Antena M Montenegro 3h

Kompletan državni vrh Srbije dočekao kineskog predsjednika, za bezbjednost zaduženo 6.600 policajaca

Kineski predsjednik Si Đinping doputovao u dvodnevnu posjetu Srbiji, drugu u posljednjih osam godina. Na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Đinping doputovao je simbolično na dan kad je u vazdušnim napadima NATO-a 1999. »»»

dan.co.me
Portal Analitika Montenegro 5h

Rusija uvrstila Fridom Haus na listu nepoželjnih organizacija

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, tužilaštvo je kao obrazloženje navelo da Fridom Haus "poziva na sveobuhvatnu pomoć ukrajinskoj vojsci, oduzimanje zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, kao i na pojačan pritisak sankcija".Organizacija Fridom Haus, čije je sjedište u Vašingtonu, osnovana je 1»»»

antenam.net
Aktuelno Montenegro 5h

Od 9. maja prelazak sa srpskih na vozačke dozvole Kosova

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku kojom se od 9. maja omogućava prelazak sa vozačkih dozvola izdatih u Srbiji, na vozačke dozvole Kosova, i to će moći da urade do 9. avgusta, prenio je portal Kossev. Kosovski premijer Aljbin Kurti je u video poruci na srpskom jeziku, rek»»»

adria.tv
Vijesti Montenegro 5h

Nova.rs: Do Kvon se tokom bjekstva krio na Dedinju

Kvona traže vlasti nekoliko zemalja zbog njegove uloge u propasti „Terre“ u maju prošle godine, koji je investitore koštao nevjerovatnih 60 milijardi dolara "Kralj kripto valuta" Do Kvon, jedan od najvećih prevaranata svih vremena koga su jurile vlasti tri zemlje i koji se trenutno nalazi u pritvor»»»

aktuelno.me
Portal Analitika Montenegro 6h

Obavljeni razgovori sa kandidatima za članove Savjeta ASK, glasanje u četvrtak

Komisija za utvrđivanje liste kandidata obavila je razgovore sa potencijalnim kandidatima Draganom Šuković, Slavicom Mirković i Mladenom Tomovićem. Kako su ranije saopšteno iz ASK, samo ovo troje kandidata je predalo kompletnu dokumentaciju i ispunjavali su uslove da se sa njima obave razgovori. "K»»»

aktuelno.me
Dan Montenegro 6h

Si uoči posjete Srbiji kritikovao NATO zbog bombardovanja Beograda 1999.

Predsjednik Kine Si Đinping je danas, poslednjeg dana posjete Francuskoj i uoči dolaska u posjetu Srbiji, kritikovao NATO zbog bombardovanja Beograda 1999. godine. - Na današnji dan prije 25 godina, NATO je flagrantno bombardovao kinesku ambasadu u Jugoslaviji, ubivši tri kineska novinara. To nikad»»»

portalanalitika.me
Kodex Montenegro 6h

Medigović: Jedino što je Janović do sada uradio za državu je to što je snahu postavio za predsjednicu UO Morskog dobra

Jedino što je poslanik Pokreta Evropa sad Tonći Janović do sada uradio za Crnu Goru jeste što je snahu, Zvezdanu Janović, postavio za predsjednicu UO JP Morsko dobro", kazao je funkcioner Građanskog pokreta URA Miloš Medigović. On je odgovorio na navode poslanika Pokreta Evropa sad Tonćija Janovića»»»

vijesti.me
Kodex Montenegro 7h

Zirojević: Neljudski odnos prema Katniću, nadležni državni organi ga ne gone, već ubijaju

Poslanik Socijaldemokrata i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Nikola Zirojević, reagovao je na, kako je kazao, "neljudski odnos prema bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću kojeg nadležni državni organi ne gone, već ubijaju". On je istakao da se ni do sad nije, niti »»»

rtcg.me
6 articles
Aktuelno Montenegro 7h

Gdje neće biti struje u četvrtak

Područja više opština, zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak biće bez struje, saopšteno je iz CEDIS-a. Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 09. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica -u terminu od 8:00 do 15:00 sati: dio Doljana; Mosorska ulica i dio ulica: Poho»»»

portalanalitika.me
Kodex Montenegro 8h

Šolc: Znamo da je stabilnost Zapadnog Balkana nešto što se ne podrazumijeva, na tome moramo raditi

Njemački kancelar Olaf Šolc poručio je nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem, kako je "svaki pokušaj ugrožavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine za Njemačku neprihvatljiv" te da će ova evropska zemlja i dalje davati s»»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 8h

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi, četiri»»»

portalanalitika.me
7 articles
Kodex Montenegro 8h

Bjelorusija počela vježbu za upotrebu nuklearnog oružja

Bjelorusija je danas počela vježbu raketnih jedinica i snaga Ratnog vazduhoplovstva za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja. To oružje je u Bjelorusiji rasporedila njena bliska saveznica Rusija u okviru zaoštravanja stava prema Zapadu zbog ruskog rata protiv Ukrajine. Rusko taktičko nuklearno oružj»»»

in4s.net
Aktuelno Montenegro 8h

MF: Glavni osnov za dodatno finansiranje budžeta biće ulaganje u projekte

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je objavio Izvještaj o Crnoj Gori za 2024. godinu, pozdravio je snažnu posvećenost crnogorskih vlasti evropskim integracijama, ukazujući da treba iskoristiti zamah nakon formiranja nove Vlade za neophodne strukturne reforme i napredak u proces»»»

rtcg.me
11 articles
Borba Montenegro 9h

Joković: Jačanje konkurentnosti domaćih proizvođača je jedini način da se zaštitimo od uvoza

Ukupan iznos nacionalnih sredstava koja se izdvajaju za poljoprivredu nije dovoljan, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković u intervjuu za „Dan“. Kako je naveo Joković, Agrobudžet za 2024. godinu uvećan je u odnosu na prethodnu godinu i iznosi ukupno 75 miliona e»»»

standard.co.me
22 articles
Adria TV Montenegro 9h

Zenović: Crna Gora će biti 28. država članica EU do 2028.

Veliko proširenje EU iz 2004. godine je izbrisalo granice u Evropi, i donijelo ispunjenje viševjekovnih snova centralnoevropskih naroda o jedinstvenoj Evropi, kazao je danas u Beču glavni pregovarač Crne Gore s EU Predrag Zenović. On je učestvovao na panelu „Dan Evrope 2024. – Priča o uspjehu proši»»»

portalanalitika.me
7 articles
6 articles
Kodex Montenegro 9h

Borovinić Bojović inicirala podizanje spomen-ploče u Ulici Đečevića

Spomen-obilježje biće podignuto na mjestu gdje predstavnici porodice Đečević tradicionalno, svakog 8. maja, dočekuju Markovdansku litiju biće podignut Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović inicirala je da se u znak bratske sloge i prijateljstva među pripadnicima pravoslavne »»»

borba.me
in4s Montenegro 10h

Хеликоптер руске морнарице уништава украјинске поморске дронове - ИН4С

Оружане снаге Руске Федерације су у протеклих пар дана спречиле неколико напада поморским дроновима, које је украјинска војска покушала да изведе у Црном мору. Руско Министарство одбране је у понедељак 6. маја уз саопштење о овим догађајима на свом званичном телеграм каналу објавило и снимак уништа»»»

in4s.net
10 articles
Borba Montenegro 10h

Tramp: Radije ću otići u zatvor nego ućutati

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp poručio je da će radije otići u zatvor nego što će se povinovati i ućutati na suđenju koje je u toku. Naime, sudija u krivičnom postupku u kojem se Tramp optužuje da je falsifikovao poslovne dokumente kako bi prikrio navodne isplate porno glumici Stormi Denijels, »»»

standard.co.me
Bankar Montenegro 10h

Vlada za unapređenje energetske efikasnosti spremila 8,8 miliona eura

Vlada će sa paketom od 8,8 miliona eura pokušati da unaprijedi energetsku efikasnost zgrada širom Crne Gore, dok će posebnu pažnju radi većeg zagađenja i nerazvijenosti, posvetiti sjeveru države i posebno opštini Pljevlja. To je suština programa za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima»»»

vijesti.me
in4s Montenegro 10h

Патријарх Кирил пожелео Путину да влада до краја века - ИН4С

Ни црква, ни народ не осуђују судбоносне одлуке које су донете за добробит народа, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил. Он се обратио руком лидеру Владимиру Путину након молебана одржаног поводом инаугурације. „Шеф државе мора да доноси некада судбоносне и страшне одлуке. Уколико не »»»

adria.tv
Dan Montenegro 10h

GP URA sjutra u skupštinsku proceduru predaje Zakon o formiranju Fonda "Stan za sve"

Poslanički klub Građanskog pokreta URA će sjutra predati u skupštinsku proceduru Predlog zakona o formiranju Fonda "Stan za sve". Kako su ranije najavili, Fond će omogućiti građanima da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od onih koje trenutno diktira tržište nekretnina, odn»»»

standard.co.me
7 articles
Dan Montenegro 10h

CBCG doprinosi ubrzanju integracije Crne Gore u EU

Centralna banka (CBCG) je u potpunosti uskladila regulativu u oblasti platnog prometa sa pravnom tekovinom Evropske unije (EU) i doprinosi ubrzanju integracije države EU, saopšteno je na sastanku novoformiranog Koordionacionog tijela vrhovne monetarne institucije. Time su se stekli uslovi da Crna G»»»

portalanalitika.me
Aktuelno Montenegro 11h

U Baru uhapšene dvije osobe sa Interpolove potjernice

Barska policija, u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, uhapsila je dvije međunarodno tražene osobe koje se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija. “Naime, uhapšen je D.R. (42) državljanin Bugarske koji se potražuje radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je »»»

borba.me
7 articles
Dan Montenegro 11h

Prava Katnića u potpunosti poštovana tokom istrage

Prava bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića tokom istrage u potpunosti su poštovana, saopštili su iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT). Oni su to kazali povodom, kako su naveli, kontinuiranih medijskih tekstova o navodnom kršenju zakonom garantovanih prava Katnića i neosnovanih tvrdn»»»

portalanalitika.me
Borba Montenegro 11h

Višak u javnoj upravi 14,4 hiljade radnika, fokus na povećanju znanja i vještina

Na oba nivoa vlasti sada radi 62,5 hiljada ljudi za čije plate se izdavaja oko 141 milion eura godišnje. Iz Ministarstva javne uprave kažu da fokus neće biti na smanjivanju broja zaposlenih već na povećanju njihovih znanja i vještina Broj zaposlenih u javnoj upravi na državnom i lokalnom nivou na k»»»

vijesti.me
Borba Montenegro 11h

Kućni pritvor za dvojicu policajaca zbog zlostavljanja učesnika protesta u Pljevljima 2020.

Odlukom Višeg suda u Bijelom Polju od 22. marta 2024. godine postala je pravosnažna presuda Osnovnog suda u Bijelom Polju, kojom je taj sud prvobitno osudio dvojicu policijskih službenika za zlostavljanje Ognjena Mijatovića u Pljevljima 13. maja 2020. godine. Do zlostavljanja je došlo tokom protest»»»

portalanalitika.me
Aktuelno Montenegro 11h

Trajekt ”30. Avgust” odlazi na remont

Neophodni remont trajekta „30. Avgust” biće obavljen u brodoremontu “Punat” na ostrvu Krk u Hrvatskoj, koje je izabrano na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za ovaj posao, prenosi portal RRTHN. Vrijednost radova procjenjena je na oko pola miliona eura. Prema riječima koordinatora u JP Morsko dobro »»»

vijesti.me
Borba Montenegro 11h

Zaharova upozorila: Ako britanskim oružjem napadnu našu teritoriju, britanski objekti postaće naš cilj

U slučaju da Kijev izvede napade britanskim oružjem na teritoriji Rusije, Moskva ima pravo na udar po britanskim objektima u Ukrajini i izvan njenih granica, poručila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi „Sputnjik“. – Ako se sličan scenario realizuje, naša zeml»»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 12h

Pljevlja prva na listi najzagađenijih gradova u Evropi

Instagram stranica “World of statistics” objavila je spisak najzagađenijih gradova Evrope, a u top deset našla su se dva crnogorska grada sa sjevera države – Pljevlja na prvom i Bijelo Polje na šestom mjestu. Na spisku su se našli i gradovi regiona – Tuzla i Zenica na trećem i četvrtom mjestu, Stru»»»

dan.co.me
Kodex Montenegro 12h

Crna ptica zloslutnica iz Srbije

Predsednik Srbije je neko ko voli tenzije i krize. Njih koristi za nacionalni hegemonizam, a kampanju koju tim povodima sprovodi, dovode ga, maltene u istu ravan sa izmišljenim Marvelovim junacima. To je već više nego opasno stanje po celu naciju i tu nema mnogo izgleda za bilo kakvu vrstu normalno»»»

aktuelno.me
Borba Montenegro 12h

Iz Matice srpske apeluju na Vladu da ne podrže tzv. Rezoluciju o Srebrenici

Iz Matice srpske u Crnoj Gori apelovali su na činioce Vlade Crne Gore da ne podrže Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici. – Pravo i pravda, istorijska istina i činjenice obavezuju svakog čovjeka, još više nosioce javnih funkcija u vlasti, a pogotovo one vlasti koja se deklariše kao »»»

portalanalitika.me
Kodex Montenegro 12h

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Kazali su da su korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja Poslanici Socijaldemokrata (SDCG) predložili su amandmane na zakon o socijaln»»»

adria.tv
8 articles
Portal Analitika Montenegro 12h

Zenović: Politički konkurenti na licemjeran način pokušali da poentiraju na račun priče oko vrtića

"Danas se nalazimo ispred vrtića Ljubice Jovanović Maše da bi smo dali podršku roditeljima koji sa potpunim pravom protestuju izgradnju ulice, tik uz dvorište i tik uz novu stambenu zgradu koja treba da nikne neposredno uz dvorište vrtića. Sam slučaj vezan za vrtić je najslikovitiji primjer u kom s»»»

rtcg.me
Borba Montenegro 13h

Advokati tvrde: Skaj materijal ne može biti dokaz, može doći do velikih isplata novca zbog neosnovanog pritvora

U predstojećim sudskim postupcima može doći do oslobađajućih presuda, a samim tim i do velikih isplata novca zbog neosnovanog boravka u pritvoru, poručili su advokati koji postupaju u predmetima koji se zasnivaju na Skaj komunikacijama, a koji su se okupili danas ispred Višeg suda u Podgorici. Pozi»»»

dan.co.me
FOS Montenegro 13h

Rađenović: Odović da poništi svoje rješenje kojim se uzurpira dvorište vrtića u Budvi

Nosilac liste "URA - Dr Dritan Abazović - Drugačije!" Blažo Rađenović podržao je današnji protest roditelja djece koja pohađaju glavni budvanski vrtić i pozvao ministra prostornog planiranja i državne imovine Janka Odovića, da u skladu sa inspekcijskim nalazom, poništi svoje rješenje kojim se dozvo»»»

borba.me