Ѕанакопулос: Договорот е неопходен политички и дипломатски компромис [etleboro.org]
Ѕанакопулос: Договорот е неопходен политички и дипломатски компромис
makedonskosonce.com
Ѕанакопулос: Договорот е неопходен политички и дипломатски компромис
66d - Makedonsko sonce

Станува збор за политичка победа бидејќи се решава прашање што ја измачуваше земјата, но и Балканот над 30 години, вели портпаролот на владата на Грција и министер без ресор Димитрис Ѕанакопоулос во интервју за грчката телевизија ЕРТ и додава дека т