Have anything to say about this article?

You can report: fake news, misinformation, error, more information, additional data, etc.

Comment
Cancel
Your comment has been sent successfuly! Thank you.
N1 Serbia 16.01. 17:53

Šta građani očekuju od referenduma

Neki su uvereni da upravo to donose predložene promene Ustava koje se tiču načina izbora sudija i tužilaca i dužine trajanja njihovih mandata. Drugi nisu sigurni. Pojedini, međutim, iako su otišli da glasaju, priznaju da ne znaju šta znači današnji referendum i koje su posledice predložene promene »»»

rs.n1info.com
Politika Serbia 16.01. 11:15

Уставна борба за независно правосуђе

„Судови и тужилаштва имају различите улоге у постизању истог циља – васпостављање права. Употребом или злоупотребом те своје моћи, они могу преокренути многе животне судбине, политичке правце и каријере. Отуда настојање политичких моћника да, како год се представљали, држе судове и тужилаштва под с»»»

politika.rs
Vecernje Novosti Serbia 19.10.2021. 10:42

PROPUSNICA ZA KONCERT, NE I ZA POSAO: Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti upozorava na ograničenja kod kovid-sertifikata

NAJAVLJENE kovid-propusnice mogle bi da se koriste kao uslov za odlazak u bioskop, pozorište, na koncert, izložbu ili utakmicu, ali nikako za odlazak u školu ili na posao, kao u Italiji. To je drastično rešenje i suprotno našem Ustavu, kaže za "Novosti", Milan Marinović, poverenik za informacije od»»»

novosti.rs
Vesti Serbia 27.09.2021. 06:20

Značaj Zakona o upotrebi srpskog pisma (3): Nacionalno osvešćivanje

Povratak na sajt Štampano izdanje Prof. dr Sreto Tanasić upozorava da treba pokloniti mnogo više pažnje nego do sada očuvanju srpskog jezika u našoj dijaspori. – Moramo da vidimo kako pomoći da naša deca mnogo masovnije nego što je to slučaj danas uče srpski jezik i ovladaju srpskim pismom. Imamo v»»»

vesti-online.com
RTV Vojvodina 30.05.2021. 12:07

Васовић: Измене ЗПП решавају главне проблеме у правосуђу

БЕОГРАД - Председник Врховног касационог суда Јасмина Васовић у интервјуу Танјугу указује да су предложене измене Закона о парничном поступку (ЗПП), поред осталог, усмерене на главне задатке ВКС, а то су: уједначавање судске праксе - кључне за правну сигурност, затим, равномернија оптерећеност судо»»»

rtv.rs
Novosadski informativni portal 021 Vojvodina 29.05.2021. 10:10

"Mame su zakon": Svaka porodilja mora da ima nadoknadu bar u visini minimalca

Jedna trećina porodilja prima naknadu manju od minimalne zarade u Srbiji, rekla je za RTS Tatjana Macura iz Udruženja "Mame su zakon". Inicijativa za izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom odnosi se, pre svega, na to da se svakoj porodilji, bila ona zaposlena ili ne, obezbedi nadokn»»»

021.rs
RTS Serbia 29.05.2021. 09:11

"Маме су закон": Свака породиља мора да има надокнаду бар у висини минималца

Једна трећина породиља прима накнаду мању од минималне зараде у Србији, рекла је за РТС Татјана Мацура из Удружења "Маме су закон". Иницијатива за измене постојећег закона односе се, пре свега, на то да се свакој породиљи, била она запослена или не, обезбеди надокнада у висини макар минималца. Уста»»»

Novi Standard Serbia 09.04.2021. 17:36

Aktivisti 70 NVO uputili državi 13 zahteva pred „ekološki ustanak“

Na konferenciji za novinare iznesen je i plan – kako će izgledati sutrašnji ekološki ustanak, uz poštovanje epidemijskih mera Aleksandar Panić iz udruženja Odbranimo reke Stare planine pročitao je, na konferenciji za medije, dokument u kom je više od 70 organizacija i udruženja uputilo zahteve drža»»»

standard.rs
Have anything to say about this article?

You can report: fake news, misinformation, error, more information, additional data, etc.

Comment
Cancel
Your comment has been sent successfuly! Thank you.