"

Опширније Краће M.V. Prava Crna Gora, kako su rekli, izražava punu podršku stavu Demokratske narodne partije (DNP) u vezi sa današnjom izjavom premijera Milojka Spajića. "Smatramo da je najavljena podrška Rezoluciji o Srebrenici neprimjerena i može nanijeti samo štetu prije svega srpskom narodu ali»»»

portalanalitika.me
Aktuelno Montenegro 6h

Ljetnja škola u okviru DigNest projekta: Jačanje saradnje sa privrednim sektorom kao i modernizacija visokoškolskih ustanova

Potpredsjednik Opštine Bar Damir Rašketić obratio se na otvaranju Proljećne škole u okviru DigNest projekta koji realizuju Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Crne Gore kao i još šest nacionalnih i četiri evropska partnera, a koji se finansira kroz Erasmus+ program. Cilj projekta je jačanje sara»»»

portalanalitika.me
in4s Montenegro 6h

ИН4С позива на организовани отпор намјери да се Срби прогласе геноцидним народом! - ИН4С

ИН4С упућује јавни позив на хитно јединствено и снажно дјеловање свих српских јавних субјеката – од медија, преко невладиних удружења – до политичких партија и коалиција како би се осујетила намјера дијела извршне власти у Црној Гори да под уцјенама центара моћи у Уједињеним нацијама подржи предлог»»»

in4s.net
Portal Analitika Montenegro 6h

Spajić: Želimo da 2026. budemo spremni za ulazak u EU, ako se zvijezde poklope možda i ranije

On je građanima čestitao 9. maj. - Dan Evrope i kazao da je ovaj datum bitan jer Crna Gora baštini antifašističku tradiciju kao malo koja država u Evropi. “Dan Evrope je simboličan događaj koji nas usmjerava u pravom pravcu. Mi mo sledeća buduća članica EU, a to ne kažem ja, to je svima jasno i to »»»

rtcg.me
Kodex Montenegro 6h

Nakon Delića i Stijović podnio ostavku, nijesu više savjetnici predsjednika države

Savjetnik predsjednika Crne Gore za regionalni razvoj Aleksandar Stijović podnio je ostavku na tu poziciju. Tu informaciju potvrdio je Stijović za Portal RTCG. “Podnio sam ostavku. Razlozi su lične prirode, ne bih dalje komentarisao”, kazao je Stijović. Stijović je imenovan za savjetnika predsjedni»»»

rtcg.me
Vijesti Montenegro 7h

VIDEO Spajić izbjegao odgovor o Do Kvonu

"Nisam imao nekretninu u Singapuru, koga je briga za to... Vi niste imali dana radnog staža. Vi ništa niste u životu stvorili, prva plata vam je bila u Skupštini. Razumijem vaše komplekse", kazao je Spajić Abazoviću Predsjednik Vlade Milojko Spajić izbjegao je da odgovori na pitanja poslanika GP UR»»»

vijesti.me
Borba Montenegro 7h

Komesar suđenja tražio od Vojinovića da ga zaštiti od Bokana: Prvi čovjek Budućnosti zaprijetio da će sam voditi ABA ligu i da će počistiti sve sudije

Poslije informacija da su prvi čovjek Budućnost Volija Dragan Bokan i predsjednik SC Derbija Zoran Kojičić, poslije meča sa Partizanom u „Morači“, ušli u sudijsku svlačionicu i prijetili arbitrima, oglasio se i komesar za suđenje Srđan Dožai. On je poslao pismo Miliji Vojinoviću, sportskom direktor»»»

borba.me
Borba Montenegro 7h

Milatović najviše putovao, za njim Abazović: Vladin avion „uzeo“ građanima 650.000 evra

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koristio je prošle godine Vladin avion 16 puta, a bivši premijer Dritan Abazović 13. To pokazuju nalozi za upotrebu i zahtjevi za korištenje Vladinog vazduhoplova, koji su prošle sedmice objavljeni na sajtu izvršne vlasti. Službeni avion koristili su i bivša pr»»»

vijesti.me
Portal Analitika Montenegro 7h

Srbija: Učenik (16) pretukao nastavnika (65)

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su šesnaestogodišnjaka iz tog mjesta zbog postojanja osnova sumnje da je napao nastavnika Srednje tehničke škole 9. maj. Sumnja se da je juče u hodniku škole koju je ranije pohađao udario 65-godišnjeg nastavnika i nanio mu teške»»»

standard.co.me
Bankar Montenegro 8h

Spajić: Prosječna plata u Crnoj Gori biće 1.000 eura do kraja ove godine

Premijer Milojko Spajić je kazao da će prosječne plate u Crnoj Gori biti 1.000 eura do kraja ove godine. Spajić je to poručio na premijerskom satu, odgovarajući na pitanje poslanik Socijaldemokrata Borisa Mugoše. Mugoša je pitao hoće li tokom ove godine i na koji način biti ispunjeno obećanje o uve»»»

vijesti.me
Aktuelno Montenegro 8h

Neradni dani za Dan nezavisnosti 21. i 22 maj

Za Dan nezavisnosti u Crnoj Gori će biti neradni dani utorak 21. maj i srijeda 22. maj, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja MRSS. “Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima (“Sl. list RCG”, br. 27/07 i “Sl. list CG”, br. 36/13, 145/21, 3/23 i 30/23), 21. maj – Dan nezavisn»»»

gov.me
Borba Montenegro 8h

Maslenikov poručio sa obilježavanja Dana Pobjede u Podgorici: Uvjeren sam da će bratski narod Crne Gore sačuvati svoju antifašističku borbu i da neće rušiti spomenike kao neki (FOTO/VIDEO)

U Podgorici se na Sastavcima obilježava Dan Pobjede. Događaju prisustvuje i ruski ambasador Vladislav Maslenikov, građanski aktivisti, kao i predstavnici moto kluba „Noćni vukovi“. Ambasador Rusije Vladislav Maslenikov kazao je da se 9. maja, na Dan pobjede, sjećamo istrajnosti naših očeva i djedov»»»

borba.me
Antena M Montenegro 8h

Putin: Ruske strateške nuklearne snage uvijek spremne za borbu

Ruske strateške nuklearne snage su uvijek spremne za borbu, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u Moskvi, na vojnoj paradi povodom Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu. „Rusija će učiniti sve da izbegne globalni sukob, ali nećemo dozvoliti nikome da nam prijeti. Naše strateške (nuklearne) »»»

portalanalitika.me
Antena M Montenegro 8h

Mandić: Pristupanje naše zemlje EU bio bi dobar signal za sve zemlje Zapadnog Balkana

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Keti Bugenhout, ambasadorkom Kraljevine Belgije. "Predsjednik Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu ambasadorki u Skupštinu Crne Gore, izrazivši zadovoljstvo povodom njihovog prvog susreta. Predsjednik je ambasadorku Bugenhout»»»

antenam.net
10 articles
Vijesti Montenegro 8h

DPS Bijelo Polje: PES i Demokrate nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti

"Slobodarsko Bijelo Polje obilježava i ove godine 9. maj Dan pobjede – dan koji je urezan u narodno pamćenje kao putokaz patriotizma i ljubavi naših predaka prema svojoj domovini", poručili su iz DPS Bijelo Polje Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska Crna Gora, bez obzira na barjačenje evropskog i »»»

standard.co.me
8 articles
Antena M Montenegro 9h

Marković: Smijeniti tužiteljku Golubović jer ne štiti ustavni poredak

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković pozvala je vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Tužilački savjet da smijene državnu tužiteljku Sanju Golubović smatrajući je odgovornom što u postupanju predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša nije utvrdila da postoje elementi »»»

portalanalitika.me
Vijesti Montenegro 9h

PES: Vlada ne vodi politiku ni protiv jednog naroda, a pogotovo ne djeluje protiv srpskog i crnogorskog

Iz PES-a su poručili da će podržati sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije Najave Demokratske narodne partije (DNP) da će razmotriti podršku Vladi legitiman je potez, ali razlozi za to su upitni, jer izvršna vlast ne vodi politiku ni protiv jednog naroda, poruč»»»

borba.me
13 articles
Aktuelno Montenegro 9h

Prosvjetarima uvećanje zarada od 1. jula i riješen međugradski prevoz

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore, Radomir Božović, potpisali su danas Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora kojim se zarade zaposlenima u prosvjeti uvećavaju za 10 odsto počev od 1. jula 2024. godine, saop»»»

adria.tv
Portal Analitika Montenegro 9h

(VIDEO) Gradonačelnik Beograda fizički nasrnuo na aktivistu

Društvenim mrežama širi se snimak na kome Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat SNS za gradonačelnika, navodno otima i baca na pod telefon jednom od aktivisti koji su bili na Savskom nasipu tokom Šapićeve konferencije. To za Danas.rs potvrđuje jedan od aktivista»»»

portalanalitika.me
RTCG Montenegro 9h

Fajon najavila da će Slovenija priznati Palestinu kao nezavisnu državu

Опширније Краће A.J. Ministrka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon potvrdila je danas da će ova zemlja pokrenuti proces priznavanja Palestine kao nezavisne države. Govoreći ispred vlade ove zemlje, Fajon je navela da je u pitanju "nepovratni korak" i da će se u parlament ove države uskoro poslat»»»

portalanalitika.me
Borba Montenegro 9h

Nikolić prozvao Mandića: Frustrirani ste jer morate da slijedite kurs države, najavljujete ulazak u Vladu čija je podrška upitna

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić kazao je da šef Parlamenta ima ozbiljnu tjeskobu jer mora da objašnjava zašto mimo stranačkog principa nastavlja da podržava aktuelnu Vladu. „To nije komforno stanje za Vas i vidi se po broju Vaših diskusija i načinu na koji diskutujete. Vi ćete vjerovatn»»»

standard.co.me
7 articles
Vijesti Montenegro 10h

Zenović: Investitoru MIA Investments zabraniti gradnju kod Jadranskog sajma, podnijeti krivične prijave...

Nosilac izborne liste Demokrata je poručio da je pritisak javnosti urodio plodom i da je bio u pravu prilikom alarmiranja javnosti Nosilac izborne liste "Demokrate - Ojačaj, Obnovi, Oživi-Budva odlučuje" na lokalnim izborima u Budvi Đorđe Zenović kazao je da je Ministarstvo prostornog planiranja, u»»»

borba.me