Izazovi pandemije korona virusa: U junu druga faza serološkog istraživanja u Srpskoj

Have anything to say about this article?

You can report: fake news, misinformation, error, more information, additional data, etc.

Comment
Cancel
Your comment has been sent successfuly! Thank you.
Blic Srpska Rep. Srpska 04.05. 12:41

Izazovi pandemije korona virusa: U junu druga faza serološkog istraživanja u Srpskoj

U saradnji medicinskih fakulteta Banjaluka i Foča, prva faza serološkog istraživanja u Srpskoj pokazala je da je 40 odsto prokuženosti stanovništva korona virusom, a među faza testiranja pokazala je da je 67 odsto prokuženosti zdravstvenih radnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. U junu bi trebalo»»»

srpskainfo.com
Mondo Bosnia and Herzegovina 03.04. 10:21

Serološko testiranje u Srpskoj: Medicinarima provjeravaju prisustvo antitijela

U Republici Srpskoj u toku je serološko ispitivanje 1.100 medicinskih radnika u domovima zdravlja, a druga faza studije bi trebalo da počne sredinom aprila, potvrdio je Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci. On kaže da je u toku međufaza nacionalne studije seroprevalencije kovid-19 »»»

mondo.ba
Nezavisne Novine Rep. Srpska 03.04. 08:36

Medicinarima provjeravaju prisustvo antitijela

BANJALUKA, FOČA - Trenutno se vrši serološko ispitivanje 1.100 medicinskih radnika u domovima zdravlja u Srpskoj, a druga faza studije bi trebalo da počne sredinom aprila. Potvrdio je za "Nezavisne" Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci, koji kaže da je u toku međufaza nacionalne st»»»

nezavisne.com
Hercegovina Press Bosnia and Herzegovina 02.04. 16:14

ŠERANIĆ: Finansijska pomoć Bolnici Trebinje- U problemu Domovi zdravlja Trebinje, Bileća i Gacko

Na liječenju od korona virusa danas je čak 1.320 pacijenata u Srpskoj. Najteža situacija je u Banjaluci i Trebinju, izjavio je ministar zdravlja Alen Šeranić. On je najavio pomoć od 138.000 KM Bolnici Trebinje prije svega za obezbjeđivanje kiseoničke terapije. Novac će biti obrzbijeđen iz Kompenzac»»»

hercegovinapress.com
eKapija Bosnia and Herzegovina 12.01. 09:13

Konačni rezultati studija o kolektivnom imunitetu u RS krajem januara

Prema preliminarnim rezultatima 30% stanovnika Republike Srpske ima antitijela nakon susreta s virusom korona. Konačni rezultati studije o kolektivnom imunitetu biće objavljeni krajem januara. S medicinskih fakulteta u Banjaluci i Foči, najavljuju novu studiju nakon koje će se moći uraditi sveobuhv»»»

Srpskacafe Bosnia and Herzegovina 12.01. 09:02

Konačni rezultati o kolektivnom imunitetu krajem januara

Prema preliminarnim rezultatima 30 odsto stanovnika Republike Srpske ima antitijela nakon susreta s virusom korona, a konačni rezultati studije o kolektivnom imunitetu biće objavljeni krajem januara. S medicinskih fakulteta u Banjaluci i Foči, najavljuju novu studiju nakon koje će se moći uraditi s»»»

Infobijeljina Rep. Srpska 11.01. 22:15

Konačni rezultati studija o kolektivnom imunitetu u RS krajem januara

Prema preliminarnim rezultatima trideset odsto stanovnika Republike Srpske ima antitijela nakon susreta s virusom korona. Konačni rezultati studije o kolektivnom imunitetu biće objavljeni krajem januara. S medicinskih fakulteta u Banjaluci i Foči, najavljuju novu studiju nakon koje će se moći uradi»»»

infobijeljina.com
Zvornik Danas Rep. Srpska 11.01. 20:56

50 odsto stanovništva zvorničke regije ima antitijela na virus korona

BANJALUKA – Prema preliminarnim rezultatima trideset odsto stanovnika Republike Srpske ima antitijela nakon susreta s virusom korona. Konačni rezultati studije o kolektivnom imunitetu biće objavljeni krajem januara. S medicinskih fakulteta u Banjaluci i Foči, najavljuju novu studiju nakon koje će s»»»

zvornikdanas.com
058 Rep. Srpska 21.10.2020. 12:22

Serološka ispitivanja u RS od 1. novembra

FOČA – Studija o serološkim ispitivanjima na teritoriji RS počinje 1. novembra, potvrdio je za „Nezavisne“ Dejan Bokonjić, dekan Medicinskog fakulteta u Foči. „Planirano je da uzimanje uzoraka krvi, anketiranje građana i analiziranje počnu 1. novembra“, rekao je Bokonjić. Nacionalna studija seropre»»»

058.ba
Akta 18.09.2020. 12:52

Za pripremu COVID odjeljenja u bolnici Foča 572.045 KM

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je danas, na sedmoj sjednici, u Banjaluci, Informaciju o potrebi JZU Univerzitetska bolnica Foča za obezbjeđenje COVID-19 odjeljenja sa pratećim dijagnostičkim službama. Odobravaju se novčana sredstva u iznosu od 572.045,00 KM sa PDV-om »»»

akta.ba
Moja Hercegovina Rep. Srpska 24.07.2020. 11:50

U Republici Srpskoj 125 novozaraženih virusom korona

Prema mjestu prebivališta 20 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, Trebinje 12, Modriča 10, po sedam Prnjavor i Foča… U Banjaluci je preminula jedna osoba od virusa korone. Riječ je o nastavku pogoršanja situacije, pa je i veći broj zaraženih. – Najveći problem je okupljanje i druženje, bez pridr»»»

mojahercegovina.com
N1 30.05.2020. 10:38

Novi rezultati testiranja na korona virus u RS-u

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 475 laboratorijskih »»»

ba.n1info.com
Drukčiji Bosnia and Herzegovina 30.05.2020. 10:35

Još jedna osoba u RS-u pozitivna na koronavirus

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 475 laboratorijskih »»»

drukciji.ba
Dnevni Avaz Bosnia and Herzegovina 30.05.2020. 10:33

U Republici Srpskoj testirano 475 uzoraka, pozitivna samo jedna osoba

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banja Luke Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bij»»»

avaz.ba
Vijesti.ba Bosnia and Herzegovina 30.05.2020. 10:28

U RS jedna osoba pozitivna na koronavirus

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini... ... i Univerzitetskoj bolnici Foča testiran»»»

vijesti.ba
Banjaluka 30.05.2020. 10:27

U Srpskoj za 24 časa samo jedna osoba zaražena korona virusom

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča testirano je 475 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod jedne osobe u Republici»»»

banjaluka.com
Radio Sarajevo Bosnia and Herzegovina 30.05.2020. 10:19

Ohrabrujuća vijest iz UKC RS: Od 475 testova samo jedan pozitivan!

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča testirano je 475 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je samo kod jedne osobe, saopš»»»

radiosarajevo.ba
Frontal 30.05.2020. 10:15

Jedna osoba pozitivna na virus korona u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je tes»»»

frontal.ba
Have anything to say about this article?

You can report: fake news, misinformation, error, more information, additional data, etc.

Comment
Cancel
Your comment has been sent successfuly! Thank you.
Text

280 characters remaining