Glas Naroda Montenegro 1h

Pravoslavna bratstva Stupovi i Miholjski zbor podržali inicijativu IN4S!

Pravoslavna bratstva Stupovi i Miholjski zbor podržala su inicijativu portala In4s na hitno jedinstveno i snažno djelovanje svih srpskih javnih subjekata – od medija, preko nevladinih udruženja – do političkih partija i koalicija kako bi se osujetila namjera dijela izvršne vlasti u Crnoj Gori da po»»»

glasnaroda.me
Dan Montenegro 6h

Zenović: Stvaramo Budvu po mjeri čovjeka

Stvorićemo od Budve uspješan, evropski, zeleni i kreativni grad koji se ubrzano privredno razvija i pruža socijalnu sigurnost svojim građanima, poručio je Predrag Zenović na predstavljanu programa i izborne liste „Evropa sad – Budva ima šansu“. U prepunoj sali Akademije znanja u Budvi, u prisustvu »»»

vijesti.me
Vijesti Montenegro 6h

Vlada Srbije: Palestini upućeno 900 tona humanitarne pomoći vrijedne tri miliona eura

Navodi se da se dio hrane, vode, medicinske opreme i šatora za smještaj porodica šalje u Egipat avionom u petak i subotu Srbija je Palestini uputila 900 tona humanitarne pomoći vrijedne tri miliona eura, saopštila je Vlada u Beogradu 10. maja. Navodi se da se dio hrane, vode, medicinske opreme i ša»»»

vijesti.me
Antena M Montenegro 6h

Vučić ponovo ide u Njujork: Pozvaće sve zemlje da se ne usvaja rezolucija o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će iduće nedjelje vjerovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred Generalnom skupštinom UN svim zemljama svijeta i da ih pozove da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici. Vučić je rekao i da nije optimista, ali da može da se dogodi i »»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 7h

Opština Bar: Podržana 22 biznis plana barskih preduzetnica

Opština Bar donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2024. godinu, na osnovu Javnog konkursa koji je raspisan 6. marta ove godine, saopšteno je iz te opštine. Za podršku lokalnim preduzetnicama ukupno je dodijeljeno gotovo 100.000 eura, a od 32 biznis plana Kom»»»

portalanalitika.me
Antena M Montenegro 7h

Srbija: Petorica uhapšenih zbog pripreme i planiranja ubistva Luke Bojovića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, poslije višemjesečnog operativnog rada uhapsili su K F. (29), K.S. (33), P. N.(26) i P.B.(32) zbog sumnje da su u prethodnom periodu pripremali ubistvo Luke Bojovića, a u kom cilju su nabavili»»»

standard.co.me
18 articles
Kodex Montenegro 8h

Evropska komisija: Srbija i Kosovo rizikuju da propuste fondove iz Plana rasta zbog manjka dijaloga

Srbija i Kosovo treba da se konstruktivno angažuju na normalizaciji odnosa kako bi stekli pravo na finansiranje iz Plana rasta za Zapadni Balkan koji je Evropska unija usvojila, saopštila je pres-služba Evropske komisije. „Normalizacija odnosa je suštinski uslov na evropskom putu za obje strane. I »»»

fosmedia.me
Portal Analitika Montenegro 8h

Beograd: Uhapšeno pet osoba, sumnja se da su pripremali ubistvo Luke Bojovića (VIDEO)

Podsjetimo, Luka Bojović je 22. novembra 2022. godine došao u Srbiju nakon višegodišnje robije u Španiji. Nakon odslužene dvije trećine kazne, Bojović je u Srbiju došao kao slobodan čovjek, jer ga država Srbija, koja ga je decenijama označavala kao jednog od najuticajnih vođa balkanskog podzemlja, »»»

borba.me
Portal Analitika Montenegro 8h

Mihail Mišustin ponovo premijer Rusije

U skladu sa Ustavom Ruske Federacije, imenujem Mihaila Vladimiroviča Mišustina za predsjednika Vlade Ruske Federacije, navodi se u saopštenju. Mišustin je prethodno zahvalio poslanicima Državne dume što su prihvatili njegovu kandidaturu za premijersku funkciju, za koju ga je prethodno predložio pre»»»

antenam.net
Portal Analitika Montenegro 8h

London: Dvije 80-godišnje klimatske aktivistkinje oštetile vitrinu sa primjerkom „Magna Carte“

Taj dokument koji se smatra osnivačkim tekstom moderne demokratije, ustanovljava da kralj i njegova vlada nisu iznad zakona. Ekološka grupa „Samo zaustavite naftu“ (Just Stop Oil) koja sa zalaže za to da države okončaju upotrebu fosilnih goriva do 2030. godine i čije su predstavnice uhapšene, objav»»»

in4s.net
FOS Montenegro 8h

Vlada otkupljuje akcije u vlasništvu manjinskih akcionara ŽPCG i OŽVS

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o namjeri Vlade Crne Gore za otkup dijela akcija u vlasništvu manjinskih akcionara emitenta „Željeznički prevoz Crne Gore“ AD Podgorica označenih simbolom ŽPCG i „Održavanje željezničkih voznih sredstava“ AD Podgorica označenih simbolom OŽVS. ... »»»

dan.co.me
11 articles
Kodex Montenegro 8h

U Podgorici za vikend cvjetni tepih, modna revija, festival svjetlosti...

Manifestacija proslave Dana Evrope počeće sjutra svečanim otvaranjem cvjetnog tepiha kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom na podgoričkom Univerzitetskom trgu. Kako je saopšteno iz Evropske kuće, na otvaranju će govoriti ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, ministarka ev»»»

borba.me
Antena M Montenegro 8h

UŽIVO UN usvojile rezoluciju da SB ponovo razmotri i podrži članstvo Palestine. Crna Gora glasala za rezoluciju

217. je dan sukoba na Bliskom Istoku. U nastavku pratimo dešavanja: 19:39 143 zemlje glasale za rezoluciju da se Palestincima daju nova prava i privilegije Generalna skupština UN danas je velikom većinom glasova usvojila istorijsku rezoluciju da se Palestincima daju nova prava i privilegije i pozva»»»

antenam.net
Aktuelno Montenegro 8h

Jakšić-Stojanović sa Peto: Zajedničkim radom na podizanju kvaliteta naučnih istraživanja i naučnih kapaciteta u cijelom regionu

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, sastala se danas sa ambasadorkom Albanije, Nj.E. Žaklinom Peto. Sagovornice su izrazile zadovoljstvo zbog odlične saradnje dviju zemalja u oblasti obrazovanja i istakle potrebu zajedničkog rada na podizanju kvaliteta naučni»»»

dan.co.me
Adria TV Montenegro 8h

Nikšić: Vlast zadovoljna rezultatima na polju finansija, infratsrukture i smanjenja nezaposlenosti

Lokalna vlast u Nikšiću zadovoljna je postignutim rezultatima na polju finansija, infrastrukture i smanjenja nezaposlenosti u prethodne tri godine, od kada su i došli na čelo Opštine. Sa druge strane, iz lokalne opozicije, kritikuju rad vlasti u Nikšiću, te napominju da je ogroman broj ljudi zaposl»»»

rtcg.me
Aktuelno Montenegro 9h

Mediji važan partner u prevenciji bolesti, od značaja i unapređenje regulativa u zdravstvenom sistemu

Mediji su jedan od glavnih partnera u prevenciji bolesti, jer imaju značajnu ulogu u podizanju svesti o zdravlju i informisanju građana o načinima sprečavanja oboljenja. To je ocijenjeno na danas održanom okruglom stolu Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore: Zdravlje za sve – Izazovi budućno»»»

rtcg.me
RTCG Montenegro 9h

Utvrđen Predlog zakona o informacionoj bezbjednosti

Опширније Краће B.Č.J. Čitaj mi: Vlada je utvrdila Predlog zakona o informacionoj bezbjednosti kojim je predviđeno i uspostavljanje Agencije za sajber bezbjednost. Iz Vlade su nakon sjednice rekli da se u procesu kontinuiranog usklađivanja sa pravnom tekovinom Evropske unije (EU), u Predlog zakona »»»

borba.me
Aktuelno Montenegro 9h

Đokić: RS spremna na dogovor oko akumulacije Bilećkog jezera

“Izražavam potpunu spremnost na razgovor i dogovor kada su u pitanju akumulacije Bilećkog jezera”, saopštio je danas ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić odgovarajući na poziv ministra energetike i rudarstva Crne Gore prof. dr Saše Mujoviću od 27. marta ove godine, da se pre»»»

borba.me
Kodex Montenegro 10h

MER: Republika Srpska spremna na dogovor o akumulacijama Bilećkog jezera

Izražavam potpunu spremnost na razgovor i dogovor kada su u pitanju akumulacije Bilećkog jezera, saopštio je danas ministar energetike i rudarstva bh. entiteta Republika Srpska Petar Đokić odgovarajući na poziv ministra energetike i rudarstva Crne Gore Saše Mujovića od 27. marta ove godine, da se p»»»

gov.me
7 articles
Kodex Montenegro 10h

Ministarstvo finansija: Alimentacioni fond isplatio 64 hiljada eura za 64 djece

Ministarstvo finansija - Odjeljenje za Alimentacioni fond isplatilo je 64,6 hiljade eura za sva pristigla rješenja o priznatom pravu na privremeno izdržavanje djece. Alimentacioni fond je od 7. januara do 10. maja ove godine primio ukupno 47 rješenja centara za socijalni rad, kojima je priznato pra»»»

dan.co.me
7 articles
Vijesti Montenegro 10h

Vuković: Čini da je EU spremna da otvori vrata novim članicama, očekuje se da Crna Gora ispuni zadato

Predsjednik Odbora Ivan Vuković kazao je da je cilj sastanka razmjena mišljenja sa predstavnicima diplomatskog kora u vezi sa aktuelnom fazom procesa pristupanja Crne Gore u EU Crna Gora ima podršku Evropske unije (EU) za intenziviranje procesa integracije i što skorije članstvo, poručeno je sa sas»»»

rtcg.me
7 articles
Kodex Montenegro 10h

Dodik o rezoluciji: Sramna podrška Crne Gore, nećemo to zaboraviti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas izjavio da je “sraman čin” podrška Crne Gore najavljenoj rezoluciji Generalne skupštine UN o proglašenju 11. jula za Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. - Što se tiče Crne Gore, naravno da nam nije ugodno, ali nećemo zaboraviti”»»»

vijesti.me
6 articles
Portal Analitika Montenegro 10h

Vučinić: Pravnom, političkom i kulturološkom akcijom vratiti povjerenje u pravosuđe

Bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava, prof. dr Nebojša Vučinić, smatra da je u ovom trenutku najvažnije da se pokuša vratiti integritet sudske i pravosudne funkcije i da se ostvare bazični preduslovi za nezavisno i nepristrasno suđenje. „Nemamo tradiciju sistema podjele vlasti s obzirom na »»»

borba.me
Portal Analitika Montenegro 10h

Božović: Mladi bitni za proces EU integracije

On je danas u čestvovao na panel debati „Evropska unija u očima mladih“, koju je u Kolašinu organizovala NVO Multimedijal Montenegro, u slopu obilježavanja Dana Evrope, a uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Ministarstva evropskih poslova. Na panelu su, osim Božovića, govorili zamjenik šefice de»»»

rtcg.me
Dan Montenegro 10h

Za finansiranje obaveza i potreba za upravljanje vodnim resursima blizu pola miliona

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Program korišćenja sredstava za poslove upravljanja vodama za 2024. godinu, a planirano je da se za finansiranje odvoji 491.200 eura. - Za finansiranje obaveza i potreba za upravljanje vodnim resursima u 2024. godini, Programom su planirana sredstva u iznosu »»»

dan.co.me
Kodex Montenegro 10h

SDT tereti Jelenu Perović da je oštetila budžet za najmanje 100.000 eura

Specijalno državno tužilaštvo je, nakon ocjene dokaza prikupljenih u izviđaju i saslušanja okrivljene, 7. maja ove godine, donijelo naredbu u sprovođenju istrage protiv direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović, saopšteno je iz SDT-a. Ona je osumnjičena za produženo krivično djel»»»

portalanalitika.me
Bankar Montenegro 10h

Pogonski potpuno spremna i pouzdana HE Perućica ulazi u 65. godinu rada

Hidroelektrana „Perućica“ u nedjelju, 12. maja, obilježava 64 godine postojanja i uspješnog doprinosa crnogorskom elektroenergetskom sistemu. Prve količine električne energije iz ovog hidroenergetskog objekta potekle su davne 1960. godine. Od tada, pa zaključno sa 30. aprilom ove godine, naša najst»»»

adria.tv
Ulcinj info Montenegro 10h

Izazovi: SEZONALNOST ULCINJSKOG TURIZMA

Sve ankete pokazuju da preko 90 odsto gostiju na ulcinjskoj rivijeri dolazi zbog sunca i mora. Stoga je logično što se oko tri četvrtine prometa registruje u julu i avgustu. U špicu sezone u Ulcinju tada svakodnevno boravi preko 120.000 gostiju i to dovodi do nesnosnih gužvi u saobraćaju, problema »»»

mne.ul-info.com
Ulcinj info Montenegro 10h

B.Proročić: MEHMET-METO ZENKA – MOSTOVI MEĐUETNIČKE SARADNJE U CRNOJ GORI

Multikultura, poštovanje, prijateljstvo u Crnoj Gori imaju dugu tradiciju. Uvijek postoje oni pripadnici manjebrojnih naroda čije djelo i život gradi snažne i jake mostove prijateljstva među narodima. Mehmet Zenka, političar, Albanac, personifikacija je te tradicije, čija karijera i životni rad odr»»»

aktuelno.me
Borba Montenegro 11h

Izraelski premijer odbio da preuzme odgovornost za Hamasov najkrvaviji napad 7. oktobra

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu priznao je da njegova vlada nije uspjela da odbrani Izrael 7. oktobra, ali je ponovo odbio da preuzme ličnu odgovornost za najgori napad u istoriji zemlje. Šefovi bezbednosti i vojske javno su priznali odgovornost za greške koje su omogućile Hamasu da izvede na»»»

borba.me
Borba Montenegro 11h

Ovo su odluke sa 28. sjednice Vlade

Vlada je, na danas održanoj 28. sjednici kojom je predsjedavao premijer mr Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o informacionoj bezbijednosti. U procesu kontinuiranog usklađivanja sa pravnom tekovinom EU, u Predlog zakona se transponuju najnovije direktive EU, čime će se značajno unaprijediti ob»»»

gov.me
Vijesti Montenegro 11h

MF: Alimentacioni fond isplatio 64,6 hiljada eura za 64 djece

Alimentacioni fond je od 7. januara do 10. maja ove godine primio ukupno 47 rješenja centara za socijalni rad Odjeljenje za Alimentacioni fond Ministarstva finansija (MF) isplatilo je 64,6 hiljade eura za sva pristigla rješenja o priznatom pravu na privremeno izdržavanje djece, saopšteno je iz MF. »»»

gov.me
Portal Analitika Montenegro 11h

Rusija: Autobus sletio u rijeku, ima poginulih

"Danas oko 13 časova policija je primila dojavu da je putnički autobus pao sa mosta u rijeku Mojku u ulici Bolšaja Morska. Prema preliminarnim podacima, bilo je oko 20 ljudi u autobusu“, navodi se u saopštenju. Prema podacima ruskog istražnog komiteta, u nesreći ima mrtvih i povrijeđenih. Kako je s»»»

adria.tv
Borba Montenegro 11h

DPS Kolašin: Ministar Martinović ima hronični poremećaj – izbjegavanje građana Kolašina

„Da bivši predsjednik opštine Kolašin a sadašnji ministar u Vladi Crne Gore, očigledno, ima alergijsku reakciju od svog rodnog grada, potvrdilo se i danas kada se nije pojavio na dugo najavljivanoj panel diskusiji povodom Dana Evrope u Kolašinu“, saopštili su iz „Pokreta zajedno gradimo Kolašin“. K»»»

antenam.net
Borba Montenegro 11h

Ivanović – Lipavski: Crna Gora i Češka prijateljske države i saveznice, puna podrška integraciji u EU

Ministar spoljnih poslova dr Filip Ivanović boravio je 9. i 10. maja u posjeti Češkoj, na poziv ministra spoljnih poslova te zemlje Jana Lipavskog. U fokusu razgovora bila je evropska integracija, aktuelni pozitivan momenat u pregovorima sa Evropskom unijom i dalje jačanje političkog dijaloga i sve»»»

gov.me
Borba Montenegro 11h

U Kotoru sledeće sedmice Samit lidera Zapadnog Balkana i EU

Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije održaće se u četvrtak 16. maja u Kotoru (Hotel Hyatt Blue Bay), tokom koga će lideri zemalja regiona, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan. Kako je saopšteno iz Vlade, domaćin samita biće pr»»»

rtcg.me
7 articles
Dan Montenegro 12h

HRA: Ustavni sud utvrdio da je Jovanovića zlostavljala policija

Ustavni sud Crne Gore je utvrdio da je Mile Jovanović 22. i 23. januara 2021. godine zlostavljan od strane policijskih službenika, a da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici nije ispunilo svoju obavezu da taj slučaj djelotvorno istraži, saopšteno je iz Akcije za ljudska prava. Jovanović je prijavi»»»

dan.co.me