Kabus geri döndü! Tarihin en hızlı yayılan salgını: Ölü sayısı 3 bine ulaştı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) Ebola salgınının, kayıtlara geçen en büyük ikinci ve şimdiye kadar görülen en hızlı yayılan salgın olduğunu bildirdi. Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Akredite Basın Mens»»»
Bakan Çiftçi ve Savunma Sanayii Başkanı Görgün Kızılay'a kan bağışı yaptı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan ile beraber Kızılay’a kan bağışında yaptı. Bakan Çiftçi sanal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bugün Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgü»»»
Abdixhiku, Almanya’nın Priştine Büyükelçisiyle Görüştü
Kosova Demokratik Birliği (LDK) Genel Başkanı Lumir Abdixhiku, bugün Almanya’nın Priştine Büyükelçisi Rainer Rudolph’u kabul ederek ülkedeki güncel siyasi gelişmeleri görüştü. LDK tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, partinin Kosova Cumhurbaşkanlığı için önerdiği adayın reddedilmesinin ard»»»
Kurti-Abdixhiku Görüşmesi Sona Erdi: “Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Gerekli Oy Sayısı Şu An Yok”
Kosova Demokratik Birliği (LDK) Genel Başkanı Lumir Abdixhiku ile Vetëvendosje Hareketi (LVV) Genel Başkanı Albin Kurti arasındaki görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından Kurti basına açıklama yapmadı. LDK Genel Başkanı Lumir Abdixhiku ise görüşmede Kurti’yi LDK içerisindeki son gelişmeler hakkında »»»
Rama: “Düzeni Sağlamakla Görevli Bakan, Düzeni İhlal Etmekten Suçlu Bulundu
Priştine Belediye Başkanı Përparim Rama, İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla’nın silah veya tehlikeli araç kullanma suçundan suçlu bulunmasının ardından açıklama yaptı. Rama, yaptığı paylaşımda Albin Kurti hükümetini eleştirerek, kamu düzeni ve güvenliğinden sorumlu bakanın silah kullanımıyla ilgili bir »»»
Trump'tan Hürmüz Boğazı önerisi: Adı Trump Boğazı olsun
ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nın ABD kontrolü altında olduğunu savunarak, adını "Trump Boğazı" olarak değiştirmeyi önerebileceğini belirtti. ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından Hürmüz Boğazı'na ilişkin paylaşım yaptı. Trump, "Artık burayı ABD’nin kontrolü altına aldığımıza göre, H»»»
CHP'li meclis üyesi müteahhitten rüşvet istediği iddiasıyla tutuklandı
Edirne Belediyesinin CHP'li meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Engin Yağcılar, bir müteahhitten rüşvet istediği iddiasıyla tutuklandı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca müteahhit N.Ö'nün şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında imar komisyonu başkanı Yağcılar'ın, ruhsat ona»»»
Trump: Hürmüz Boğazı'nın adını Trump Boğazı olarak değiştirmeliyiz
ABD Başkanı Donald Trump, “Burayı ABD’nin kontrolü altına aldığımıza göre, Hürmüz Boğazı'nın adını Trump Boğazı olarak değiştirmeli miyiz?” dedi. ABD Başkanı Trump, sanal medya hesabından Hürmüz Boğazı'na ilişkin paylaşım yaptı. Trump, “Artık burayı ABD’nin kontrolü altına aldığımıza göre, Hürmüz B»»»
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Türkiye’den gelen teknik heyeti kabul etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı Deniz Kazaları İnceleme Daire Başkanı Durali İşler ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan »»»
İstanbul 2 No.lu Barosu, Gazze soykırımı delillerini UCM'ye sundu
İstanbul 2 Nolu Barosu, Filistin'den derlenen fotoğraf ve videoların da yer aldığı Gazze'deki soykırımı gösteren delillerini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sundu. İstanbul 2 Nolu Barosu heyeti, İsrailli yöneticilerin Gazze'de işlediği soykırım ve insanlığa karşı suçlara ilişkin, AA'nın Filist»»»
Soykırımın delilleri Lahey'de: İstanbul 2 Nolu Barosu Gazze'den fotoğraf ve videoların da yer aldığı dosyayı UCM'ye sundu | Yerel Gündem Haberleri
İstanbul 2 Nolu Barosu heyeti, terör devleti İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma ilişkin hazırladığı 6 klasörlük ek delil dosyasını Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sundu. Kadın ve çocuklara yönelik hak ihlallerini de içeren dosyada fotoğraf ve videoları ile mağdur beyanları yer alı»»»
DSÖ’den korkutan Ebola uyarısı: Şimdiye kadar gördüğümüz en hızlı yayılan salgın
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) Ebola salgınının, kayıtlara geçen en büyük ikinci ve şimdiye kadar görülen en hızlı yayılan salgın olduğunu bildirdi. Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Akredite Basın Mens»»»
Devlet Bahçeli'den Amedspor araştırmasına tepki: Araştırma bölücülük ihanetini zinde tutmaya çalışmaktadır
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kürt Çalışmaları Merkezi (KSC) ile Rawest Araştırma işbirliği ve Friedrich-Ebert-Stiftung’un desteğiyle gerçekleştirilen 'Kürtlerde Amedspor Algısı ve Taraftarlığı Araştırması' başlıklı araştırmanın sonuçlarına dair açıklamada bulundu. Bahçeli "Araştırma, Amedspor tarafta»»»
Bahçeli: Spor kisvesiyle kardeşlik iklimini zehirlemeye kimsenin hakkı yoktur
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Amedspor dahil olmak üzere tüm spor kulüplerinin, sporun birleştirici ruhuna uygun hareket etmesi ve toplumsal gerilimleri artırabilecek tutum ve söylemlerden uzak durması önem taşımaktadır. Spor kisvesiyle 'Terörsüz Türkiye' hedefini, barış, huzur ve kardeşlik ik»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş'u kabul etti. Cumhurbaşkanlığı'nın sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti" denildi.»»»
Öğrencilerinden AB’ye Uyarı: “UÇK’nin Savaşını Suçlu Gösteren Anlatıyı Kabul Etmeyeceğiz”
Kosova’daki devlet üniversitelerinin öğrenci parlamentolarını temsil eden ve 100 binden fazla öğrenciyi kapsayan öğrenci temsilcileri, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’tan öğrenci temsilcilerinin de desteğiyle, bugün Kosova’daki Avrupa Birliği (AB) Ofisi önünde Lahey’deki Özel Mahkeme’de yürütülen yar»»»
Kurti ve Abdixhiku Meclis’te Yeniden Bir Araya Geldi
Görevdeki Başbakan Albin Kurti ile Kosova Demokratik Birliği (LDK) Genel Başkanı Lumir Abdixhiku, bugün Kosova Meclisi’nde yeniden bir araya geldi. İki lider arasındaki görüşme saat 16.00 sıralarında başladı. Meclis yerleşkesinde LDK Genel Başkanı Lumir Abdixhiku’nun makam aracı da görüldü. Kurti, »»»
İBB Davası'nda 74. duruşma sona erdi
Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 414 ismin yargılandığı İBB Davası'nda ikinci celsenin 10'uncu günü başladı. 53 kişinin tutuklu yargılandığı davada tahliye beyanları bugün 40. sıraya kadar devam etti. Serdal Taşkın'ın beyanlarıyla başlayan ve gün boyu tutuklu isimlerin tahliye taleplerini»»»
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Spor kisvesiyle terörsüz Türkiye hedefini zehirlemeye kimsenin hakkı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı araştırma şirketlerince yayımlanan çalışmaları eleştirerek, "Terörsüz Türkiye hedefini, barış, huzur ve kardeşlik iklimini zehirlemeye kimsenin hakkı yoktur." dedi. Bahçeli, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Son günlerde hedef kitlesi farklı olsa da»»»
MHP lideri Bahçeli'den 'Amedspor' vurgulu 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Spor kisvesiyle kardeşlik iklimi zehirleniyor | Politika Haberleri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amedspor üzerinden yürütülen tartışmalar ve kamuoyu araştırmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, spor ve inanç üzerinden toplumsal huzurun hedef alındığını savunarak, “Terörsüz Türkiye” sürecini sabote etmeye yönelik girişimlere karşı uyarıda bulundu. MH»»»
MHP lideri Bahçeli'den 'Amedspor' vurgulu 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Spor kisvesiyle kardeşlik iklimi zehirleniyor | Politika Haberleri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amedspor üzerinden yürütülen tartışmalar ve kamuoyu araştırmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, spor ve inanç üzerinden toplumsal huzurun hedef alındığını savunarak, “Terörsüz Türkiye” sürecini sabote etmeye yönelik girişimlere karşı uyarıda bulundu. MH»»»
Bahçeli'den provokasyona dikkat açıklaması! 'Hep birlikte Türk milletiyiz, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’yiz'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Toplumu Ayrıştırmaya, Terörsüz Türkiye Hedefini Sabote Etmeye Yönelik Bazı Araştırma Şirketleri Tarafından Servis Edilen Sözde Araştırmalar" başlığıyla bir yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, barış ve kardeşlik iklimini zehirlemeye dönük girişimlerin dikkat çekici old»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Altay'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı kabul etti. İletişim Başkanlığı'nın sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büy»»»
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçimi 5 Eylül'de
Üsküdar Belediye Meclisinde başkan vekili seçimi yeniden yapılacak. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi,, seçime ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazı reddetti. Belediye Meclisi, yeni başkan vekilini seçmek üzere 5 Eylül’de toplanacak. Üsküdar Belediye Meclisindeki başkan vekili seçiminde »»»
KKTC'de alabora olan gemiden kurtarılanlar arasındaydı: Hamile kadın ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi | Yerel Gündem Haberleri
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kenti açıklarında alabora olan yolcu gemisinden kurtarılan 8 aylık hamile Menekşe Nur Akkaya Gökdaş, Lefkoşa’daki tedavisinin ardından ailesinin talebiyle Türkiye Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Kocaeli'ye nakledildi. Havalimanında yetkililere t»»»
Üsküdar Belediyesi'nde yeni operasyon dalgası: Başkan yardımcıları gözaltına alındı | İstanbul Haberleri
Üsküdar Belediyesi'nde ruhsat ve iskan işlemlerindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkan Yardımcıları Amine Cansu Çelik ve Mithat Özdemir gözaltına alındı. Başkan yardımcıları gözaltına alındı»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş'u ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı kabul »»»
Alabora olan gemiden kurtuldu, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kenti açıklarında alabora olan yolcu gemisinden kurtarıldıktan sonra Lefkoşa'da tedavi gören 8 aylık hamile kadın, ambulans uçakla Türkiye'ye gönderildi. KKTC'deki gemi kazasından kurtarılan 8 aylık hamile Menekşe Nur Akkaya Gökdaş, Lefkoşa Dr. Burhan »»»
Mahkeme kararını verdi! Üsküdar Belediyesi'nde seçim yeniden yapılacak
Üsküdar Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini seçmek üzere 5 Eylül Cumartesi günü yeniden toplanacak. İstanbul Valiliği, toplantının saat 10.00'da yapılmasının uygun görüldüğünü açıkladı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet ve irtikap" »»»
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı: Dokunulmazlığımın kaldırılmasını isteyeceğim
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Girne açıklarında alabora olan gemi kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Gemi kazasında hukuki ve adli bir sorumluluğumuz varsa adli makamların rahat hareket edebilmesi için yarın Cumhuriyet Meclisi’ne başvurup dokunulmazl»»»
Başkan Gülpınar’dan büyükşehir belediyesi personeline zam müjdesi | Şanlıurfa Haberleri
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPER ve ŞANPER bünyesinde görev yapan personele yönelik ücret düzenlemesini açıkladı. Personellere ortalama yüzde 23 oranında brüt zam yapılırken, düşük yevmiye alan çalışanlara daha yüksek, yüksek yevmiye»»»
CHP Lideri Kılıçdaroğlu esnafla bir arada! 'Ucuz kredi verilmeli, ayakta durması sağlanmalı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük programı sebebiyle İzmir'de. Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı'nda partililerce karşılandı. Ardından Ege Serbest Bölgesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, basına kapalı programda Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Yür»»»
Kılıçdaroğlu: Sizin sorunlarınızı yerelde çözmek bizim boynumuzun borcudur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Esnaf başımızın tacı olmak zorundadır ve esnafın korunması gerekiyor. Esnafa ucuz kredi, esnafa özel banka, derdini anlatabileceği bir bakanlığı olmalı. Yerel yönetimlerle ilgili şikayetlerin hepsini çözmek bizim boynumuzun borcudur. Sizin sorunlarınızı yereld»»»
Yunan istihbaratında büyük açık: 'Predator' saldırısı sızıntıya yol açtı
Üst düzey mensupları yasa dışı casus yazılım Predator ile hedef alınan Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nda (EYP), ciddi bir güvenlik açığı oluştuğu öne sürüldü. Predator saldırısının, teşkilatın iç ve operasyonel faaliyetlerinde sızıntıya neden olduğu kaydedildi. Predator casus yazılımıyla t»»»
Schuebel Göreve Başladı: “İşleyen Kurumlara İhtiyaç Var”
Dirk Schuebel, Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova Büyükelçisi olarak görevine resmen başladı. Schuebel, aynı zamanda AB’nin Kosova Ofisi Başkanı ve AB Özel Temsilcisi olarak görev yapacak. Uzun yıllardır AB dış politikasında görev yapan deneyimli Alman diplomat Schuebel, daha önce 2019-2022 yılları ara»»»
Halep, Şam ve Antakya hattında çılgın proje! Bir hayal daha gerçek oluyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay'ın ulaşım altyapısında devrim yaratacak İskenderun-Topboğazı Otoyolu Projesi kapsamında inşası süren 8 bin 500 metre uzunluğundaki Belen Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Projenin Orta Doğu ve Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu bel»»»
İsrail Gazze sürgün planını açıkladı: 'ABD'nin onayı bekleniyor!' İran'a 'Hazırız' mesajı
Gazze'de soykırım ve işgal harekatını sürdüren İsrail hükümeti, Filistinlileri bölgeden sürgün etme planını duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki işgal bölgesinde verdiği mesajda, Gazze Şeridi'ni ikiye bölen 'Sarı Hat'tan çekilmeyeceklerini bildirdi. Netanyahu'nun işgal açıklamas»»»
İlk T625 GÖKBEY helikopteri Emniyet envanterine girdi
Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterine ilk T625 GÖKBEY helikopteri dahil oldu. TUSAŞ tesislerinde yapılan teslimat töreninde, helikopterin Emniyet teşkilatının hava filosuna önemli katkı sağlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, törende yaptığı konuşmada, GÖKBEY’i»»»
Soykırımcı Netanyahu'dan Gazze tehdidi: Geri çekilmeyeceğiz
Soykırımcı İsrail'in bebek katili Başbakanı Binyamin Netanyahu, iki yıl boyunca sürdürdükleri saldırılarla enkaza çevirdikleri Gazze'de işgal altında tuttukları bölgeye giderek 'Gazze Şeridi'nin yüzde 60'ında' sürdürdükleri işgali genişletecekleri tehdidinde bulundu. Netanyahu, ABD merkezli X şirke»»»
Burdur’da şüpheli çanta paniği! Fünye ile patlatıldı
Olay, saat 15.30 sıralarında Yeni Mahalle İsmet İnönü Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerindeki yakıt istasyonu önüne bırakılan sahipsiz çantayı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken,»»»
Antalya’daki fuhşa aracılık soruşturmasında 1 şüpheli daha tutuklandı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından "fuhşa teşvik etmek, aracılık etmek veya yer temin etmek" ile "uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ya da kullanmak" suçlamalarıyla yürütülen soruşturmada 3'üncü dalga operasyonu düzenlendi. S»»»
MHRS randevusu alırken tuzağa düştü: Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu | Yerel Gündem Haberleri
Samsun’da MHRS randevusu almak isteyen bir kişi, dolandırıcıların sahte internet sitesi tuzağına düştü. Site üzerinden işlem yapan kişinin kredi kartından bilgisi ve rızası dışında 44 bin 444 liralık harcama yapıldı. Olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.»»»
Girne'deki feribot kazasıyla ilgili yeni gelişme: KKTC Başkanı Üstel açıkladı
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı Deniz Kazaları İnceleme Daire Başkanı Durali İşler ve beraberindeki heyeti Başbakanlıkta kabul etti. Görüşmede Başsavcı Yardımcısı Ahmet Varol ile Polis Genel Müdürü 1. Yardımcı»»»
Diyarbakır'da dikkat çeken temas: Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nden DEM Partili belediyeye ziyaret
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Üzen, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük’ü makamında ziyaret etti. İlk kez gerçekleşen bu ziyaret kentte gündem oldu. Özel haberlerimizi ve günün öne çıkan gelişmelerini kaçırmamak için BirGün’ün WhatsApp kanalını buraya dokunarak hem»»»
KKTC Başbakanı: Teknik incelemelerin ardından ön rapor en kısa sürede hazırlanacak
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, "Türkiye'nin ilgili kurumlarıyla tam koordinasyon içinde çalışıyoruz. Tüm bulgular titizlikle değerlendirilecek ve ön rapor en kısa sürede hazırlanacak" açıklamasını yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı»»»
Yunan istihbaratında çatlak! Casus yazılım kaynaklı güvenlik açığı tespit edildi
Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatının (EYP) bazı üst düzey mensuplarının yasa dışı casus yazılım Predator ile hedef alınmasının, teşkilatın iç ve operasyonel güvenliğinde ciddi açık oluşturduğu ileri sürüldü. Predator casus yazılımıyla takip edilen kişilerin avukatı Zaharias Kesses, sosyal medy»»»
Özgür Özel: Yeni Parti’yi Türkiye’yi yönetmek için kurduk
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz bir muhalefet partisi kurmadık, biz Yeni Parti’yi iktidar partisi olarak kurduk. Seçim geceleri birbirimizi teselli etmek için parti kurmadık, kazanmak ve milletimize hizmet etmek için parti kurduk. Yeni Parti’yi Türkiye’yi yönetmek için kurduk" dedi. Yeni »»»
İstanbul'da trafik yerin altına iniyor! 230 metrelik alt geçit geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TEM Otoyolu Altunizade-Ümraniye Bağlantı Yolu üzerinde yapacakları düzenleme ile taşıt trafiğini 230 metre uzunluğunda inşa edecekleri alt geçide almayı planladıklarını belirterek, 'Bu proje ile sadece bir alt geçit inşa etmiyoruz. Taşıt trafiğini 23»»»
Silivri’de gemi kazasının telsiz kaydı ortaya çıktı: ‘Alsu iskeleye kır demiştim’ | VİDEO İZLE
Silivri açıklarında iki Türk bayraklı ticari geminin çarpıştığı kazaya ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı. Battığı değerlendirilen Tuğberk İmamoğlu isimli gemide kazadan hemen önce yapılan telsiz konuşmaları kayda yansıdı. Kayıtlarda kaptanın, çarpışmayı önlemek amacıyla “Alsu, iskeleye kır demişt»»»
Araştırma: Kahvaltı saati yaşam süresini etkiliyor
ABD'de 31 binden fazla yetişkinin verileriyle yapılan kapsamlı bir araştırma, ilk ile son öğün saatlerinin yaşam süresi ve kalp damar sağlığı ile doğrudan bağlantılı olabileceğini ortaya koydu. Yeni bir araştırma, beslenmede sadece ne tüketildiğinin değil, gıdaların hangi saat aralıklarında alındığ»»»