Sikorski'den New York'ta sarsıcı istihbarat: Rusya bu yıl büyük bir şey hazırlıyor
Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rusya'nın bu yıl büyük bir eylem hazırlığında olduğuna dair çok sayıda istihbarat aldıklarını belirterek, Vladimir Putin'in yeni bir ülke içi seferberlik kararına gerekçe oluşturmak adına 'sahte bayrak' saldırısı düzenleyebileceğini»»»
Bakan Yumaklı: Türkiye Tarım-Gıda Sektörünün İstihdam ve Kırsal Refah İçin Dönüşüm Projesi başladı
TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sayın Cumhurbaşkanımız 12 Mayıs tarihinde çiftçilerimizle buluşmasında yeni bir proje açıklamıştı. Dünya Bankası tarafından sağlanacak kaynakla 'Türkiye Tarım-Gıda Sektörünün İstihdam ve Kırsal Refah İçin Dönüşüm' projesini bu yıl içinde başlatacağımızı duyur»»»
Palamut, hamsi, istavrit... İstanbul'da balık tezgahlarında bolluk başladı
İstanbul'da 1 Eylül'de başlayan yeni balıkçılık sezonu, av miktarındaki artışla tezgahlara bolluk getirdi. Palamut, hamsi, istavrit, mezgit ve tekirdeki yüksek av miktarı esnafın ve vatandaşların yüzünü güldürdü. İstanbul'da av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle başlayan yeni balıkçılık sezonunda »»»
Bakan Kacır: Hedefimiz, 2030 yılına kadar Turcorn’larımızın değerlemesinin 100 milyar doları aşması
Terminal İstanbul: Ekosistem Buluşması programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Daha yürüyecek uzun bir yolumuz, yazılacak yeni başarı hikayelerimiz var. Hedefimiz 2030 yılına kadar 100 bin teknoloji girişiminin bu topraklardan doğması ve Turcorn’larımızın değerlemesinin »»»
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda listede FETÖ yöneticisi Ramazan Akyürek de var!
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah ikinci dalga operasyon yapıldı. Soruşturmayı yürüten makamların talimatıyla harekete geçen emniyet güçleri, 47 kişi hakkında gözaltı kararı uyguladı. Hakkında işlem başlatılan isimlerin başında, FETÖ»»»
Kademeli Emeklilik İçin Kritik Tarihi Duyurdu! Kademeli Emeklilik Çıkacak Mı Son Dakika, Meclis'e Ne Zaman Gelir? | Yerel Gündem Haberleri
8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olarak çalışmaya başlayan ve EYT düzenlemesinin kapsamı dışında kalan vatandaşların gündeminde kademeli emeklilik yer almaya devam ediyor. Özellikle 2000 ve sonrasında çalışma hayatına başlayan milyonlarca kişi, emeklilik yaş ve prim şartlarında yeni bir düzenleme »»»
Bakan Kurum: Amacımız 2035'e kadar emisyonların yüzde 20'sine yakınını azaltmak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve COP31 Başkanı Murat Kurum, New York'ta düzenlenen IRENA Elektrifikasyon Günü-Bakanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “2035'e kadar yüzde 35 elektrifikasyon hedefi, atıkların azaltılması hedefi, binaların enerji yoğunluğunu yine yüzde 25 azaltma he»»»
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni kaynak! Bakan Şimşek duyurdu: Toplam 9 milyar doları aşacak
Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye Tarımsal Gıda Sektörünün Dönüşümü Projesi'ni onayladı. Proje kapsamında tarım ve kırsal kalkınma alanında kullanılmak üzere 750 milyon dolar finansman sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Şimşek "9 milyar doları aşacak" dedi. Dünya Bankası,»»»
Krach ve Çağlar fraksiyon başkanlığına aday gösterildi
Berlin Eyalet Parlamentosu'ndaki SPD fraksiyonu, parti eyalet başkanı Steffen Krach ile milletvekili Derya Çağlar'ı fraksiyon başkanlığına aday gösterdi. Kararın oy birliğiyle alındığı, eş parti başkanı Bettina König tarafından yeni parlamento fraksiyonunun toplantısının ardından açıklandı. 43 yaşı»»»
MİA'dan "Almanya'da Aşırı Sağ ve Liberal Demokrasinin Temsil Krizi" başlıklı analiz
Milli İstihbarat Akademisinden (MİA) Baki Laleoğlu'nun kaleme aldığı "Almanya'da Aşırı Sağ: Liberal Demokrasinin Temsil Krizi" başlıklı analiz yayımlandı. Milli İstihbarat Akademisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Laleoğlu'nun kaleme aldığı analizde Almanya'da aşırı sağın yükselişi, belirli kri»»»
Alman lider Türkiye'yi üs seçti! 70 milyon avroluk yatırım
Alman Nordex Grup Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkan Yardımcısı Ender Özatay, şirketin bu yıl Türkiye'de tamamı kendi öz kaynaklarından karşılanan 70 milyon avroluk rüzgar enerjisi teknoloji yatırımı gerçekleştirdiğini açıkladı. İzmir Menemen'deki yeni türbin fabrikasında üretime başladıklarını ve yı»»»
Türkiye ve Rusya arasındaki sorun çözüldü! Sınırdan girişler başladı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya temaslarının ardından yaptığı açıklamalarda Moskova'da düzenlenen 2. Uluslararası Veteriner Güvenliği Forumu'na katıldıktan sonra Rusya Tarım Bakanı Oksana Lut ve beraberindeki heyetle görüştüklerini bildirdi. İki ülke arasındaki tarım ve gıda ticaretind»»»
Mekke İttifakı'ndan dört yıldızlı acil toplantı: Genelkurmay Başkanı Suudi Arabistan'a gitti
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre toplantının amacı, Mekke Ortak Savunma Anlaşması çerçevesinde “Krallığa destek yollarının” görüşülmesi. Riyad yönetimi toplantı çağrısını, Yemen'den Suudi Arabistan'a yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde yaptı. Suudi açıklamasında Me»»»
Muhsin Yazıcıoğlu davasında İl Jandarma Komutanlığı'na ait telsiz kayıtlarına Yeni Şafak ulaştı: Aldınız da bir yanlışlık var bu işte yine | VİDEO İZLE
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni bir telsiz kaydına Yeni Şafak ulaştı. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı’nın kayıtlarında, ekiplerin Genelkurmay Başkanlığı’ndan iletilen koordinatlara yönlendirildiği anca»»»
BM kürsüsünde İsrail'e siper oldu! Mağdurla zalimi bir tutan riyakarlık
Slovenya Başbakanı Janez Jansa, BM 81. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Filistinli sivillerin yanı sıra İsrailli sivillerin de acı çektiğini öne sürerek Filistin meselesinin siyasi açıdan kullanıldığı konusunda zor sorular sorulması gerektiğini savundu. Filistinlilerin yaşadığı acının failine ili»»»
Türkiye'nin gövde gösterisi Miçotakis'i korkuttu: BM'deki mesajı dikkat çekti | Politika ve Siyaset Haberleri
BM Genel Kurulu’nda konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerine dair dikkat çeken mesajlar verdi. İki ülkenin aynı coğrafyada yaşadığına vurgu yapan Miçotakis, “Yan yana yaşamak bizim kaderimiz” dedi. Açıklamanın, Türkiye’nin dün gerçekleştirdiği Denizkurdu tatbikatını»»»
Yalçın Karatepe'den fon skandalında çarpıcı değerlendirme: 'Şimdi kim kimi denetleyecek?'
İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Borsa İstanbul’daki fon krizinin tüm yönleriyle araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) görevlendirilmesi tartışmasına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Karatepe, DDK Başkanı Salih Tanrıkulu’nun aynı zamanda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başk»»»
Topraklarımızın yüzde 20'si işgal altında: Kobakhidze BM'den dünyaya seslendi
Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, BM 81. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ülke topraklarının yüzde 20'sinin hâlâ Rusya'nın işgali altında olduğunu belirterek yüz binlerce vatandaşın evlerine dönemediğini söyledi. Abhazya ve Güney Osetya halklarına ortak tarih ve gelecek çağrısında bulunan Ko»»»
Kızıldeniz'deki tesise Fransız kalkanı: Macron Suudi Arabistan'a asker göndereceklerini açıkladı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hürmüz Boğazı'nı baypas eden Kızıldeniz'deki Yanbu tesisini korumak amacıyla Suudi Arabistan'a asker, radar ve savunma sistemleri göndereceklerini açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı'ndan canlı yayınlanan özel röportajında gündeme ilişkin açıkl»»»
Parti kurmayları Mansur Yavaş'a verdi veriştirdi: 'Bizim için kamburdu büyük kopuş olarak değerlendirmiyoruz' | Ankara Haberleri
Parti kurmayları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den ayrılmasına ilişkin sert ifadeler kullandı. Yavaş’ı “vefasızlıkla” suçlayan kurmaylar, “Kemal Bey’in desteğiyle bugün bulunduğu noktaya geldi. Belediyedeki çalışanların yüzde 95’i CHP’li değildi. Bizim açımızdan bir kambur»»»
İstanbullunun zamanı da parası da toprağa gömüldü! İBB'nin kilit vurduğu tünel enkaza döndü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla açıkladığı Dolmabahçe-Levazım Tüneli Projesi, İBB yönetimi tarafından durdurularak 8 yıldır kaderine terk edildi. Bölgedeki 1,5 saatlik ulaşım süresini 10 dakikaya düşürecek dev projenin atıl bırakılmasıyla İstanbullunun »»»
‘Here Event olarak turizm alanında 800 bin dolarlık teknolojik yatırımımız oldu’
İstanbul Turizm Fuarı (ITF’26), turizm sektörünün ulusal ve uluslararası aktörlerini İstanbul’da bir araya getiriyor. Fuara ilk kez katılan Here Event seyahat, ulaşım, konaklama, MICE, etkinlik, catering ve destinasyon operasyonlarını bir arada yöneten ekosistemiyle fuarda yer aldı. Here Event Kuru»»»
Kademeli Emeklilik İçin Tarih Detayını Duyurdu! Kademeli Emeklilik Çıkacak Mı Son Dakika, Meclis'e Ne Zaman Gelir? | Yerel Gündem Haberleri
8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olarak çalışmaya başlayan ve EYT düzenlemesinin kapsamı dışında kalan vatandaşların gündeminde kademeli emeklilik yer almaya devam ediyor. Özellikle 2000 ve sonrasında çalışma hayatına başlayan milyonlarca kişi, emeklilik yaş ve prim şartlarında yeni bir düzenleme »»»
3 çocuk annesi Türk vatandaşı kadın, sığınmacı yurdunda bıçaklanarak öldürüldü
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Coesfeld kentindeki bir sığınmacı yurdunda, 36 yaşındaki 3 çocuk annesi Trük bir vatandaşı kadın bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili kadının 43 yaşındaki eşi gözaltına alındı. Türk vatandaşı olan çiftin ayrı yaşadığı öğrenildi. Üç çocuk anne»»»
Çalışanları ilgilendiren düzenleme! Mesaide yeni dönem
Bakanlığın esnek çalışma modeline yönelik Uzaktan Çalışma Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, işçinin işyerinde ve uzaktan çalışacağı günler ile çalışma saatleri iş sözleşmesinde belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, e»»»
Katar'dan katil Netanyahu'nun BM'deki suçlamalarına ret
Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Katar'a yönelik suçlamalarını reddetti. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'nun BM Genel Kurul konuşmasında, Katar'ın »»»
Dev hamle! Güvenlik krizi büyüyor, Batı başkentleri alarmda... Binlerce asker neden çekiliyor?
ABD'nin Avrupa’dan 25 ila 40 bin asker çekmeyi planlaması ve Moskova hattında yürütülen diplomasi trafiği Batı başkentlerinde güvenlik endişelerini tırmandırıyor. ABD bu hamleyle Çin’e mi odaklanıyor yoksa Avrupa’yı savunma harcamalarını artırmaya mı zorluyor? Avrupa tek başına ne yapacak? Ukrayna »»»
İsrail Seçim Komitesi’nden Arap partilerine sandık yasağı
İsrail Merkez Seçim Komitesi, çoğunlukla Filistinli İsrail vatandaşlarının oy verdiği dört Arap partisinin 27 Ekim’de yapılması planlanan seçimlere katılmasını yasakladı. Aynı komite, hükümetin aşırı sağcı ortakları Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich’in partilerinin seçimlerden men edilmesi talepl»»»
Sektör devleri BM’de uyardı: Zekâ yapay tehdit gerçek
Yapay zekâ teknolojisinin yarattığı tehlikeye ilişkin uyarılar teknoloji şirketlerinin gündemini aşarak Birleşmiş Milletler zirvesinin de merkezine yerleşti. Çarşamba günü BMGK’da yapılan yapay zekâ konulu toplantıda sektör devleri yapay zekânın kontrolden çıkması, kötüye kullanılması ve gücün birk»»»
Yeşil finansmana erişim kolaylaşacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Yeşil Taksonomisi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeşil taksonomi hangi ekonomik faaliyetlerin "çevreye faydalı/ yeşil" sayılacağını belirleyen sınıflandırma sistemi olarak tanımlanıyor. Yönetmelik kapsamında eko»»»
Google’ın testinde hesapta olmayan hamle: Yapay zeka sınırı aştı! Kimse bunu beklemiyordu, gerçek hedefler ortaya çıktı
Yapay zekanın sınırları konusunda tartışmalar sürerken, Google’ın Gemini modeliyle ilgili dikkat çeken bir gelişme ortaya çıktı. Güvenlik amacıyla yapılan bir testte Gemini, kendisine verilen görevi yerine getirmeye çalışırken beklenmedik bir adım attı. Olayın asıl dikkat çeken kısmı ise modelin ne»»»
Savunmayı kapıda yapmak çözüm mü?
Sadece sandığı işaret eden her siyaset peşinen yenilgiye mahkûm. İktidar, elindeki devasa devlet imkânlarına sahipken, muhalefetin bu kuşatmaya verebileceği yegâne yanıt, halkın örgütlü gücünü sürekli diri tutmak. Özel haberlerimizi ve günün öne çıkan gelişmelerini kaçırmamak için BirGün’ün WhatsAp»»»
Çocuklara değerler eğitimi şart | Yerel Gündem Haberleri
Çocukların dijital dünyayla erken yaşlarda tanışması, ailelerin değerler eğitimine yönelik talebini artırdı. Veliler, dijital dünyanın olumsuz etkilerine karşı erken yaşta değerler eğitimi isterken, uzmanlar aile-okul iş birliğinin önemine dikkat çekiyor. VELİLERDEN CİDDİ TALEP VAR AKRAN ZORBALIĞI »»»
Hissedeki 200 kat artış az bile | Yerel Gündem Haberleri
Fon soruşturmasının merkezindeki Tera’nın patronu Emre Tezmen, savcının, “Tera Yatırım’ın 1,4 milyar TL olan piyasa değerinin 1 yılda 280 milyar TL’ye (200 kat) çıkmasında sizce bir anormallik var mı?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bu stratejik anlamda faaliyete ilişkin alınan kararlar neticesinde ort»»»
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Netenyahu'ya tepki
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Uluslararası yargı önünde sanık durumundaki bir soykırım failinin Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alması, ancak yaşadığı derin hezimetin bir tezahürüdür" ifadesini kullandı. Bakan Kurum, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşmiş M»»»
Protestocular Kurumlardan Harekete Geçmelerini Talep Ediyor
Üst üste dokuzuncu gece, vatandaşlar Kosova'nın başkenti Priştine'deki “İskender Bey” Meydanı'nda, Lahey'deki Özel Mahkeme'nin Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) eski yöneticileri hakkında verdiği mahkûmiyet kararını protesto etmek amacıyla düzenlenen “Benim adıma değil” protestosunda bir araya geldi»»»
Doğu Perinçek Edremit’te konuştu: Hesaplaşma dönemine girdik
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Vatan Partisi Edremit İlçe Örgütü’nün ev sahipliğinde Bacahan Otel’de düzenlenen ‘Büyük Çözüme Doğru Buluşması’nda partililerle biraraya geldi. Toplantıda konuşan Perinçek, Türkiye'nin önünde tarihi bir dönemeç olduğunu vurgulayarak Vatan Partisi'nin b»»»
Önce BM ardından sosyal medya! Tepkiler çığ gibi: Yüzyılın Katili Netanyahu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşması öncesi ve sırasında sosyal medyada Netanyahu'ya yönelik tepkiler geniş yankı buldu. Sosyal medya kullanıcıları, Gazze'deki gelişmelere dikkat çekmek amacıyla "#NetanyahuCenturysMurderer" etiketini kullanar»»»
PDK, Kosova Genelindeki Protestolara Destek Verdi
Kosova Demokratik Partisi (PDK), UÇK Savaşı Gazileri Örgütleri tarafından düzenlenen ve Kosova’nın tüm belediyelerinde yarın gerçekleştirilecek protestoları desteklediğini açıkladı. Protestolar, Lahey’deki Özel Mahkeme’nin eski Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) yöneticileri hakkında verdiği karara tepki»»»
Milli boksör Havvanur Kethüda, Avrupa şampiyonu oldu
Bulgaristan'da devam eden 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda milli sporcu Havvanur Kethüda, altın madalya kazandı. Başkent Sofya'daki Asics Arena'da düzenlenen organizasyonun akşam seansında Havvanur, kadınlar +80 kiloda Rus rakibi Kseniia Olifirenko ile karşılaştı. Rakibine üç rauntta da üstünlük ku»»»
Rrustemi: Önceliğimiz Cumhurbaşkanı Seçimi ve Yeni Seçimlerin Önlenmesi
Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin liderliğindeki Vetëvendosje Hareketi (LVV) milletvekili Adnan Rrustemi, partinin önceliğinin Cumhurbaşkanının seçilmesi ve ülkede yeni bir seçime gidilmesinin önlenmesi olduğunu söyledi. Rrustemi, 6 Ekim’e kadar Cumhurbaşkanının seçilmesi için tüm çabaların gösteril»»»
NATO Genel Sekreteri Rutte: Putin zor durumda
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zor durumda. Çok büyük insan kaybı yaşıyor. Ukrayna'daki savaşı kazanamıyor. Putin'le çok görüşmemiz oldu ve onu biraz tanıyorum. Bence biraz paniğe kapılmanın eşiğinde' dedi. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, New York'taki 11 Eyl»»»
CHP'den terörsüz Türkiye açıklaması: "Bütün çevre ülkelerde olumlu sonuçlar vermeye başladığını görüyoruz"
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Sözcüsü Müslim Sarı, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarı, Şanlıurfa’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. "BÜTÜN ÇEVRE ÜLKELERDE OLU»»»
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gerçek kahramanlar üretenler ve emek harcayanlardır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yeni nesillerin önüne çok farklı kahraman tipleri konduğunu görüyoruz. Gerçek kahramanlar üretenlerdir. Fikir olarak, sanatta, nerede olursa olsun. Yani sadece sanayiyi kastetmiyorum; tarımda, hizmetlerde, kültürde, sanatta, yazılımda, hangi alanda olursa ol»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisine yönelik bir risk söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yatırım fonlarına ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sermaye piyasalarının sınırlı bir alanında, belli sayıda fonda ortaya çıkan bir sorundan söz ediyoruz. Yani ne finansal sistemimize ne Türkiye ekonomisine yönelik bir risk söz kon»»»
İsim tartışması gündemdeydi! Birleşme çağrısı geldi: "5 Ekim'e kadar kararlarını versinler"
Yenilik Partisi Başkanlar Kurulu ve Egemenlik Meclisi, Yeni Parti isminin partileriyle iltibasa yol açtığı gerekçesiyle Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’ne taşınan hukuki süreci değerlendirmek üzere olağanüstü ortak oturumla toplandı. "BİRLEŞMEYLE 3 SORUN BİRDEN ORTADAN KALKIYOR" Görüşmenin ardından b»»»
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hep tarihin doğru tarafında durduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim meselemiz adaletsizliğe karşı olmaktır. Kendi adımıza mutluyuz ki o günlerden bu günlere hep tarihin doğru tarafında durduk, milletimizi utandıracak bir tek adım bile atmadık. Bugün dünya, bizim ilk gün söylediğimiz yere gelme eğilimindedir" dedi. Cumhurba»»»
AB, Ukrayna'ya yaklaşık 3 milyar avroluk yeni ödemeyi onayladı
Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Fonu kapsamında ülkeye yaklaşık 3 milyar avro daha aktarılmasını onayladı. AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın yeniden inşası ve reformlarını desteklemek amacıyla oluşturulan Ukrayna Fonu kapsamında 8. düzenli ödemenin yapılmasına karar verildi»»»
Doğu Perinçek kaleme almıştı: Kâşif Kozinoğlu sırlarını mezara götürmedi! İşte o önsözün tamamı...
Eski MİT Asya Dairesi Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bilgisine başvuruldu. Perinçek, Kozinoğlu’nun kendisine Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mektupların Kaynak Yayınları tarafından kitaplaştırıldığını belir»»»