297 bin kişi başvurunca yeni karar geldi: AÖF kayıt süresi uzatıldı! 2026 AÖF öğrenci affı ve ikinci üniversite kayıtları son gün ne zaman? | Yerel Gündem Haberleri
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2026-2027 güz dönemi öğrenci affı ve ikinci üniversite kayıt başvuru süreleri uzatıldı. Üniversiteden yapılan son dakika açıklamasıyla birlikte, öğrencilerden gelen yoğun taleplerin değerlendirildiği ve bu kapsamda kayıt işlemleri için tarihlerin uza»»»
Yeni Partili Emre: Bizi suni gündemlerle meşgul etmeye çalışıyorlar
Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre, CHP’li Faik Öztrak’ın 'Özgür Özel yönetimi göreve geldiğinde TBMM Grup kasasının boşaltıldığı' yönündeki iddialarına ilişkin, "Son dönemde fon soygunu nedeniyle iktidar zor durumdadır; butlancılar da onlara yardım etmeye ve bizi suni gündemlerle meşgul etmeye çalışma»»»
Varank, Filyos Limanı’ndaki 7 yıllık değişimi anlattı
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki Filyos Özel Endüstri Bölgesi’nde bulunan Filyos Limanı’nın 7 yıllık dönüşüm sürecini anlattı. Varank, sanal medya hesabından yayımladığı videoda bölgeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Liman yatırımına geçmiş dönemde y»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün büyük bir mücadelenin tam göbeğindeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Büyük milletlerin imtihanı da büyük olur. Türk milleti olarak bizim de tarih boyunca mücadelemiz, zaferlerimiz gibi imtihanlarımız da gerçekten çok büyük oldu. Bugün de büyük bir mücadelenin tam göbeğindeyiz. Bu mücadelede bölgemizi lime lime etmek isteyenlerin »»»
Koçyiğit, bütçedeki vergi ve savunma payını eleştirdi
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2027 yılı bütçesini değerlendirdi. Bütçedeki vergi ve faiz yüküne dikkat çeken Koçyiğit, her 100 liranın 17 lirasının faize gittiğini belirtti. Vergi sisteminin dar gelirli yurttaşları ve emekçileri daha fa»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’den güzel haberler geliyor lakin İsrail orayı da karıştırmak için elinden geleni yapıyor | VİDEO İZLE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Muhtarlar Günü Buluşması" programında önemli açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kriz ortamına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bölgemizde şiddeti giderek artan bir kriz fırtınası yaşanıyor. Hemen kuzeyimizdeki Rusya-Ukrayna Savaşı birkaç a»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''Etrafımız ateş çemberi'' vurgusu: Karanlık ve kirli oyunlara karşı dikkatliyiz
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Muhtarlar Günü Buluşması' programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bölgemizde krizi fırtınası yaşanıyor. Bizimle uğraşmaya devam edecekler. Etrafımız ateş çemberi ama ülkemizi çatışmalardan uzak tuttuk. Provokasyonlara gelmedik, sağduyulu şekilde sür»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasinin uç beyi muhtarlar ile bağı diri tuttuk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Muhtarlar Günü buluşmasında, bugüne kadar 40 bini aşkın muhtarla bir araya geldiklerini belirterek, "12 yıl boyunca demokrasinin uç beyi olan muhtarlar ile şahikası olan Cumhurbaşkanlığı arasındaki o bağı her zaman canlı »»»
DEM Parti’li Koçyiğit: Bu ülkedeki her 100 liranın 17 lirası faize gidiyor
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 2027 yılı bütçesinde savunma sanayine ayrılan payla ilgili, "Bu vergi sistemiyle, bu bütçe anlayışıyla toplumu daha fazla yoksullaştırmaktan başka bir yere varılamayacağı açık ve net. Diğer taraftan bütçede faiz büyüyen bir canavara dönüşmüş; ger»»»
Meclis Enerji Komisyonu Başkanı Varank: Anadolu’nun gördüğü en büyük yatırımlardan birini ülkemize kazandırdık
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Filyos Limanı’nın 7 yıllık dönüşümünü anlattı. 2019’da liman olarak planlanan Filyos Özel Endüstri Bölgesi’ni ziyaret eden Varank, o dönemki muhalefetin, “Peşkeş çekiyo»»»
Kalkınma Yolu, taşımacılıkta 20 gün kazandıracak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kalkınma Yolu ile Basra Körfezi’ni, Türkiye üzerinden avrupa’ya bağlayacak yeni bir lojistik omurga oluşturuyoruz” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Değişen Küresel Ulaştırma Jeopolitiği ve Kalkınma Yolu Projesi Konferansı'nda k»»»
Bakan Uraloğlu: Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak yeni bir lojistik omurga oluşturuyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Doğu-Batı eksenindeki gücü, Kuzey-Güney yönünde tamamlayacak ana omurga Kalkınma Yolu'dur. Basra Körfezi'ni Irak'taki Fav Limanı'ndan başlayarak Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak yeni bir lojistik omurga oluşturuyoruz" dedi. Bakan Abdulkadir Ur»»»
1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi hesaplandı: İşte bankaların güncel kazanç tablosu
Enflasyona karşı birikimlerini korumak isteyen yurttaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından olan vadeli mevduat hesaplarında faiz oranları yeniden güncellendi. 1 milyon TL'lik birikimin 32 günlük vade sonundaki net getirisi bankalara göre büyük farklılıklar göstererek 30 bin TL sınırına d»»»
Kademeli Emeklilik İçin Tarihi Beklentisini Duyurdu! Kademeli Emeklilik Çıkacak Mı Son Dakika, Meclis'e Ne Zaman Gelir? | Yerel Gündem Haberleri
8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olarak çalışmaya başlayan ve EYT düzenlemesinin kapsamı dışında kalan vatandaşların gündeminde kademeli emeklilik yer almaya devam ediyor. Özellikle 2000 ve sonrasında çalışma hayatına başlayan milyonlarca kişi, emeklilik yaş ve prim şartlarında yeni bir düzenleme »»»
Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? Güncel altın fiyatları 19 Ekim 2026 Pazartesi...
19 Ekim 2026 Pazartesi güncel altın fiyatları ve piyasa verileri netleşti. Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları belli oldu. İşte serbest piyasa verileriyle hazırlanan 19 Ekim 2026 Pazartesi güncel altın fiyatları listesi ve satış rakamları... 19 Ekim 2026 Pazartesi güncel altın f»»»
Tıkanan siyasete yoğun itiraz var
İktidar ülkeye “halksız siyaset” dayatırken araştırmalar yurttaşın karar alma süreçlerinin dışında kalmaktan rahatsız olduğunu gösteriyor. Siyaset bilimciler gerek ülkede gerekse dünyada tıkanan siyasete ve daraltılan hak alanlarına karşı çeşitli itirazların geliştiğine dikkat çekiyor. Özel haberle»»»
Yunanistan Batı Trakya Türklerinin okullarını kapattı
Yunanistan'daki Batı Trakya Türk azınlığı, öğrenci azlığı gerekçesiyle azınlık okullarının kapatılmasının, çocukların ana dillerinde eğitim almasını ve toplumun kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başk»»»
Tunç Soyer'den Cemil Tugay'a sert eleştiri: "15 aydır bize çektirdikleri yetmezmiş gibi..."
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP'l, Cemil Tugay’ın kendi dönemine yönelik eleştirilerine tepki göstererek belediyeyi plansız ve sorunlu devrettiği iddialarını reddetti. Tugay’a "Her şey bu kadar güllük gülistanlık ise AKP’ye geçmeye ne gerek vardı?" diye soran Soyer, İzmirlile»»»
Bakan Çiftçi yürek ısıtan o anları paylaştı: Sen uyu Zeynep biz buradayız | Sakarya Haberleri
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Sakarya'da sel nedeniyle mahsur kalan 8 aylık Zeynep bebeğin AFAD ekiplerince kurtarıldığı görüntüleri sanal medya hesabından paylaşarak, "Seni kurtaran o eller, uykunu bölmeye bile kıyamadı. İşte sen bu kadar kıymetlisin, güzel kızım" dedi. 'Bizi biz yapan bu gönül »»»
'3,5 milyar dolar Türkiye’nin cebinde kalacak' Bakan Bayraktar Türkiye için oyun değiştirici hamleyi açıkladı
Karadeniz’de doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda ikinci faza geçildiğinin bilgisini verdi. Bakan Bayraktar, yerli doğal gaz faaliyetleri sayesinde yıllık 3,5 milyar doların Türkiy»»»
YENİ Partili Çakırözer partisinin Eskişehir ön seçiminde konuştu: "Gazetecileri cezaevine atarak Türkiye’nin sorunlarını çözemeyiz"
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı ön seçiminin ilk oturumunda Halk TV’ye kayyum atanmasına tepki gösterdi. Çakırözer, “Basın organlarını kapatarak, gazetecileri cezaevine atarak biz Türkiye'nin sorunlarını çözemeyiz” dedi»»»
Türkiye düşmanı tatbikatın ardından Antalya’ya geliyor
Türkiye’yi “işgalci” olarak nitelendiren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis, 9-20 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP31) katılacak. Avrupa Birliği’nin (AB) girişimleriyle davet edilen Rum lider, Türkiye’nin ev sahipliğin»»»
Özgür Özel: Kırıkkale’de örgütün tercihi genel merkezin kararı olacak
Yozgat ziyaretinin ardından Kırıkkale’ye geçen Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Yeni Parti Kırıkkale İl Başkanlığı Ön Seçimi’nin açılışına katıldı. Ön seçimde iki adayın yarışacağını ve Kırıkkale’deki 1711 parti üyesinin oy kullanacağını belirten Özel, il yönetiminin kim tarafından üstlenileceğ»»»
İBB davasında 101'inci gün | İmamoğlu, savunmasını tamamladı: 7 kişi hakkında tahliye kararı verildi
Aralarında seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı, 53’ü tutuklu 436 sanığın yargılandığı İBB davasında 101'inci duruşması görülüyor. Bugünkü duruşmada Ekrem İmamoğlu, 4 gün süren savunmasını tamamladı. Bugün ayrıca 53 tutuklu sanığın tutukluluk hali de gözden geçirilecek. Savunmasınd»»»
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre: "19 Mart'tan bugüne dek kurulan kumpasların maliyeti 500 milyar doların üzerinde”
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partisinin İstanbul İl Başkanlığı ön seçiminde, “19 Mart’tan bugüne kadar kurulan kumpaslar, gerek butlan gerek bu operasyonlar gerek en son bu fon soygununun ülkemize toplam maliyeti 500 milyar doların üzerindedir” dedi. Özel haberlerimizi ve günün öne çıkan gelişme»»»
Fatih Erbakan Van’da kardeşlik ve birlik vurgusu yaptı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin İpekyolu İlçe Başkanlığı’nın 3’üncü Olağan Kongresi’ne katılmak için Van’a geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan kongrede konuşan Erbakan, Van’ın Milli Görüş hareketi bakımından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Konuşması»»»
Özgür Çelik'ten mutlak butlan yönetimine: "Tarih hainleri affetmeyecek"
YENİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı ön seçimine tek aday olarak giren kurucu İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Tüm saldırılar karşısında bir anka kuşu gibi her seferinde küllerimizden yeniden doğmayı başardık. YENİ Parti, tüm saldırılar karşısında milleti seçeneksiz bırakmayanların partisidir” de»»»
Özgür Özel Yozgat'ta ön seçim ve ekonomi gündemini değerlendirdi
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Yozgat İl Başkanlığı Ön Seçimi açılışında konuştu. İl başkanlığı için yapılacak oylamada 2 bin 912 üyenin iki aday arasında tercih yapacağını belirten Özel, siyasi tartışmaları büyütmek yerine ortak bir gelecek kurmayı hedeflediklerini söyledi. Özel, »»»
İBB davasında 101'inci gün | İmamoğlu, savunmasını tamamladı: Tahliye incelemesi bekleniyor
Aralarında seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı, 53’ü tutuklu 436 sanığın yargılandığı İBB davasında 101'inci duruşması görülüyor. Bugünkü duruşmada Ekrem İmamoğlu, 4 gün süren savunmasını tamamladı. Bugün ayrıca 53 tutuklu sanığın tutukluluk hali de gözden geçirilecek. Savunmasınd»»»
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi açıkladı: İşte görevi bırakacağı tarih
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, sosyal medyada çıkan iddialara yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Sisi, verdiği yanıt ile görevi bırakacağı tarihi açıklamış oldu. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, görev süresinin 2030 yılında sona ereceğini açıkladı. Başkent Kahire'nin doğusundaki Mısır Ask»»»
Bakan Çiftçi’den ‘Terörsüz Türkiye’ ve ‘güçlü iç cephe’ mesajı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bir dizi ziyaret ve program kapsamında Batman'a giderek valiliği ziyaret etti ve şeref defterini imzaladı. Vali Ekrem Canalp’tan kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Çiftçi, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Kardeşlik Mescidi’nde öğle namazını kıldıktan sonra Tür»»»
Birçok ülkeye ihracat yapıyordu: Türk gıda devi resmen iflas etti
Yurt dışında birçok ülkeye şekerleme ihracatı yapan Lolliboni Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. iflas etti. Bakırköy 1. İcra Dairesi’nin ilanıyla birlikte, şirketin alacaklarının belirlenmesine yönelik süreçte yeni aşamaya geçildi. İşte ayrıntılar... Yurt dışında birçok ülkeye şekerleme ihracatı yapan Lo»»»
Bakan Çiftçi: Terörsüz Türkiye stratejik bir devlet politikasıdır
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun en önemli stratejik hedeflerinden biri, terör meselesinin kalıcı biçimde sona erdirilmesidir. Çünkü Terörsüz Türkiye; milli birliğimizin tahkimi, toplumsal kardeşliğimi»»»
Yeni Parti İzmir’de ön seçim heyecanı: Kocaoğlu ve Güç partililere seslendi
Yeni Parti İzmir İl Örgütü, yeni il başkanını seçmek üzere sandık başına gidiyor. Bayraklı’da bulunan Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ön seçim organizasyonunda, divan başkanlığına sunulan 2 bin 278 imza ile resmi adaylığı kesinleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğl»»»
Sigortası olmayanlar dikkat! Hasar sonrası ne yapılmalı? İşte sel mağdurları için hukuki yol...
İstanbul’da etkili olan sağanak yağış, Ayazağa’da yaklaşık 300 işletmeyi sular altında bıraktı. Maddi zararla karşı karşıya kalan esnaf için sigorta poliçesindeki teminatlar ve hukuki başvuru yolları önem kazanırken, mağdurların hasar bildirimi ve delil tespiti süreçlerinde dikkatli hareket etmesi »»»
Bakan Gürlek: Sağlık çalışanlarımıza yönelen şiddet bizim kırmızı çizgimizdir
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı mücadelede kararlı olduklarını belirterek, "Sağlık çalışanlarımıza yönelen şiddet, bizim kırmızı çizgimizdir. Sağlık çalışanlarımızın can güvenliğini korumak, kamu hizmetinin sürekliliğini korumaktır.” dedi. Adalet Bakanı Gürlek,»»»
Sultangazi'de 6 gündür kayıp olan Selman Alkan aranıyor
Sultangazi’de ailesiyle birlikte yaşayan Selman Alkan, 12 Ekim Pazartesi günü evden ayrılırken bir miktar para ve ailesine yönelik bir not bıraktı. Yakınları notu bulduktan sonra Alkan’a ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. Alkan ailesi ve mahalleli, kendi imkanlarıyla Gazi Ormanı ve çev»»»
Bakan Bolat: Tekstil ve hazır giyimde toparlanma yılı oldu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İHKİB İnovasyon ve Tasarım Merkezi'nin açılışına katıldı. Tekstil ve hazır giyim sektöründe 2023, 2024 ve 2025 yıllarında yaşanan ihracat ve istihdam kayıplarının durduğunu belirten Bolat, "2026, her alanda bereket yılı olduğu gibi tekstil ve giyimde de toparlanma yılı ol»»»
Özgür Özel: Ortak geleceğin yolunu açmaya geliyoruz
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz geçmişin kavgasını sürdürmeye, bazı tartışmaları büyütmeye gelmiyoruz. Ortak geleceğin yolunu açmaya geliyoruz" dedi. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Yozgat İl Başkanlığı Ön Seçimi açılışına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Yo»»»
Bakan Bolat duyurdu: Tekstil ve hazır giyimde toparlanma başladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil ve hazır giyimde 2023, 2024 ve 2025'teki ihracat ve istihdam azalmasının durduğunu belirterek, "2026'da tekstilde artış başladı, hazır giyimde de başa başa yakın bir performans var. İstihdam kaybı da olmadı." dedi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları»»»
Bakan Bayraktar: Hedefimiz günlük petrol üretimini 1 milyon varile çıkarmak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide arz güvenliğinin artık bir milli güvenlik meselesi haline geldiğini belirterek, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) günlük petrol üretimini 2028'de 550 bin varile, nihai olarak ise 1 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bi»»»
Mustafa Yavuz’dan canlı yayında bomba kulis: Biri büyükşehir 9 belediye başkanı daha AK Parti'ye geçiyor | VİDEO İZLE
Gazeteci Mustafa Yavuz, AK Parti’ye katılacak belediye başkanlarına ilişkin kulis bilgisini canlı yayında paylaştı. Yavuz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın önümüzdeki haftalarda AK Parti’ye geçeceğini belirtirken, Ankara’da da 8 ilçe belediye başkanının toplu katılımının gerçekleşece»»»
Osman Gazi görev yerine uğurlandı! Bakan Bayraktar açıkladı: Günlük gaz üretimi 20 milyon metreküpe yükselecek
Türkiye'nin ilk yüzer üretim platformu Osman Gazi, Zonguldak Filyos'tan Karadeniz'e uğurlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2027'de yüzer üretim platformu Osman Gazi'nin Sakarya sahasındaki gaz üretimini günlük 20 milyon metreküpe yükselteceğini aktardı. İşte detaylar... En»»»
İBB davasında 101'inci gün | İmamoğlu, Erdoğan'a seslendi: "Rakiplerini Edirne ve Silivri'de tutarak meşru olamazsın"
Aralarında seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı, 53’ü tutuklu 436 sanığın yargılandığı İBB davasında 101'inci duruşması görülüyor. Bugünkü duruşmada Ekrem İmamoğlu, 4 gün süren savunmasını tamamlayacak. Bugün ayrıca 53 tutuklu sanığın tutukluluk hali de gözden geçirilecek. Savunmas»»»
Özgür Özel: Bizim ‘yeni siyaset’ dediğimiz şeyin üçayağı var
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Yozgat İl Başkanlığı Ön Seçimi’nde iktidar hedefini vurgulayarak halkı "değişim yürüyüşüne" davet etti. Özel, YENİ Parti'nin önünde tek bir yol olduğunu, bunun da "kazanmak" olduğunu vurguladı. Özel, partisinin “yeni siyaset” anlayışının üç temel ayağını ise siy»»»
İBB davasında 101'inci gün | İmamoğlu, Erdoğan'a seslendi: "Bu düzenden sen bile kendini koru"
Aralarında seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı, 53’ü tutuklu 436 sanığın yargılandığı İBB davasında 101'inci duruşması görülüyor. Bugünkü duruşmada Ekrem İmamoğlu, 4 gün süren savunmasını tamamlayacak. Bugün ayrıca 53 tutuklu sanığın tutukluluk hali de gözden geçirilecek. Özel hab»»»
MASAK'ın yeni uygulaması başladı: BM yaptırım listeleri artık internetten yayımlanıyor
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, terörizmin finansmanı ile kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesi kapsamında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) aldığı mal varlığı dondurma kararlarını internet sitesinde duyurmaya başladı. İşte detaylar... MASAK, BM»»»
İtalya İsrailli bakanların peşini bırakmıyor! Ben-Gvir'in ardından Bakan Katz da dosyada
Roma Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail ordusunun Akdeniz'in uluslararası sularında Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırıya ilişkin yürüttüğü işkence, insan kaçırma ve alıkoyma soruşturmasına, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in yanı sıra Savunma Bakanı Israel Katz'ı da dahil e»»»
IPARD III başvuruları sonuçlandı: Tarım ve gıda yatırımlarına 1,2 milyar TL destek! 95 proje hibe alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı'nın 11. başvuru çağrısı sonuçlarını açıkladı. Et, süt, yumurta, su ürünleri, meyve-sebze işleme ve soğuk hava deposu yatırımlarını kapsayan 95 proje, 1,2 milyar lira hibe desteği almaya hak kazandı. Projelerin tamamlanmasıyla ekonomiye yakla»»»
Kurallara uymayanlar dikkat! Gıda taşımacılığında yeni dönem: Cezalar yükseltildi: İşte yeni tutar...
Bozulabilir gıda maddelerinin taşınmasına ilişkin kurallara aykırı hareket edenlere 12 bin 758 lira idari para cezası uygulanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının "Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşımacılığında Kullanılacak Özel Ekipmanlar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmel»»»