Suudi Arabistan savaşın günlük faturasını açıkladı: 700 bin varil petrol akışı kaybı
ABD-İsrail ve İran savaşında Suudi Arabistan’da enerji tesislerine yönelik saldırılar sonrası Doğu-Batı petrol boru hattında bulunan kritik bir pompa istasyonunun hasar görmesiyle günlük yaklaşık 700 bin varillik petrol akışında kayıp yaşandığı bildirildi. Operasyonların kısmen durdurulduğu ülkede,»»»
İngiltere'den Putin ve Trump'a 'enerji' tepkisi! Başbakan Starmer: Sürekli iniş çıkış yaşamak beni bıktırdı
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, 'Enerji faturalarının, Putin ya da Trump'ın dünya çapındaki eylemleri yüzünden sürekli iniş çıkışlar yaşaması beni bıktırdı' dedi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İngiliz basınına küresel gelişmeler ve sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Enerji fiyatların»»»
Çağrı Bey tarihi göreve hazır
Türkiye’nin yurt dışındaki ilk derin deniz arama sondajını gerçekleştirecek olan enerji filosunun yeni derin deniz sondaj gemilerinden Çağrı Bey, yarın Somali’nin başkenti Mogadişu’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da katılacağı törenle karşılanacak. Son dönemde yurt içinde»»»
Trump’tan İran ile muhtemel bir barış anlaşmasına "iyimser" yaklaşım İhlas Haber Ajansı
ABD Başkanı Donald Trump, ABD-İsrail ve İran arasında sağlanan ateşkes ardından taraflar arasında Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gerçekleştirilecek temaslar öncesinde duruma ilişkin açıklamada yaptı. ABD merkezli NBC News’e konuşan Trump, İran'la muhtemel bir barış anlaşması ihtimaline ilişkin "»»»
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kıbrıslı Rumlar çözüm konusunda samimi değil
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kıbrıs Türk halkını on yıllardır insanlık dışı ambargolarla sindirmeye çalışan zihniyetin şimdi de karşımıza farklı ve hasmane yollarla çıktığını görüyoruz. Kıbrıslı Rumların çözüm konusunda samimi olmadığı açıktır." dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yıl»»»
TİM delegesi Akgül: "BAİB seçimlerinde ortaya çıkan tablo iş dünyasının ortak akıl ve istişare kültürünün bir yansımasıdır" İhlas Haber Ajansı
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Olağan Genel Kurulu, yüksek katılım ve rekabet ortamında tamamlandı. Turkuaz listede Mehmet Ali Can, kırmızı listede Ramazan Keskin’in yer aldığı seçimde BAİB yönetim kurulu turkuaz liste tarafından oluşturulurken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) delegeli»»»
Türkiye ile KKTC arasında ‘2026 İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, iki ülke arasındaki '2026 İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması'nı imzaladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İmzaladığımız 2026 yılı Anlaşması kapsamında, 21 milyar lirası yeni ödenek olmak üzere»»»
BAE Devlet Başkanı Bin Zayid İngiltere Başbakanı Starmer'ı kabul etti: Bölgedeki gelişmeler ele alındı
ABD ile İran arasındaki geçici ateşkes anlaşmasının ardından Orta Doğu turuna başlayan İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, kabul etti. İkili bölgede yaşanan gelişmeleri ele alarak, küresel ekonomideki etkisi üzerine görüş alışverişinde bul»»»
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "(KKTC ile işbirliği anlaşması) 2026 yılı anlaşması kapsamında, devirlerle birlikte yaklaşık 23 milyar Türk lirası kaynak tahsis edilmektedir" İhlas Haber Ajansı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’na ilişkin, "Bugün imzaladığımız 2026 yılı anlaşması kapsamında, 21 milyar lirası yeni ödenek olmak üzere devirlerle birlikte yaklaşık 23 milyar Türk lira»»»
Dışişleri Bakanı Fidan: Pakistan'da başlayacak görüşmelerde taraflar uzlaşmacı bir tutum sergilemeli
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "aktif bir şekilde Türkiye'nin de destek verdiği Pakistan’ın girişimiyle sağlanan iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını" belirterek, "sürecin kalıcı barışa evrilmesi için diyalog ve diplomasi vurgusu" yaptı. Fidan, "Bu çerçevede Pakistan'da başlayacak gör»»»
Bakan Fidan: Ateşkes Lübnan’ı da kapsayacak şekilde kalıcı olmalı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Ateşkesin sahada Lübnan'ı da kapsayacak şekilde tam olarak uygulanmasını ve sürecin kalıcı bir barışa evrilmesini temenni ediyoruz. Bu çerçevede, Pakistan'da başlayacak görüşmelerde tarafların uzlaşmacı, esnek, sabırlı ve yapıcı bir tutum sergilemeleri de ayrıca önem »»»
Türkiye'den Atina'yı çıldırtan hamle! Yunan ordusuna 'teyakkuza geçin' çağrısı: S-400'e eşdeğer
'ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, ROKETSAN'ın Lalahan'daki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Söz konusu açılışı yakından takip eden Yunan basını, ROKETSAN üretimi yeni sistemlerin Türk ordusuna önem»»»
Bakan Fidan: "İsrail, beklediğimiz gibi oyun bozuculuğunu yaptı" İhlas Haber Ajansı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Dün ateşkes ilan edildi. Daha görüşmelere geçmeden hemen ilk arıza ortaya çıktı. İsrail, beklediğimiz gibi oyun bozuculuğunu yaptı ve Lübnan’a, o ana kadar gerçekleştirmediği çapta geniş kapsamlı bir hava harekatı icra etti. Çok fazla sayıda sivilin ölümüne sebep olan»»»
Almanya'dan İsrail'e 'Lübnan'a saldırıları durdurun' çağrısı: Müzakerelerin başarısı için katkı sunmaya hazırız
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Orta Doğu’da barış çabalarına dikkat çekerek İsrail’e Lübnan’a yönelik saldırılarını sona erdirme çağrısında bulundu. Merz, bu saldırıların barış sürecini riske atabileceğini vurgularken, Almanya’nın diplomatik süreci desteklemeye ve müzakerelerin başarısı için kat»»»
CHP Genel Başkanı Özel: "Türkiye’de Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandı" İhlas Haber Ajansı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye’de Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandı. O günlerde Türkiye’nin serbest dolaşımını, vizesiz Avrupa’yı mümkün kılacak birtakım çalışmalar yürütülüyordu" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğ»»»
Fitch’ten ateşkese rağmen kredi riski uyarısı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ile İran arasındaki geçici ateşkesin enerji piyasalarındaki gerilimi azalttığını ancak ateşkesin kırılganlığı nedeniyle bölgesel risklerin kredi profilleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini bildirdi. Fitch'ten yapılan açıklamada,»»»
Bakan Bolat: Türkiye, dünyada yun kuruculuk yapan 4-5 ülkeden birisi oldu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, zorlu küresel şartlara rağmen Türkiye'nin uluslararası siyasette ve ekonomide giderek daha güçlü bir konuma geldiğini belirterek, 'Türkiye, dünyada politika belirleyen ve oyun kuruculuk yapan 4-5 ülkeden birisi oldu.' dedi. Bolat, Brüksel temasları kapsamında Türkiye'nin »»»
Türkiye'yi enerjide baş aktör yapacak! Komşudan 'Dört Deniz Projesi' vurgusu: Kaçınılmaz bir gereklilik
Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, 'Dört Deniz Projesi' kapsamında şekillenen stratejik vizyonun iki ülke ve bölge için önemli bir fırsat olduğunu belirterek 'Bu proje, Suriye ve Türkiye'yi Körfez, Hazar Denizi, Akdeniz ve Karadeniz arasında enerji dağıtımında ana bir arter haline getirece»»»
Ticaret Bakanı Bolat Brüksel'de Türkiye'nin küresel ağırlığına dikkati çekti: Oyun kurucu olan 4-5 ülkeden biriyiz
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, zorlu küresel şartlara rağmen Türkiye'nin uluslararası siyasette ve ekonomide giderek daha güçlü bir konuma geldiğini belirterek, "Türkiye, dünyada politika belirleyen ve oyun kuruculuk yapan 4-5 ülkeden birisi oldu" dedi.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel temasları kapsa»»»
Merz: "İsrail'in Lübnan'da yürüttüğü savaş barış sürecini başarısızlığa uğratabilir" İhlas Haber Ajansı
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Almanya Başkanlığında güncel gelişmelere ilişkin sürpriz bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Merz, ABD ile İran arasındaki iki haftalık ateşkes ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında, 24 saatlik gerginliğe dikkat çekerek ateşkesi»»»
Soykırımcı İsrail'den ateşkes kararı... Lübnan ile görüşmeyi kabul ettiler
Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hava ve kara saldırılarıyla hedef aldıkları Lübnan ile doğrudan müzakerelere başlayacaklarını açıkladı. Öte yandan ABD Basını, İsrail ve Lübnan arasındaki doğrudan müzakerelerin önümüzdeki hafta ABD'de yapılacağını duyurdu. Soykırımcı Başbakan Netanya»»»
CHP'li Nazlıaka: "Amaç belediye başkanlarını tutuklayarak sanki suç işlemişler gibi göstermeye çalışmaktır"
CHP Aile ve Sosyal Hizmetler Politika Kurulu Başkanı Aylin Nazlıaka, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in tutuklu yargılanmasıyla ilgili sürece ilişkin, "Yürütülen bu süreç bir yargı süreci değildir. Yürütülen bu süreç bir algı sürecidir. Öyle olmasa neden masumiyet karinesi çiğnemeyecektir? Öyle o»»»
İslamabad’da ABD-İran görüşmeleri öncesinde güvenlik önlemleri artırıldı İhlas Haber Ajansı
İran ile ABD-İsrail hattında varılan ateşkes kararının ardından tarafların bir araya gelmesinin beklendiği Pakistan’ın başkenti İslamabad’da kapsamlı hazırlıklar sürüyor. İslamabad yönetimi, görüşmeler öncesinde şehirdeki hareketliliği azaltmak amacıyla iki günlük resmi tatil ilan etti. Kent geneli»»»
Bakan Bolat: Türkiye dünyada politika belirleyen 4-5 ülkeden birisi oldu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, zorlu küresel şartlara rağmen Türkiye'nin uluslararası siyasette ve ekonomide giderek daha güçlü bir konuma geldiğini belirterek, "Türkiye, dünyada politika belirleyen ve oyun kuruculuk yapan 4-5 ülkeden birisi oldu." dedi. Bolat, Brüksel temasları kapsamında Türkiye’nin »»»
Ters yönde ilerledi, hem kendi canını hem diğer sürücülerin canını hiçe saydı: 95 bin TL ceza uygulandı İhlas Haber Ajansı
Antalya’nın Alanya ilçesinde Doğu Yeni Çevre Yolu Tüneller Bölgesi’nde ters yönde ilerleyerek hem kendi hem diğer sürücülerin canını hiçe sayan sürücüye 95 bin TL ceza uygulanıp, aracı 60 gün süreyle trafikten men edildi. Mahmutlar istikametinden Oba yönüne ters şeritte seyreden araç sürücüsü, jand»»»
Bakan Bak Akkuyu NGS’de konuştu: "Büyüyen, gelişen, güçlü bir Türkiye var" İhlas Haber Ajansı
Mersin’de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni (NGS) mühendis adaylarıyla ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "İran ile İsrail ve Amerika arasındaki savaş sürecinde Hürmüz Boğazının kapatılması, dünyada enerji güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu ifade eden bir süreç oldu. »»»
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Can oldu İhlas Haber Ajansı
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık yarışını Mehmet Ali Can kazandı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seçimde Can, rakibi Ramazan Keskin’i 12 oy farkla geride bırakarak BAİB’in yeni başkanı oldu. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Olağan Genel Kurulu, Konyaaltı»»»
AK Parti Sözcüsü Çelik: Geçici ateşkes meselesi konuları çözmüyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Geçici ateşkes meselesi konuları çözmüyor. Önemli olan burada kalıcı bir şekilde barışa ulaşılmasıdır." dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan baş»»»
AK Parti Sözcüsü Çelik: "AK Parti seçimden korkuyor mu diye bir argüman getiriyorlar, biz bugüne kadar sizi sandıkta yenerek iktidar olmuşuz" İhlas Haber Ajansı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ara seçim çağrısına ilişkin, "AK Parti seçimden korkuyor mu diye bir argüman getiriyorlar. Biz bugüne kadar defalarca sizi sandıkta yenerek iktidar olmuşuz" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığın»»»
AK Parti'li Çelik: Seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini ifade ediyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye'nin istikrarı, ulaşılması gereken hedefler, etrafımızdaki tabloya baktığımızda seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıla»»»
Perinçek'ten Ankaralılar Derneğine ziyaret
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği'ni (AHİD) ziyaret etti. Perinçek'i derneğin Genel Başkanı Hilmi Yaman karşıladı. Ayrıca dernek yöneticileri ve bazı mahalle muhtarları da Perinçek'i karşıladı. Ziyaret için Perinçek'e teşekkür eden Yaman,»»»
Soykırımcı İsrail'den Batı Şeria'da zulüm: Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı
Soykırımcı İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentine bağlı El-Favvar Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 60'tan fazla Filistinliyi gözaltına aldı. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, İsrail ordusu, sabah saatlerinde El Halil kentindeki Favvar Mülteci Kampı'»»»
Perinçek'ten İran Büyükelçisine ziyaret: ‘Barışın silahla getirileceği ispat edildi’
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollah Zadeh’i ziyaret etti. Perinçek'e ziyarette Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan eşlik etti. Perinçek'i büyükelçilik önünde karşılaya»»»
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu coğrafyada ayakta durmak istiyorsak bir ve beraber olacağız
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Hepimiz bugünün dünyasında, hele Orta Doğu gibi artık bir cehennem çukuruna döndürülen bu coğrafyada ayakta durmak istiyorsak bir ve beraber olacağız ve aynı hedefe yönelik olarak hareket edeceğiz" dedi. Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Trabzon Valiliğ»»»
Orta Karadeniz’de yeşil dönüşüme 240 milyon TL’lik finansman desteği İhlas Haber Ajansı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ve Dünya Bankası iş birliğiyle yürütülen Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi (SoGreen) kapsamında, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) tarafından bölgedeki KOBİ’lerin yeşil dönüşümünü hızlandırmak amacıyla 240 milyon TL bütçeli geri ödemeli fi»»»
Beyaz Saray'ın Hürmüz iddiası boşa çıktı: 24 saatte tek tanker geçti
Beyaz Saray’ın İran ile varılan iki haftalık ateşkesin ardından bölgede normalleşmenin başladığı yönündeki iddiaları, gemi takip verileriyle yalanlandı. Kpler, Lloyd’s List Intelligence ve Signal Ocean'ın gemi takip şirketlerinden alınan son veriler, dünyanın en kritik enerji geçiş noktalarından Hü»»»
Türk markasını dünyaya taşıyorlar İhlas Haber Ajansı
Manisa’nın Salihli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren yerli ve milli kuruluş Hermos Gıda Ltd. Şti., kedi ve köpek maması üretiminde Türkiye’nin en önemli üreticileri arasında yer alırken, 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek Türk markasını dünyaya taşıyor. Firma, Suud»»»
İletişim Başkanı Duran'dan 'Çağrı Bey' paylaşımı
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, deniz deniz sondaj gemisi 'Çağrı Bey'in Somali'ye ulaşmasıyla ilgili paylaşım yaptı. Burhanettin Duran, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, 'Enerjide Tam Bağımsız Türkiye' hedefi doğrult»»»
İçişleri Bakanlığından sel, su baskını ve çığ uyarısı
İçişleri Bakanlığı, bugün ve yarın bazı illerde beklenen kuvvetli sağanak ile kar yağışları nedeniyle sel, su baskını, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ riskine karşı uyarıda bulundu. Bakanlığın NSosyal'deki hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan »»»
CHP Genel Başkanı Özel: "İran’da savaşa doğrudan taraf değiliz" İhlas Haber Ajansı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD/İsrail ve İran savaşı hakkında "Savaşın kazananı olmaz. Kaybedeni; çocuklar, kadınlar ve kırılgan gruplardır. İran’da savaşa doğrudan taraf değiliz" dedi. CHP lideri Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti. Parti g»»»
'Mavi Vatan-2026 Tatbikatı' tamamlandı: Yerli sistemler test edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denizlerdeki hakimiyetini ve vurucu gücünü sergilediği 'Mavi Vatan-2026 Tatbikatı', Karadeniz, Ege ve Akdeniz'i kapsayan geniş bir sahada başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin denizlerdeki hak ve menfaatlerini koruma kararlılığını simgeleyen tatbikat; Kara, Deniz, Hava ve Sa»»»
CHP Genel Başkanı Özel: "İran’da savaşa doğrudan taraf değiliz" İhlas Haber Ajansı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD/İsrail ve İran savaşı hakkında "Savaşın kazananı olmaz. Kaybedeni; çocuklar, kadınlar ve kırılgan gruplardır. İran’da savaşa doğrudan taraf değiliz" dedi. CHP lideri Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti. Parti g»»»
Bakan Bayraktar'dan Türkiye'nin merkezde olduğu 3 enerji projesi önerisi
Bakan Bayraktar'dan Türkiye'nin merkezde olduğu 3 enerji projesi önerisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gerilime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Katar basınına konuşan Bakan Bayraktar, “Yeni enerji mimarisine ihtiyaç olduğu bu krizle birl»»»
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan ‘Hürmüz’ mesajı: "Farklı altyapı projelerini hayata geçirmemiz lazım" İhlas Haber Ajansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hürmüz Boğazında yaşanan krize atıfta bulunarak "Yeni enerji mimarisine ihtiyaç olduğu bu krizle birlikte oraya çıktı. Dünyanın ve bu bölgenin yapması gereken en önemli şey, enerji mimarisinde çeşitlendirmedir. Farklı altyapı projelerini hayata »»»
RTÜK'ten 4 yayıncı kuruluşa ceza
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayın ihlalleri nedeniyle 3 televizyon kanalı ve 1 radyoya ceza verdi. RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, gündemdeki yayın ihlallerini görüşmek üzere toplanan Üst Kurul, Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmaya yönelik iddialar, Trabzonspor-Galatasaray maçındaki kü»»»
'Bu bir savaş değil, Amerikan İmparatorluğu'nun sonu': Ünlü İngiliz düşünür Gray ile 'Ahmaklığın İran serüveni'
Ünlü İngiliz düşünür John Gray’e göre Trump’ın İran savaşı, Amerikan otoritesini yeniden inşa etmek şöyle dursun, Washington’un küresel süper güç statüsünün fiilen sona erdiğini müjdeliyor. Gray, The New Statesman'da yayımlanan “The End of the American Empire” (Amerikan İmparatorluğu'nun Sonu) adlı»»»
Güneş doğudan yükseliyor, rüzgar Türkiye'den esiyor! 16 ülkeyi sollayıp zirvede yerimizi aldık
Türkiye, yenilenebilir enerjide tarih yazdı, devler liginin zirvesine yerleşti! 2025 yılı elektrik üretim verileri açıklandı: Rüzgar ve güneşin gücü, tarihinde ilk kez toplam üretimin beşte birini (yüzde 20 barajını) aşarak rekor kırdı. Türkiye'de rüzgar ve güneş enerjisi, 2025'te ilk kez elektrik »»»
Hürmüz'de 'arka kapı' ticareti! İran'dan petrol ticareti için yeni ödeme şartı
Hürmüz'de 'arka kapı' ticareti! İran'dan petrol ticareti için yeni ödeme şartı İran, dünya ticaretinin kalbi Hürmüz'den ateşkes zamanı geçiş için kripto para talep etmeye hazırlanıyor. İngiltere merkezli Financial Times'in iddialarına göre İran her gemiden varil başına 1 dolar değerinde Bitcoin ala»»»
Bursa Büyükşehir’de başkanvekilliğine Şahin Biba seçildi İhlas Haber Ajansı
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında Başkanvekilliğine Şahin Biba seçildi. Meclisin aldığı kararın millet iradesinin bir tecellisi olduğunu vurgulayan Başkanvekili Biba, "17 ilçemizin tamamında hiçbir ayrım yapmadan, hiçbir kesimi dışarıda bırakmadan hizmetlerimizin kesint»»»
Bakan Bayraktar: Yeni enerji mimarisine ihtiyaç olduğu bu krizle ortaya çıktı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hürmüz Boğazı’nda yaşanan krize değinerek, “Yeni enerji mimarisine ihtiyaç olduğu bu krizle birlikte ortaya çıktı. Dünyanın ve bu bölgenin yapması gereken en önemli şey, enerji mimarisinde çeşitlendirmedir. Farklı altyapı projelerini hayata geçi»»»